26.2.2018

IHAN KREISII (8 KUUKAUTTA)

Viime kuun kuulumisten aikaan vähän kauhistelin miten hulluna N kehittyi yhdessä kuukaudessa, mutta nyt on pakko todeta, et vitsi tän muijan meno on kyllä ihan kreisii! Siinä missä pojat on alkaneet tässä seuraavan kuukauden aikana ryömimään, on N harrastanut sitä pian kahden kuukauden ajan. Kuukausi sitten tämä nousi tukea vasten polvilleen seisomaan ja tiedättekö... Siinä ei kauaa tuhissut, kun meiltä jo löytyi 7,5 kuukauden ikäinen vauhtimuija, joka kiskoi itsensä uudestaan ja uudestaan seisomaan milloin mitäkin tukea vasten. Oon nyt sitten viimeisten viikkojen ajan tahtonut rakentaa tyynystä kypärää ja kietoa tytön kuplamuoviin. Tyttö vaihtaa tuelta toiselle ja kävelee niiden varassa mm. keittiön pöydän alla, kun tukia on niin sopivasti vierivieressä. Pientä itsesuojeluvaistoa on kehittynyt jo parissa viikossa, mutta N:lle ei riitä mikään, vaan nyt tämä yrittää toisinaan seistä pieniä hetkiä ilman tukea. Luulen, että seuraavaksi tämä myös harjoittelee laskeutumaan takaisin maahan. Ylös meneminen on hallinnassa, sillä nousemisen lisäksi N mm. kiipeää meidän keittiön kaapin alimmalle hyllylle seisomaan pitäen toiseksi alimmasta hyllystä kiinni. Konttaaminenkin onnistuu, mutta ryömiminen on niin nopeaa, ettei neidillä ole aikaa hidastella. 

Viimeksi myös mainitsin, et N istuu tuetta, muttei vielä osaa mennä itse istumaan, vaikka näyttää siltä, ettei sen oppimisessa kuluisi kauaa ja noh, ei kulunut. Nyt tämä painelee menemään minkä ehtii ja istahtelee taas, kun siltä tuntuu. En kestä miten söpöä, kun toinen ei yhtään osaa hahmottaa itseään, vaan tupsahtelee istumaan just siihen, missä sillä hetkellä on - välittämättä siitä jääkö osittain huonekalujen alle vai istuuko vahingossa jonkun päälle.

Muita pieniä opittuja juttuja on ollut ainakin märkien pusujen antaminen, vilkuttaminen, hanskat kädessä taputtaminen (koska kiva ääni), tanssiminen, nimensä tunnistaminen ja pinsettiote, jolla N kerää käteensä mm. kaiken.

Vaatteissa käytössä on koko 74 ja Liberon vaipoissa koko 4.

Yöt, ne yöt! Instastooreissa oottekin saattaneet kuulla mun 1,5 tunnin yöunistani? Tällä hetkellä yöt on aika vaihtelevia. Toisinaan on niitä parin hassun tunnin öitä ja toisina nukutaan kymmenen tuntia. Pinnasänky ei enää ole ollut kiinni meidän sängyssä, johon N on siirtynyt ensimmäisen syötön jälkeen ja siksi mä ajattelin, että samapa tuo, missä huoneessa se sänky sitten on. Niinpä päähänpiston ansiosta meillä on nyt lastenhuone, jossa nukkuu kaikki kolme. Tätä ollaan testailtu pian viikko ja tyttö nukkuu yhtä hyvin sekä huonosti kuin meidänkin huoneessa. Ainoa ero siis on, että me ollaan saatu makuuhuone takaisin kuukauden lattialla ja kahden kuukauden sohvalla nukkumisen jälkeen. Päiväunet on 1 - 3 kertaa päivässä ja näistä keskimmäiset, ulkopäiväunet, ne päivittäiset. Yöunille N menee noin 20:30 ja aamulla herätään 7 - 9, tällä hetkellä taas paljon lähempänä sitä seitsemää.

N on aika vaihteleva syöjä. Toisina päivinä alas menee neljä ateriaa ja maitoa, mutta toisina vain maitoa. Hyvinä päivinä tyttö syö puolikkaan ison Piltin tai vastaavan määrän meidän ruokaa, muttei todellakaan päivittäin - hyvä kun viikottain. Kaurapuuro on edelleen se, joka uppoaa kaikkein parhaiten.

Sellanen mimmi, kauhulla odotan yhdeksää kuukautta! Huomenna mennään vielä neuvolaan tsekkaamaan 8kk-mitat.

2 kommenttia

  1. voi, on kasvanut hurjasti ja ollut ikävä sun tekstejäsi. oletko tietoinen etti lifien tekstit päivity sivullesi?

    VastaaPoista