26.5.2018

SUPERNOPEET YKSTOISTA KUUKAUTTA

Näinhän tässä kävi, että vauvavuoden loppua voi jo lähes koskettaa ja tämän jälkeen jäljellä on enää yhdet ainoat kuulumiset N:n kehityksestä. Vauvaa hän ei kyllä enää hirveästi muistutakkaan, sillä muija painelee menemään minkä ehtii eikä tyydy enää nelivetoon, vaan suurimman osan ajasta tämä steppailee yksinään ilman pienintäkään tukea. Aiemmin keväällä kyselin Instagramissa, mahtaako N lähteä kävelemään ennen E:tä (10kk 3vko) ja kuten suurin osa veikkasi, N käveli ensimmäiset useammat askeleensa vain muutamaa päivää yli kymppikuisena. Liukumäkeenkin hän kiipeää itse ja laskee hurjana alas, kunhan joku ottaa kiinni.

Erilaisten leikkien rinnalle on nyt tullut autoilla ja koneilla ajelu kovan pärinän säestämänä, pandan, nuken ja meidän syöttäminen sekä kirjojen lukeminen. Ehkä suloisinta tällä hetkellä, kun tyttö hakee kirjan ja kävelee se kädessään päättäväisesti luo, odottaa mun kaappaavan hänet syliin ja alkaa kääntelemään sivuja odottaen samalla, että alan sanomaan sanoja yksi kerrallaan.

Uusia kuultuja sanoja on aatta (panda), mmppu (lamppu) mmmmm-kku (aaaammmuuu = lehmä) ja kasa epämääräistä vinkunaa tarkoittaen hau hau, miau sekä ihhahhaa. Suurin osa N:n puheesta koostuu omasta päättömästä höpötyksestä, tavuista ja äänteistä, joita tämä hokee yhdessä ja yksin esimerkiksi sovitellessaan kenkiä jalkaan ylikorostetulla kkkhh, kkhh, kkkhee, kkhe, ke -tyylillään. Tänään N söi muumimammakulhosta ruokaa ja oli täysin varma siitä, että kulhon mamma olisi lehmä. Saatiin sitten ruokailun ajan kuulla iloista ammuntaa.

N on ihan hetki sitten keksinyt pukemisen ja onkin nykyään kenkien lisäksi sovittelemassa omia ja muiden vaatteita ylleen. Paitoja kaulaan, kalsareita päähän, lahjetta käteen ja noh... Sukkia ja kenkiä jalkaan. Yrityksessä ei ainakaan ole puutetta.

Osa vaatteista on edelleen kokoa 74, mutta pääasiassa nämä taitavat olla jo kokoa 80. Vaipat ovat Liberolta kokoa 4.

Kuukausi sitten N seilasi yksien ja kaksien päiväunien väliä ja nyt meillä ollaan siirrytty yksiin, mutta autovihaajan kanssa automatkat on edelleen helppo ajoittaa entiseen päiväuniaikaan, koska se uni sieltä melko varmasti tulee. N nukkuu siis yhdet 30min - 2,5h päiväunet ulkona, mutta on tällä hetkellä todella herkkäuninen. Yöunet nukutaan n. 20:30 - 07/08, mutta nukuttamiseen menee toisinaan 1,5 tuntia, yöllä herätään harjoittelemaan juttelemista ja tämä saattaa siis kestää parinkin tunnin ajan. Musta tuntuu, että näiden öiden ja ihan käsittämättömän eroahdistuksen takia kuljen täällä 24/7 hiukset likaisena ja toinen silmä kiinni.

Neiti ”minä vähän itse” on alkanut näyttämään tahtoaan myös syömisessä. Siinä missä ennen vaadittiin sormiruokailuun sopivia ruokia, vaaditaan nyt jotain, jota neiti voi syöttämisen ohella syödä itse haarukalla tökkien. Lusikalla syöminen ei tulisi kuuloonkaan, mutta haarukassa tökittävät ruuat pysyvät hienosti kyydissä. Hapanmaitotuotteita ollaan otettu pikkuhiljaa käyttöön ja musta tuntuu, ettei N vierasta niistä mitään, vaan syö kuin olisi aina syönyt.

Kuukauden päästä meillä asuu vauvan sijasta taapero! Oon niin helpottunut siitä, että kirppiskasa kasvaa, mutta samalla hirvittää, että tässä tää meidän viiden vuoden päähän suunnittelema ”iltatähti” on jo pienen käärön sijaan ihan oikee tyyppi, jolla on omat jutut ja kiinnostukset. Vitsi supernopeet ykstoista kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti