3.1.2018

YÖK, EN TYKKÄÄ

Yök, en tykkää, eli mun virallinen inhokkilista. Lista, joka tuli mieleen yhtenä iltana joskus syksyllä vuosi sitten, kun suunnittelin tekeväni meille pari DIY-liitutaulua, mutta ostavani niihin liitutaulutussit, sillä mä en vaan kestä sitä liiduista jäävää tunnetta käsissä. Yök, yök, yök. Tähän listaanhan siis kuuluu...

1) Liidut

No ne liidut. Liiduista toisinaan kuuluva järkyttävä ääni ja se tunne, kun tartut uuteen liituun edellisen kuivattamalla kädellä. Tää on niin yök, että tekee pahaa kirjoittaa asiasta. 

2) Hampaiden narskutus

Mä harrastin tätä pienenä ja äiti käski aina lopettaa. Nyt kolme lasta ja aika monta tehtyä hammasta myöhemmin ymmärrän miksi se kiellettiin. 

3) Kynsien nyppiminen

Hell, no! Klip... Klip... Klip... Klip... Yök!! Aleksi harrastaa tätä hirveesti ja mä aina mätkin sitä, mutta minuutin päästä sama ääni alkaa uudestaan. 

4) Itseään nuoleva kissa

Niin crazy cat lady kun mä oonkin, en voi sietää sitä ääntä, joka lähtee, kun kissa pesee itseään. Ehkä kamalinta se on illalla nukkumaan mennessä, kun ollaan jo sängyssä ja on hiljaista. Ihan paristi oon saattanut tuupata Janen alas, jos kehotus lopettamisesta ei toimi.

5) Märät hiukset

Suihkussa irtoavat hiukset, jotka jää ensin käteen, myöhemmin mahdollisesti jalkaan ja jotka lopulta pitää putsata pois lattiakaivon päältä. Ihan vitusti yök. Niin monta kertaa, etten jaksa kirjoittaa. Mulla oli ensimmäistä kertaa piiiiitkään aikaan vaihe, kun imetyksen jälkeen ei lähtenyt hiuksia, mutta se ilo oli kovin lyhyt ja nyt on jo uusi kierros menossa.

6) Toisen hengitys omalla kaulalla

No se. Toisen hengitys omalla kaulalla tekee niin pahaa missä tilanteessa tahansa. Tulee sellainen pakonomainen kiemurtelu ja käsien heiluttelu eikä kyllä hyvässä mielessä.

7) Varpaat

Ihan helvetistä. Tää on tosi ristiriidassa myös sen kanssa, että mä tykkään olla ilman sukkia, vaikka se on tosi oksettavaa. Siis musta varpaat vois vaan tippua siinä kaks-kolmevuotiaana. Uutenavuotena etsin yhtä varvasmemeä mun siskolle, joka vihaa myös varpaita ja olisin voinut jättää tekemättä.

Lista voisi jatkua loputtomiin. Ötökät, likaiset mikrot, tiskikoneen täyttäminen, yleiset vessat ja miljoona muuta asiaa, mutta tässäpä nää kotona esiintyvät ällötykset. Mikä teillä on inhokkilistan ykkösenä? Jostain syystä mä tykkään ihan kauheesti enemmän tosta lasten magneettitaulusta...


2 kommenttia