7.3.2018

8KK-NEUVOLA

Viime viikolla oli neidin 8kk-neuvola, jossa oli tuttuun tapaan meidän oma ihana terkka, mutta sen lisäksi myös joku mulle täysin randomlääkäri. Moni varmasti meidän neuvolahistoriasta muistaa, että täytyy olla tosi erityinen, jotta tekee muhun vaikutuksen ja noooooh, tämä ei ollut. Korttiin saatiin teksti ”Pituuskasvu norm. Painoa tullut niukemmin -> öljylisä 1rkl x 2. Motorisesti taitava tyttö. Iho terve. Lääkärintarkastuksessa kaikki ok."

Mä en siis tiedä miten sokea tai tunnoton pitää olla, jotta kehuskelee tytön ihoa hyväksi, sillä tällä on etenkin käsivarret todella kuivat ja täynnä atooppista ihottumaa, jota joudutaan rasvailemaan ihan kortisoninkin kanssa. Lisäksi oon kehuskellut, miten maalaisjärjen omaava meidän terkka on ja tälläkin kertaa tää tokaisi sivusta, että riittää varmaan tulla seuraavaksi 1-vuotisneuvolaan, mutta ei, mennään kymppikuisena kontrolliin katsomaan sitä painoa, jota oli tullut "vain" 500 grammaa, kun minimi on 800g. Mut onko sen nyt ihmekään, kun N on meidän ipanoista huonoin syömään ja ryömimiseen, konttaamiseen, jatkuvaan seisoskeluun ja tukien kanssa kävelyyn kuluu niin paljon energiaa. Ja silti tää on mun 8kk-bebiksistä isoin, ettäh. Mitat olivat seuraavat...

8 kuukautta (6 kuukautta).
8 280 grammaa (7 760 grammaa).
70 senttiä (67,7 senttiä).

Mutta me nyt sitten mennään 10kk iässä avoneuvolaan tsekkaamaan se painoa ja mä voin itselleni todeta, että ihan omia käyriään kasvaa ja hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti