2- & 4-VUOTIAAN DIY JOULUKALENTERI

Pari vuotta sitten tein esikoiselle joulukalenterin pilttipurkeista, mutta viime vuonna olin laiska ja ostettiin tälle vaan suklaakalenteri eikä pienempi osannut kaivata omaa, kun suklaat syötiin salassa. Tänä vuonna mä päätin olla taas vähän viitseliäämpi ja oon kehitellyt uuden DIY-kalenterin pilttipurkkikalenterin tilalle. Itse kalenteriin tarvitsin vain kehykset, lankaa, pyykkipoikia ja A4-paperia. Vedin nitojalla langat kiinni kehyksiin, maalailin puiset pyykkipojat mustiksi ja taittelin paperista aina kaksi pientä taskua, joihin oon lisännyt numerot sekä jotain muuta pientä.  Instastoorien puolella olitte kiinnostuneita tietämään pussukoitten sisällön ja 2- ja 4-vuotiaiden joulukalenteri pitää tänä vuonna sisällään...

1) Banaanilastuja, sillä ne ovat kummankin pojan herkkua.
2) Joulukorttien askartelua. Aiempina vuosina ollaan tehty reki-/enkelikortteja, pingviinikortteja sekä porokortteja ja oon suunnitellut ottavani lapset tänäkin vuonna mukaan askarteluun.
3) Muumi-kylpylelut, koska musta tuntuu, ettei niitä voi olla liikaa. 
4) Tarrakirjat. Esikoisella onkin jo omansa, josta pienempi on ollut kateellinen, mutta se alkaa olla täynnä, joten molemmat on varmaan iloisia näistä. 


5) Piltti-patukat. Isompi on saanut näitä välillä kerhoon evääksi ja musta on kivempi laittaa jotain vähän terveellisempää herkkua.
6) Haudottavat munat. Mä en vaan vielä tiedä millaiset... Tykkäisin sellaisista, joita haudotaan vedessä pari päivää, mutten tiedä löytyykö sellaisia? Lelulehdestä bongasin Hatchimalsit ja nekin voisi olla kyllä kivoja, kun meiltä löytyy muutenkin pikkukoiria ja vähän muita eläimiä.
7) Rusina-askit, samasta syystä kuin kohta 5.
8) Pienet muoviset eläimet vähän samasta syystä kuin kohta 6. Molemmat varmasti tykkäisi omista Schleich-eläimistä.
9) Joulukoristeiden laittaminen on myös yksi luukusta paljastuva juttu. Mä en oo niin innostunut joulusta, että laittaisin koristeet marraskuun puolella, kuten osa naapureista.
10) Pulkkailu. Suomen talvessa. Luukkujen paikkoja pitää lopulta varmaan vaihtaa sen verran, että tän voi hoitaa pois alta heti ensimmäisenä (lue: ainoana) lumisena päivänä.
11) Pikkuautot, jotka tuskin kaipaavat selitystä.
12) Avaimenperät omiin takkeihin, reppuihin tai vaikka ihan vaan leikkeihin.
13) Tarroja, joita laittaa niihin uusiin tarrakirjoihin. Kirjat saadessa laitetaan toki vanhoja tarroja, mutta kiva saada myöhemmin myös ihan uusia.
14) Omenalastuja, joista kummatkin tykkää banaanilastujen tavoin.


15) Tatuointeja. Nää pennut on toisinaan kummasti kiinnostuneita meidän tatuoinneista ja toivoo silloin tällöin omia, joten tarkoituksena olis etsiä välillä jotain muuta kuin Ryhmä Hau -leimoja.
16) Mehukattirannekkeet tulee olemaan niiiin huippujuttu. Mehukatti on siis Turussa oleva HopLopin tyylinen paikka. Me laitetaan niitä rannekkeita tosi harvoin, joten viime kerran rannekkeet on jo kuudennessatoista luukusta ja pojat ymmärtää ne saadessaan, että mistä on kyse.
17) Ryhmä Hau -Petzit. Ne karkit omastakin lapsuudesta, tiedättehän? Mies löysi tällaiset Ryhmä Haut ja sen enempää miettimättä osti, joten ne sopii hyvin kalenteriin.
18) Purkkapötköt herkkujen vastapainoksi. Meillä syödään muutenkin enemmän pastilleja, joten purkka on ekstraa.
19) Lisää banaanilastuja, koska ne on nro1. Parivuotiaana esikoinen sai muitakin kuivattuja hedelmiä, mutta jouduin sitten vaihtelemaan niitä, kunnei tykännytkään ja nyt pelaan varman päälle, joten siksi näitä toistamiseen.
20) Muumi-kylpylelut. Paketti sisältää Muumipeikon, Niiskuneidin, Muumipapan sekä Muumimamman, joten annetaan ne kahdessa osassa.
21) Muumipatukat. Niitä lakupatukoita, joista äidille iskee kateus.
22) Leipominen, josta kertoo luukusta paljastuvat, uudet piparimuotit. Mä oon kyllä sitä mieltä, että hyvä taikina menee paistamisessa pilalle ja ollaan syöty jo kaksi taikinalevyä, mutta lapset tykkää tehdä.
23) Heijastimet. Tarkemmin sanottuna yritän metsästää heijastinteippiä tms, huopaa, hakaneulat ja lankaa, jotta voidaan askarrella kaikille omat mieluiset heijastimet.
24) Jotku Ryhmä Hau -jutut. Ehkä irralliset koirat tai sitten sellaiset pienet vehkeet, joista ei saa koiraa irti. Tai ehkä jotain ihan muuta niihin liittyvää. Selvinee sitten, kun ostetaan tarvittavat kalenterilahjat ja päästään kauppaan penkomaan ihan rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti