2.6.2017

TYTTÄRELLENI

Heippa rakas,

Nyt on kesäkuun 2. päivä ja musta on niin kovin hullua, että kuukauden päästä saatat olla jo täällä meidän kanssa! Et tiedä miltä me näytetään ja meilläkin on vain veikkauksia siitä minkä näköinen sä tulet olemaan. Rakenneultrasta saadun kuvan mukaan näytit monen mielestä jo ihan pieneltä tytöltä - ja sitähän sä kai oletkin. Et vielä tiedä millaisesta bimboperheestä tuut paikkasi saamaan, mutta huomaat sen pian ja lupaan, että noilla geeneilläsi sun on turha yrittää olla yhtään tämän normaalimpi. Yhteinen alku ei ollut helpoin, mutta oon maailman onnellisin siitä, että kohta oot täällä meidän luona.

Ennen rakenneultraa vakuutin, ettei kahden pojan äiti toivo kolmannesta tyttöä. Sain kommenttia siitä, miten toivoin tyttöä ja koitin uskotella itselleni muuta pettymyksen varalta, mutta edelleen voin vannoa käsi sydämellä, ettei näin ollut. Mä en tiennyt millaista olisi kantaa omaa tytärtä sisällään tai olla tytön äiti, joten mulla ei ollut mitään, mitä olisin osannut toivoa. Veljiäsi yhtään väheksymättä ymmärrän nyt kuitenkin paremmin sen, mistä tyttöjen äidit puhuvat. Tuntuu kuin tässä olisi jotain erityistä. Ehkä siksi, että saan kokea tän ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Ehkä siksi, että äiti-tytär-suhteen voisin kuvitella olevan erilainen verrattuna äitien ja poikien välisiin suhteisiin, vaikka nekin täysin korvaamattomia.

Mä nään itseni laittamassa kiinni sun tummia hiuksia ja sut repimässä pinnejä pois. Pelottaa ajatella miten nykymaailma sua kohtelee ja nään itseni valvomassa aamuyöhön, jotta nään sun tulevan kunnossa kotiin - ihan kuten oma äiti oli silloin tällöin kylpytakki päällä ja tukka takussa mua vastassa ulko-ovella. Naurattaa (vielä) ajatus siitä, miten Pikku Myystä kasvaa teini-iän tuittupää ja miten paljon otetaan varmaan yhteen.

Vaikka oot kulkenut meidän kanssa jo pitkän matkan, todellinen matka on vasta aluillaan. Pian 9 kuukautta ollaan saatu tutustua toisiimme eri tavoin. Sä meidän rytmiin, uhmakiukkuihin, nauruihin ja kosketuksiin. Me taas sun pieniin liikkeisiin, huomattavaan kasvuun sekä nimen totutteluun (se on täydellinen!!). Jännittävin hetki on kuitenkin vielä edessä, kun päästään näkemään livenä, että miltä sä näytätkää, mutta kasvathan vielä vähän niin alku on sekä sulle, että meille mukavampi?

Tiedätkö... Mä en koskaan osannut ajatella itseäni tytön tai tyttöjen äidiksi. En ennen poikia enkä sen jälkeen. En ostelemaan mekkoja, katsomaan Frozenia tai leikkimään poneilla. En pysty vielä edes kuvittelemaan sua meidän luokse, mutta oon varma, että tuut muuttamaan kaikki mun mielikuvat ensimmäisen vuorokautesi aikana.

Oot meille kaikkein tärkein yhdessä noiden kahden muun kanssa ja tärkeä sä tuut olemaan myös niille, kunhan pääsette tutustumaan kunnolla. Sua on odotettu niin kovin. Me tullaan seisomaan sun tukena ja suojellaan sua kaikelta, miltä ikinä voidaan. Nähdäänhän pian?

Haleja ja pusuja! 

- Äiti.

4 kommenttia

 1. Tunnen just noin omaa tytärtä kohtaan! Toivoin raskauden aikana poikaa myös samoista syistä, tosin mulla ei ole kuin tämä yksi ! Käy kurkkaa meidän pienen perheen arkea mun omassa blogissa https://mutsinmaailma.wordpress.com jos haluat, ja onnea loppuodotukseen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en toivonu sen enempää poikiakaan, mut poika ois tuntunu todemmalta. Tyttö on edelleen tosi epätodellinen. :) Laitoin tänään tytön kotiutumisvaatteet, mut mahdolliselle ylläripojalle on myös omansa odottamassa kotona. :D

   Poista
 2. Anonyymi2/6/17 21:59

  Minä taas en tunne itseäni pojan äidiksi, esikoiseni on tyttö ja olisin halunnut seuraavankin olevan, mutta ultrassa näkyi ihan jotain muuta... Mulla on elokuussa laskettuaika ja tässä on mennyt nyt jokin tovi sulatellessa asiaa että meille tulee poika, varmaan synnytyksen jälkeenkin saa vielä sulatella asiaa. Meidän neitokainen täyttää tänä vuonna jo 8v. Äidin prinsessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, et mä sisäistän asian jollain tavalla jo synnytyksen jälkeen, mut sit siihen havahtuu vielä useita kertoja ensimmäisten viikkojen aikana. Pojat on myös ihania. <3

   Poista