26.1.2018

LÄHEMPÄNÄ YHTÄ VUOTTA

Seitsemän kuukautta, mikä tarkoittaa sitä, että meillä asustaa pieni neiti, joka on ihan oikeasti lähempänä yhtä vuotta kuin vastasyntynyttä. Etsin WhatsAppin-synnytysryhmästä yhtenä päivänä jotain ja oikein hämmennyin siitä, miten pieni N on ollut. Ja miten tumma ja tuuhea tukka tällä oli!

Viime kuussa kerroin miten N röymii hitaasti ja epävarmasti houkuteltuna, ja se on ehkä suurin asia, johon on tullut muutos, sillä tämä neiti kiskoo itseään varmoin vedoin eteenpäin kohti isoveljien leikkejä. Ryömimisen lisäksi N nousee jatkuvasti konttausasentoon, jossa osaa liikuttaa jalkojaan, mutta käsiä tämä ei vielä uskalla irroittaa lattiasta eikä pelkkä konttausasento tuntunut riittävän kauaa, sillä viime päivinä N on alkanut menemään useammin ja useammin karhukävelyasentoon. Yritys liikkua on hyvä, mutta jalat solmussa tämä näyttää lähinnä Bambilta ensiaskeleineen.

Kuukauden kuluessa tyttö on myös oppinut istumaan tukevasti, mikä on helpottanut viihtymistä paljon. N on käynyt kylvyssä ehkä neljästi, mutta nyt siihenkin tulee varmaan muutos, kun ammeessa on niin kiva istua ja taputtaa vettä. Se mistä mä en ole niin innoissani, on ammeen laidat, joista N ottaa kiinni ja nousee polvilleen, kuten tämä tekee pinnasängyssäkin. Onni on, ettei neiti vielä itse nouse istumaan, vaikka meno näyttääkin siltä, ettei siihen mene kovin kauaa.

N on siirtynyt varmaan lähes kokonaan 74 senttisiin vaatteisiin, mä oon myynyt muutaman haalarin ja huomenna olisi tarkoitus kiikuttaa iso kassillinen tavaraa kirppikselle. Vähän on haikea olo, kun katsoo, millaisiin vaatteisiin neiti on mahtunut, mutta ennen kaikkea musta ihana päästä kaikesta eroon. Vaippoina käytössä on Liberon 4-koon teippivaipat.

Unien kanssa ollaan käyty pientä taistoa ja pyöritelty rytmit uusiksi öisten leikkihetkien ansiosta. N menee nukkumaan tuttuun tapaan 20:00 - 20:45 välillä, kuten pojatkin ja tyttö saattaa herätä milloin tahansa yhdentoista ja puoli viiden välillä. Toisina öinä nukutaan puoli viiteen ja toisina öinä herätään edelleen leikkimään, mutta homma sujuu sata kertaa paremmin kuin kuukausi sitten. Suurin muutos nukkumiseen tuli sillä, kun kuukausien tauon jälkeen koitin saada N:n ulos päiväunille ja se tuotti yllättäen tulosta. N nukkuu 1 - 2 (tosi harvoin kolmet) päiväunet, eli mahdollisesti lyhyet sisäunet aamupäivällä pari tuntia heräämisen jälkeen ja sitten pidemmät päiväunet ulkona. Ulkopäikkärit kestää aika usein 2 - 2,5 tuntia ja monena päivänä joudun herättelemään tätä, kun unet on jatkuneet jo 15:30 asti. Ulkopäikkäreiden jälkeen mennään lähes aina sitten niillä unilla aina sinne iltaan asti.

Täysimetys on nyt ihan kunnolla ohi ja N on siirtynyt pikkuhiljaa kiinteisiin, vaikka toisinaan on vieläkin päiviä, ettei ruoka maistu. Hyvinä päivinä N syö aamupuuron, kaksi ruokaa ja iltapuuron + maitoa aina kun siltä tuntuu. Ruokamäärät on vielä vajaan puolen purkin verran, mutta tyttö syö myös meidän ruokia sormiruokana ja mä muokkaan meidän ruuista muistamiseni mukaan jo suolattomia ja maidottomia versioita, jotta saa samaa. Kaurapuuro on kuitenkin ihan ykkösherkku.

Tuntuu, että kuukauden aikana tuli iso harppaus vähän kaikessa ja välillä hirvittää mitä vauhtia tässä mennään!

4 kommenttia

 1. mille kirpparille viet vaatteita? :)

  VastaaPoista
 2. Siellä tosiaan ollaan jo niin isoja, voi että! Aika menee nopeasti. :)
  Täällä ollaan pian vihdoinkin saamassa esikoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Oon niin onnellinen, et teilläkin pian ihana pieni... <3

   Poista