6.6.2017

SYNNYTYSTAPA-ARVIOSSA

Neuvoloja alkaa olla nyt niin usein, että skippasin viime viikon, eli viikon 35 neuvolakuulumiset kokonaan ja hyppäsin suoraan lääkärineuvolaan, jossa siis oli myös synnytystapa-arvio. Kaikki neuvolajutut päivittyy kuitenkin edelleen 2016 - 2017 raskauskalenteriin ja masukuvat omalle sivulleen.

Kuinka pitkällä: tänään 36+2, neuvolakäynnillä 36+1 (kuva 36+2).

Muut arvot: Verenpaine 136/86. Vauvan syke +140 ja liikkeet ++. Sf-mitta 28 senttiä, joka on hassut neljä senttiä vähemmän mitä pojista samoilla viikoilla. Sf-mitta oli laskenut viime viikosta sentillä ja tippuikin nyt alakäyrältä alakäyrän alapuolelle. Kohdunsuu oli edelleen kiinni, mutta kaula lyhentynyt.

Muutokset vartalossa: Ensimmäiset pienet raskausarvet. Kaikki sanoo niiden häviävän ihan olemattomiin, mutta mä oon jo suunnittelut peitto- tai korostustatuointia. Sen lisäksi, että vatsa on kasvanut hurjasti, se on myös muuttanut muotoaan ja tippunut selvästi alemmas.

Uni: vessaan saa heräillä joitain kertoja yössä, mutta muuten nukun hyvin yksittäisiä öitä (kuten edellisyötä...) lukuun ottamatta.

Mielihalut: Ei ole. Mielihalujen mukana on lähtenyt myös ruokahalu. Nyt mulla on vihdoin vichyä jääkaapissa, mutta vielä en oo avannut ja musta tuntuu, että närästys pahenee entisestään, kun pullo aukeaa.

Hermostuttaa: että käynnistyyhän synnytys varmasti itsestään.

Vaivat: Närästys, johon edes maito ei enää tahdo auttaa. Viime viikosta pienentynyt sf-mitta kertoo vauvan laskeutuneen ja mä todella tunnen sen. Lonkka polttelee jatkuvasti ja välillä musta tuntuu, että luut musertuu hetkenä minä hyvänsä, kun toinen porautuu niiden väliin. Pian sitä ollaan jo ihan lähtökuopissa! Pää kuulemma tuntuu jo hyvin sormin tunnustellessa.

Erityistä: loppuviikosta koittaa täysaikaisuus!!!!

Mieliala: Jännittynyt! Vaikka veikkaan syntymän koittavan edelleen 40+6, on viikot jo niin isot, että oikeasti se voisi koittaa ihan milloin tahansa.

Odotan: Kummasti sitä synnytyksen alkamista. Voiko tässä odottaa vielä jotain muuta?

6 kommenttia

 1. Ihan hullua että sun raskaus on jo noin pitkällä, tuntuu että vastahan tää odotus alkoi, ja nyt se jo kohta loppuu. <3__<3

  Tsemppiä loppuraskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo sanos muuta! Tuntuu, et ihan vasta mietittiin, et mitäs nyt tehdään ja miten ihmeessä tästä selvitään. Vaikka menis viikolle 42 niin enää vajaa kuus viikkoa siihen, kun nähdään millanen tyyppi mukana on kulkenu. :)

   Poista
 2. Siis miten sä voitolla noin pitkällä! Just vasta panikoit että oot raskaana :')<3

  VastaaPoista
 3. Yhdyn edellisiin. Aika menee niin hirveän nopiaa!!!!!!! 😱 ihanaa loppuraskautta! Kohta se pieni on sylissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin menee!!! Ja sekös vasta jännittää. 🙈🙈

   Poista