6.8.2017

WHO'S THAT GIRL? - ELI VIHDOIN SE THE NIMI!

Tänään perheen hännänpää, Juuso Aleksanderin ja Eemi Casperin pikkusisko, sai kasteen sekä virallisen nimensä, Janniina Ava Amanda.

Janniina on se paljon hehkutettu nimi, joka on ollut mulla mielessä vuodesta 2012 - 2013 ja Aleksi hyväksytti sen jo esikoisen aikaan. Toisen pojan jälkeen saatoin mainita nimestä jo aika monelle, kun oletin, ettei meillä ole sille ikinä käyttöä, mutta tässä sitä ollaan. Kun kuultiin kolmannesta lapsesta ja alettiin miettiä nimiä, oli Janniina se, josta mä en ollut valmis luopumaan mistään hinnasta. Aleksi toivoi tytölle nimeksi Jannia, mutta musta se oli liian lähellä omaa nimeäni, joten annoin luvan käyttää sitä kutsumanimenä ja lisäksi suuremman vallan toisia nimiä päättäessä. Janniina on musta kaunis, mutta tavallisen kuuloinen nimi ja mulle tulee aina yllätyksenä, että Janniinoja on oikeasti alle 300. En tiedä mistä alunperin edes keksin Janniinan, koska mä en tiedä ketään sen nimistä. Janinan, Janiinan, Janninan, Jenniinan ja Jeninan kyllä. Joka tapauksessa tykkään siitäkin, että siinä yhdistyy vähän sekä mun, että mun äidin nimi.

Ava saatiin toiseksi nimeksi pitkältä 3- ja 4-kirjaimisten (muutaman 5-kirjaimisen) nimien listalta, koska kaivattiin kahden pidemmän nimen väliin jokin lyhyt. Mä tein siis pitkän listan toisista nimistä ja Aleksi sai täysin oman mielensä mukaan poistella niitä. Vaihtoehtoina oli Avan lisäksi mm. Aamu, Aava, Aada/Ada, Elle/Ellen, Enna, Lumi, Meri, Saga, Sara/Sarah, Vivi ja muita. Jos mä olisin saanut valita, olisi toisena nimenä ollut ehdottomasti ja sen enempää miettimättä Enna, mutta Aleksin listalla viimeiset nimet olivat Aava, Ava sekä Ada, joista Ava oli kummankin mielestä paras nimenomaan yhdellä A:lla kirjoitettuna ja lausuttuna.

Amanda tuli mulle aika yllätyksenä, koska olin aina ajatellut tytölle toiseksi nimeksi Oliviaa. Esikoisen aikaan tyttö olisi luultavasti ollut Janniina Sara Olivia, joten idea kolmesta nimestä oli kai jo niiltä ajoilta eikä tunnu silti liialta, sillä Aleksillakin on kolme nimeä. Toisen nimen tavoin tein listan vähän pidemmistä kolmansista nimistä ja Amandan lisänä listalta löytyi esimerkiksi Alexia, Aurora, Evelia, Olivia, Sofia, Stella, Veronica ja Vivian, joista Aleksi sai taas poistella haluamansa ja sehän tapahtui nopeasti. Jäljelle jäi ensimmäisen vilaisun jälkeen vain Amanda ja Olivia eikä Amanda herättänyt mussa mitään tunteita ennen kuin Aleksi alkoi sovitella sitä toisiin nimiin ja sitten se olikin ihan täydellinen.

Että sellaiset huikeet tarinat nimien takaa. Täydellinen kolmikko: Juuso Aleksander, Eemi Casper sekä Janniina Ava Amanda.


5 kommenttia

 1. Käääääksss... Anonyymi sun kommentti meni roskapostiin ja mä painoin vahingossa poista, kun tavallisesti ei-roskapostikansiossa siinä kohtaa lukee julkaise. 😩 Lähelle kuitenkin meni ja kiitos. 😍

  VastaaPoista
 2. Mun esikoisen nimi on Janna, itse olen Nanni ja kun odotettiin toista tytärtä pyöri meilläkin mielessä nimi Janni.:D Hylättiin se aika nopeasti, kun muistutti liikaa meidän nimiä, Janniina onkin hyvä "muokkaus" siitä. Kaunis tyttö, ja kaunis nimi 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. 😊 Meillä Janniina on harvoin edes Janni, vaikka Aleksi väitti käyttävänsä pelkästään sitä. Mä taas sanon Janniinan usein niin nopeesti, että kuulostaa puheessa enemmän Janninalta. 😁

   Poista
 3. voi kun kaunis nimi, en ookkaan koskaan ennen kuullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Synnärillä kysyttiin synnytyksen jälkeen, et mikä nimi tytölle laitetaan rannekkeeseen ja kätilökin totes nimen varmistamisen jälkeen, ettei oo koskaan kuullu!

   Poista