26.12.2017

KATO TOTA NINNII NURKASSA

Iiiiks, tänään on puolivuotias!! Voitteko kuvitella, että N:n syntymästä on oikeesti jo kuusi kuukautta? Meidän neiti on tällä hetkellä oikea Pikku Myy enkä tiedä onko kyse nuhasta, kuuden kuukauden hulinoista vai hampaista, jotka kaikesta järsimisestä päätellen ainakin vaivaavat. Nimim. Verta vuotava nänni. N:ää saa olla jatkuvasti viihdyttämässä ja musta tuntuu, että tämä hulinoi ihan vuorokauden ympäri. Ennen sitteri oli takuuvarma viihtymistapa, mutta nyt sekin on ihan no-no.

N jo parin kuukauden ajan kääntynyt selältä vatsalle ja pyörinyt kuukauden päivät akselinsa ympäri, mutta lisännyt osaamislistalleen vatsalta selälleen kääntymisen sekä houkuteltuna ryömimisen. Ryömimistä tapahtuu tosi vähän itsenäisesti, mutta mitä kiiltävämmällä jutulla tyttöä houkuttelee, sitä varmemmin tämän saa liikkumaan pieniä matkoja. Mä kuitenkin uskon, että tässä saa odottaa vielä pari - kolme kuukautta ennen kuin tästä kunnolla lähdetään etenemään.

Käytössä on 68/74 senttiset vaatteet sekä Liberon 4-koon vaipat. Saatiin postissa juuri pari Pampersin  housuvaippaa, mutten osaa sellaisia vielä tällaisella pötkylällä käyttää.

Imetyksen kanssa edettiin viikko viikolta siitä huolimatta, että toiveissa oli kuuden kuukauden täysimetys. Seurailtiin kuitenkin myös N:n valmiuksia ja muutama viikko sitten tämä alkoi olemaan kovin malttamaton muiden syödessä. Ensimmäisen maistelun jälkeen tyttö alkoi availemaan suutaan aina mikron äänen kuullessaan, vaikka kyseessä saattoi ollakin poikien ruuat. Mä en oo kenenkään kolmen kanssa oikein ollut perillä siitä mitä kannattaa maistella, miten usein ja miten pitkään, joten ollaan tälläkin kertaa menty ihan oman mielen mukaan ja N:ää seuraillen. Maistettuja makuja on tällä hetkellä peruna, porkkana, kukkakaali, parsakaali, banaani, päärynä ja puuro. Hedelmiä N on saanut poikien seurana vain parin raaputetun lusikan kärjellisen verran. Herkkua on ollut peruna sekä peruna mixattuna porkkanaan ja kukkakaaliin. Parsakaali vaatii vielä totuttelua ja sitten pitäisi alkaa lisäilemään uusia makuja ja mixejä. Tällä hetkellä N syö 2 - 3 ateriaa päivässä ja sen lisäksi tietty maitoa, vaikka imetys on ihan helvettiä nyt, kun tuntuu kuin maidon sijaan neula puskisi läpi. Oon imettänyt yhteensä yli kolmen vuoden ajan ja vasta nyt tiedän miltä satuttava imetys voi tuntua. En voi edes vaihtaa rintaa, sillä imetän enää vain toiselta puolelta..

Kuukaudessa meidän Hulina Huldan unet on heittäneet kärrynpyöriä. Ei enää toivoakaan siitä, että tämä nukkuisi seitsemään, edes neljään asti (lukuun ottamatta viime yötä, joka saisi toistua, kiitos!). Sänkyyn mennään 20:30 - 21:00 ja itsenäisen nukahtamisen sijaan N nukahtaa nykyään vain syliin, josta sitten pitää siirtää sänkyyn. Öisin tämä herää yhdestä kolmeen kertaan touhuamaan omiaan, mutta tyytyy luojan kiitos juttelemaan ja leikkimään ihan yksikseen, välillä jopa 1,5 tunnin ajan. Aamu alkaa 8 - 10 ja tyttö nukkuu vaihtelevalla menestyksellä 1 - 4 päiväunet, jotka tänäänkin oli työn takana ja lopulta se oli mun äiti, joka sai N:n sänkyyn.

N kasvaa ja kehittyy ihan hullua vauhtia, joten ihmekös se on, jos alkaa vähän hulinoimaan. Kaikista hulinoista huolimatta hän on hirvittävän rakas ja niin kaunis, pieni puolivuotias.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti