24.6.2017

JOKO JO VIKA (38+4 NEUVOLA)

Kuinka pitkällä: tänään 38+6, neuvolakäynnillä 38+4 (kuva 38+5).

Muut arvot: Verenpaine 122/77. Vauvan syke +150 ja liikkeet ++. Sf-mitta edelleen samat 28 senttiä, jonka se on ollut jo muutaman viikon. 

Muutokset vartalossa: Lisääntyneet arvet, jotka mua turhauttaa päivästä toiseen samoin, kuten muiden vähättely niiden suhteen. Mä tiedän, että niitä voisi olla paljon enemmän. Tiedän, että ne voisi olla suurempia. Tiedän, että ne voisi olla selvempiä. Siitä huolimatta, että muilla saattaa olla kaikkea edellä mainittua, se ei poista sitä asiaa, että mä koen mun arpien pilanneen mun mahani tällä hetkellä. Ehkä mä en ajattele asiaa enää kun näen miltä ne näyttää raskauden jälkeen, mutta nyt ajattelen. Masu myös roikkuu taas entistäkin alempana - samoin vauva!

Uni: Viimeisen viikon aikana oon valvonut ehkä viiten yönä seitsemästä kovien jomotusten takia tunteja. Viime yönä oli ensimmäinen kerta, kun kipu oli kohdunsuun paikkeilla niin kovaa, että hetken mietin mitähän tässä tapahtuu. Nopeasti mun ensimmäinen ajatus muuttui siihen, että sitten kun tapahtuu niin sänky pitää pedata.

Mielihalut: Vichyt! Ja Crazy face tai muut vastaavat karkit. En tiedä niiden nimiä, mutta hyviä silti.

Hermostuttaa: Toisaalta se, että oma terkka on kesälomalla, joten kohdunsuun tilanne on täysin pimentoa ja pelkään, että avaudun tällä kertaa yhtä helposti ja kivuttomasti, mitä E:stä. Toisaalta taas se, että joutuisinkin kolmen viikon kuluttua käynnistykseen.

Vaivat: Supistelee ja jomottelee kovin (yllätyyyyyyys). Muuten ei oikeesti oo kyllä mitään valittamista! Aleksi naurahti tänään, kun mä kiskaisin kinttuni altaan reunalle, jotta sain poistettua vanhat kynsilakat uusien tieltä. Tää maha on siis ihan kreisimöhkö, mutta silti tosi helppo. Ei puhettakaan siitä, etteikö jalka nousisi tai ettenkö taipuisi muuten (paitsi vauvan ollessa sopivassa asennossa, jolloin ei pysty nojaamaan eteenpäin). 

Erityistä: huomenna tasan viikko laskettuun aikaan. 

Mieliala: Kieltämättä vähän turhautunut. Mua ei niinkään turhauta itse raskaus ja tää sujuu tässä sivussa, mutta odottelu ja tekemättömyys turhauttaa. Aika kuluu tosi nopeesti ja silti mä kaipaan lisää tekemistä. Pyykit kuivuu narulla liian hitaasti ja sitä rataa.

Odotan: tuskin kaipaa selittelyä.

2 kommenttia

  1. kaunis siro vatsa, enkä huomaa edes arpia =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä niitä on, mut ei näy näin sivusta ja edestäkin vaikee saada hyvin kuvaan.

      Poista