29.11.2017

PARIT NEUVOLAT

Surpriiiiiiiiiiise!! Mä en siis enää käsitä, miten neuvolajuttujen kirjoitus voi olla aina yhtä suuren aikaansaamattomuuden takana. Viime neuvolassa ei ollut mitään niin ihmeellistä, että kun mä en saanut siitä kolmeen viikkoon kirjoitettua, päätin venyttää vielä viikolla ja kirjoittaa 4- ja 5-kuukautisneuvoloista samalla kertaa. 4kk-neuvolassa saatiin korttiin teksti "Suloinen, tarkkaavainen tyttö. Kasvaa hyvin. Sydän, keuhkot, vatsa, silmät, lonkat terveet. Jäntevä tyttö." Painoa oli nyt tullut vain noin 300 grammaa kuussa, mutta se laitettiin sen piikkiin, että alkuun painoa tuli niin hurjasti, että se alkaa tasoittumaan ja hakemaan omaa käyräänsä - ihan kuten vain paria päivää aiemmin veikkailin. 4kk-mitat olivat seuraavat...

4 kuukautta (3 kuukautta).
7 350 grammaa (7 090 grammaa).
64,9 senttiä (62,3 senttiä).
41,5 senttiä (40,6 senttiä).

Tänään meillä puolestaan oli N:n 5kk-neuvola, jossa korttiin tuli teksti "Tyytyväinen vauva. Saa rintamaitoa omaan tahtiin. Hyvä päivärytmi. Kääntyy ja pyörii navan ympäri. Kasvua hieman niukemmin. Kiinteitä voi hiljalleen aloitella." Mitat tosiaan kertoivat seuraavaa:

5 kuukautta (4 kuukautta).
7 460 grammaa (7 350 grammaa).
65,6 senttiä (64,9 senttiä).
42 senttiä (41,5 senttiä).

Kasvu oli siis kaikkien mittojen osalta hidastunut. Painoa oli tullut kuukaudessa vain reilu 100 grammaa ja pituuttakin vain millejä. Juuri tässä on syy, miksi mä rakastan tätä alkuperäistä terkkaa! Aiemmat terkat, sijaiset ja sijaisten sijaiset olisi varmaan kädestä kiinni pitäen saattanut perunakaupoille. Nyt mulle tokaistiin nätisti, että nää alkaa tässä iässä kuluttamaan niin paljon ja että vähäinen paino saattaa kertoa siitä, ettei pelkkä maito enää riitä. Perunakaupoille ei kuitenkaan tänään jouduttu, ei tällä viikollakaan. Seurailen tässä vielä neidin valmiutta rauhassa, alan pikkuhiljaa tekemään soseita sopivissa väleissä ja laitetaan syöttötuoli pehmusteineen kuntoon. Ehkäpä parin viikon päästä katsellaan mitä mieltä N on.

Seuraava neuvola olisi jo parin viikon päästä oleva 6kk-ryhmäneuvola, mutta E:n aikana siitä ei ollut mitään hyötyä ja tämäkin on jo ysiltä, joten ei taida unikeko olla edes hereillä ja varataan oma aika. Miten tää nyt ylipäätään lähenee tätä vauhtia sitä puolen vuoden ikää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti