12.9.2017

2,5 KILOA (2KK-NEUVOLA)

Ja tuttuun tapaan myöhässä. Meillä oli viime kuun lopulla N:n 2kk-neuvola, jossa saatiin korttiin teksti "Ihana Janniina-vauva. Rintamaidolla vauvantahtisesti. D-vit +. Vatsamakuulla kannattelee päätä. Painoa ja pituutta saanut reippaasti." - ja niin todella oli, sillä mitat kertoivat seuraavaa...

2 kuukautta (1 kuukautta).
6 185 grammaa (4 860 grammaa).
59,4 senttiä (55,2 senttiä).
39,4 senttiä (38,0 senttiä).

Tyttö on siis kerännyt syntymänsä jälkeen huimat 2,5 kiloa ja 8,5 senttiä pelkällä rintamaidolla! Keskimmäinen oli tässä iässä lähes kilon pienempi ja näihin aikoihin aloin juomaan imetysteetä tehostaakseni imetystä, eli nyt sellaiselle ei todellakaan ole tarvetta, kun neiti kasvaa reippaasti ja kaikki on muutenkin tosi hyvin.

5/15 muutossa mua jäi harmittamaan, kun meidän ihana terkka vaihtui toiseen ja vielä enemmän harmitti tämän toisen jatkuvat sijaiset varsinkin, kun kuulin vasta myöhemmin, ettei terveydenhoitajaa edes tarvitse neuvolan sisällä vaihtaa. 10/16 muutossa mulla oli vastassa niin ihana tyyppi, ettei vaihdos enää ärsyttänyt ja N:n alun aikana sain niin ihanan tuen neuvolasta, että tehtiin jopa kiitoskortti. Koko kesän neuvolassa on ollut kuitenkin sijainen eikä vanha tyyppi tule enää takaisin, vaan vastassa on taas uusi terkka, joten laitoin sille alkuperäiselle viestiä, että jospa voitaisiin vielä yli kahden vuoden tauon jälkeen tulla takaisin. 3kk-neuvola on vielä meidän oma alueen terkalla, mutta sitten päästään takaisin sille maailman ihanimmalle, joka oli esikoisenkin aikaan ja jonka perään ollaan koko perheen voimin vähän haikailtu. Pian on taas se tuttu ja turvallinen kiva päivä kuusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti