26.11.2017

VIELÄ YHDET VIISI KUUKAUTTA

N täytti tänään viisi kuukautta ja on aamuisin oikea pieni ilopilleri. Nälkäitkun sijaan tyttö heräilee iloisena jutellen ja kasvoille leviää suuri hymy, kun tämä kuulee tutun äänen sanovan ensimmäisen sanan ensimmäisen tavun.  

Kuukaudessa N on oppinut pyörimään akselinsa ympäri ja tekee sen todella nopsaan huomaamattomasti. Viime aikoina tää on myös kääntynyt joitain kertoja vatsalta selälle, mutta se on ihan satunnaista, joten en vielä tiedä onko kääntyminen ollut vahinko. Omat varpaat ja äänen käyttäminen on tosi IN. Huuda, huuda ilosta, huuda, huuda vapaudesta ja sitä rataa. Vähän odotan jo syöttötuoli-ikää, koska tää on nyt siinä iässä, et syödessä on aika mahdoton pitää sylissä, kun toinen kiskoo lattialle kanakorit, jogurtit, lusikat, tyhjät lautaset ja kaiken, mistä saa pienenkin otteen.

Vaippoina käytössä on Liberon vikat 3-koon vaipat sekä hetkittäin avattu 4-koon paketti. Vaatteina on lähinnä 68 senttiset, mutta meidän pitäis ehtiä ihan pian kiertämään kirppiksiä tai kauppoja ja haalia kaappi täyteen 74 senttistä. En käsitä missä on mun vauva!

Täysimetys on nyt jatkunut viiden kuukauden ikän asti (!! <3) ja seuraavan kuukauden aikana tulee aika maistella kiinteitä. En vielä tiedä aloitetaanko ne viikon vai neljän viikon kuluttua. Ajankohta riippuu suurilta osin siitä, milloin N on valmis istumaan, eli saadaanko jo keskiviikon neuvolassa lupa harjoitella tuettuna istumista vai odotellaanko vielä sinne puolivuotiaaksi asti. Myös tytön omat valmiudet vaikuttaa asiaan. E:n aikana stressasin asiaa jonkun verran, mutta nyt oon taas yhtä lasta viisaampi enkä kauhistu siitä, jos syöttötuolissa oleminen ei nappaa tai N potee suurta lusikkavihaa. 

Kirjoitin ihan juuri meidän turkulaisten WhatsApp-ryhmään, että toivottavasti neuvolasta tulevat rokotukset eivät vedä unirytmejä sekaisin, sillä N alkaa iltamaidolle noin 20:30 ja siirtyy siitä joko hereillä tai nukkuen omaan sänkyyn. "Huonoina" öinä tämä herää 01 aikoihin ja hyvinä vasta 04 - 07 välillä. Jos mä olen riittävän hereillä niin lasken N:n syötön jälkeen takaisin omaan sänkyyn, mutta aika usein oon ihan kujalla ja tää jää viereen nukkumaan enkä sitten tiedä syökö loppuyönä vaiko ei.

Tukka takana ja elämä edessä! Ja nyt en tarkoita, että sitä tuolta takaraivosta enää ihan hirveitä määriä löytyis. Lähinnä sen tukan olemassa oleminen alkaa olla takana, hahah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti