26.10.2017

HAPPY 4 MONTHS

Neljän kuukauden ikäinen N on pääasiassa hymyileväinen tyttö ja perheen pennuista parhaiten viihtyvä, jos verrataan muiden vauvavuosiin. Yhtenäkin päivänä istuin lastenhuoneen sängyn vieressä odottaen E:n nukahtamista päiväunille ja samaan aikaan N viihdytti itseään leikkimatolla leikkien 15 minuutin ajan, mikä ei pojilta olisi tullut kuuloonkaan. 

Kuukauden aikana N on tuntunut kehittyvän ihan kamalasti. Tämä osaa tarttua esineisiin ja kääntyä vatsalta selälle sekä liikkua vielä toistaiseksi tuntemattomalla tavalla. Mä siis jätän tytön usein kotitöiden ajaksi leikkimatolle selälleen pää paikkaan A ja jalat paikkaan B, mutta löydän tämän aina vatsaltaan leikkimaton vierestä pää päädyssä B ja jalat päädyssä A. Neidillä olisi jo kova kiire veljiensä perään ja tämä nostaakin peppua irti lattiasta mittarimadon tavoin, muttei vielä hallitse ylävartaloaan, jotta pääsisi liikkeelle. Sitterissä oleminen alkaa jo nyt vähän nyppimään, kun sieltä yritetään punkea jatkuvasti istumaan, vaikka säädöt ovat jo pystyimmässä.

Vaippoina käytetään Liberon 3-koon teippivaippoja ja vaatteina kokoja 62/68.

2/3 täysimetyksestä on kulunut ja N kasvaa ihan huikeesti. Tyttö on kerännyt ensimmäisten kuukausien aikana niin hienosti painoa, että mua vähän jännittää milloin tää väistämättäkin tasoittuu ja että ottaako neuvola sen oman käyrän hakemisena vai maidon riittämättömyytenä. Jos käy jälkimmäiset niin taidan vaan myhäillä ja tokaista joo joot, mutta tehdä kuitenkin oman pääni mukaan. Täysimetyksen loppuminen kolmannen kohdalla ei tunnu enää maailman lopulta, mutta uskon tietäväni ilman vaakaakin, milloin meillä on oikea aika kiinteille ja se aika ei ole vielä, joten tällä jatketaan ainakin vielä seuraava kuukausi, ellei mitään poikkeavaa tule.

Yöt sujuu kivasti. Ihana naapuri lainasi meille kapalopussia, jossa N nukkuu edelleen. Tämä siirtyy kapalopussiin 20 - 21 välillä ja alkaa iltamaidolle hämärässä sohvan kulmassa. Syömisen jälkeen vien N:n omaan sänkyyn, unipesään, johon neiti sitten jää vaihtelevasti hereille tai nukkumaan. N on myös siinä mielessä helpoin vauva, että nukahtaa sänkyyn jo nyt itsekseen, kunhan käy aina välillä laittamassa tuttia käsien tilalle. Ensimmäinen unipätkä saattaa olla mitä tahansa 20:30 - 07 välillä. Joskus tankkaus alkaa jo 00 ja välillä vedetään unta aina 07 asti. Aamut alkaa seitsemän ja yhdeksän välillä, kuten isommillakin. Päiväunien sujuminen vaihtelee ja välillä N nukahtelee leikkimatolle kesken omien touhujensa, kun taas välillä tätä saa olla hyssyttelemässä ja keinuttelemassa.

N alkaa olla jo nyt niin veikeä, että vitsi mä odotan millainen bimbo porukan pienin tulee olemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti