26.8.2017

TÄYDET KAKSI KUUKAUTTA

Oon monesti todennut, että meidän kahden kuukauden ikäinen neiti on kovin helppo, mutta vaativa tapaus. Vaativa sen suhteen, että N viihtyisi lähes koko ajan sylissä ja se tuo toisinaan vähän haastetta. N on pääasiassa tyytyväinen ja etenkin aamuisin tää on yhtä hymyä.

Kun N oppi hymyilemään, koitin saada ilmeen värähtämään eri keinoilla. Koitin kaikkeni ja luovutettuani tokaisin "aguu", jota isommat on hokeneet samassa iässä ja josta esikoisen Kuku-lempinimikin on peräisin. Aguu sai suuren hymyn N:n kasvoille ja löydettiin yhteinen gugu-aguu -kieli. Hauskoja juttuja on myös kukkuu ja tsukutsukutsuku. Pieni jokeltelu on parasta.

N:lle 56 senttiset vaatteet alkaa olla jo pieniä, joten ollaan siirretty kuuskakkoset käyttöhyllylle. Tyttö kasvaa kyllä hurjana. Vaipoissa käytössä on Liberon 2-koon vaipat.

Päiväunet ei ole yhtään N:n lempijuttuja ja tää tahtoisi nukkua vain ja ainoastaan tissillä tai repussa. Yöt meillä sujuu kivasti, kunhan N nukahtaa, mutta huitovat ja heiluvat kädet häiritsee tätä usein. E:ll oli koliikin aikaan blogin kautta lahjaksi saatu Swaddle Up ja mua ärsyttää ihan hulluna, että ehdin lahjoittamaan sen eteenpäin sitä tarvitsevalle. Mua kun ei huvita heittää reilua kolmea kymppiä, koska pussista saattaa olla hyötyä. Kokeilen, jos nukahtamisesta tulee mahdotonta, mutta siihen asti mukakapaloin (muka, koska en vaan osaa) ihan peruslakanaan. Nukutaan edelleen perhepedissä, mutta huippuja on ne yöt, jolloin ensimmäinen sohvalla aloitettu unipätkä jatkuu omassa sängyssä, unipesässä ja mukakapalossa, kuten yhtenä yönä 23 - 04. N syö öisin, muttei mulla perhepedin ansiosta ole hajuakaan siitä, monestikko. Toisinaan N nukahtaa unille poikien iltatoimien aikaan klo 20 eteenpäin ja toisinaan tää nauttii jakamattomasta huomiosta nukahtaen vasta myöhemmin. Aamulla N herää oikeastaan aina mun lähtiessä sängystä, eli 7 - 08:30 välillä.

Ihan hirvittävän ylpeänä voin kirjoittaa, että täysimetys on tälläkin kertaa onnistunu ainakin kahden kuukauden ajan! Välillä pelkään imetyksen loppuvan kesken kaiken, mutta suurimman osan ajasta unohdan edes ajatella koko asiaa, koska imetys on helppoa. Niin ihanaa, ettei ole edes ollut mitään, miksi mä oisin joutunut epäilemään imetyksen onnistumista. Vaikka jokainen viikko on aihe ylpeyteen niin toivoisin tälläkin kertaa täysimetyksen onnistuvan puolen vuoden ajan. Se on nimenomaan tavoitteen sijaan toive ja oon kiitollinen siitä, että 1/3 osa toiveesta on jo toteutunut.

Pieni rakas, kaikkien sukulaisten ja läheisten pieni prinsessa.

2 kommenttia

  1. Miten Janniina voi olla jo 2 kuukautta??? Ihan vasta itkin ilosta kun huomasin instasta että teidän prinsessa on syntynyt. 🙈❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaha, ihana. :D Mut joo, en tajuu! Siis musta tytön syntymästä on ehkä pari viikkoa!! Nyt jo ikävä sitä vastasyntynyttä, mut samalla odotan, et kaikille kolmelle tulee yhtenäinen rytmi. :)

      Poista