8.6.2017

10 SYNTIÄ

Mulla pyörii luonnoksissa muutamia ihan järjettömän vanhoja postauksia, jotka olisi ollut julkaisukelpoisia jo viime syksynä, mutta niiden julkaisu on vain jäänyt. Paikallisessa äitiryhmässä on kesäkuun ajan haaste jokaiselle päivälle ja tämän päivän haasteeseen kuului luopua yhdestä paheesta. Mulle tuli tämä postaus mieleen ja ajattelin sen nyt viimein julkaista. Kun Kolmistaan-blogin Karoliina päätti kertoa blogissaan kymmenen syntiään mua huvitutti enkä voinut olla listaamatta omiani sitä mukaan, kun niitä tuli mieleen. Missäpä mä sitten olin niin syntinen viime syksynä ja miten näiden asioiden laita on nyt?

1) Aukinaiset kaapin ovet

"Mä en tiedä mikä siinä on, mutta keittiön kaapit on mun jäljiltä aina auki. Aika usein syynä on kyllä se, että mä jätän esimerkiksi aamupalalla kamat just niin kuin ne sattuu jäämään ja vasta aamupalan jälkeen siivoan kaiken. Ja siis multahan myös löytyy miljoona muuta syytä sille, miksi ne on auki."

Nyt melkein vuotta myöhemmin oon tässä jo aika hyvä! Esimerkiksi ruokaa tehdessä ovet saattaa jäädä auki ja laittelen niitä kiinni sitä mukaan, kun satun taas kohdalle, mutta kaappien ovet ei jää enää aukinaisiksi, jos mä oon poistunut huoneesta.

2) Kuiva-aineiden siivoaminen hellan ja kaappien väliin

"Nuudelit, leivänmurut, puurohiutaleet, kaikki minkä voi pyyhkäistä työtasolta sopivasti hellan ja kaappien väliin. Tää on ihan järkyttävää, kun miettii millainen siivousfriikki mä oon."

Hahhaha, mä olin jo unohtanut miten helppoa se oli! Nyt meillä on hellan vieressä tiskipöytä, joten mä huidon kaiken altaaseen ja siivoan sieltä. Oon aika varma, että jos hellan vieressä olisi edelleenkin työtaso niin tää ei olisi muuttunut tästä mihinkään.

3) Aleksin vaatteiden siivoaminen laatikkoon

"Siitä siivousfriikkiydestä puheen ollen. Aleksilla on raivostuttava tapa jättää vaatteita pitkin kämppää. Sohvalle, sängylle, lipaston päälle, keittiön tuoleille. Niitä on joka puolella, koska herra laittaa ne päälleen kotiin tullessa, kauppaan lähtiessä, suihkusta tullessa ja ulos mennessä. Todellisuudessa ne vaatteet on paikoillaan seuraavat kolme päivää, joten tungen ne aina rytyssä Aleksin vaatelaatikkoon."

Tästä pointsit Aleksille. Se jättää nykyään ainakin puolet vähemmän vaatteita roikkumaan, joten mulla on ollut puolet vähemmän tungettavaa. Tää tuotti niin hyvin tulosta, että mä oon myöhemmin kehottanut myös muita kokeilemaan, jos joku on sattunut valittamaan miehen sotkuista. Ne tiskipöydällä lojuvat kahvikupitkin menee vaatekaapin kautta huomattavasti nopeammin koneeseen.

4) Suoraan maitotölkistä juominen

"Yök, yök, yök!! Mun tavoista ällöttävin. Mä juon maitoa helposti 1,5 litraa vuorokaudessa ja usein suoraan tölkistä. Vieraille me tarjotaan Aleksin laktoositonta maitoa, ellei mun tölkki ole avaamaton."

Yök, ällöä edelleen!! Onneksi E alkoi juoda pian postauksen kirjoittamisen jälkeen tavallista maitoa niin mun tapa loppui sitten siihen.

5) Äänetön puhelin

"Mulla on puhelin usein äänettömällä ja huomaan sen vasta kun mun pitäisi laittaa äänet pois tai kun äiti soittaa Aleksille, koska mä en oo vastannut. Tällä hetkellä syy äänettömyydelle taitaa olla Pokémon GO, jota tsekkailen pitkin päivää ja unohdan aina laittaa äänet takaisin."

No P-GO:ta ei ole tässä osoitteessa tarvinnut pelata, koska yksikään Pokémon ei yllä kotisohvalle asti. Puhelin on silti äänettömällä kello 20 eteenpäin, kunnes aamulla muistan laittaa päälle ja äänettömälle se menee taas päiväuniajaksi. Turhan usein mä kuitenkin mietin, miksi sovellus X ei ilmoittanut mitään ja huomaan äänettömyyden.

6) Tavaroiden laskeminen auton katolle - ja sinne unohtaminen

"Kun mä nostan poikia autoon ja laitan vöitä kiinni, nostan käsissä ja taskuissa olevat tavarat auton katolle - ja unohdan ne sinne. Kuluneen kesän aikana katolta on lentänyt kahdet aurinkolasit ja kerran jätin puhelimen, mutta onneksi kotiin tullessa, joten se oli vielä vartin päästä paikoillaan. Luojan kiitos mä en toista lasta laittaessa voi laskea toista katolle, koska todella unohtaisin tänkin sinne."

Mä en oo hirveästi liikkunut kuin kodin ja neuvolan väliä enkä supistusten kanssa nostele poikia  usein autoon, joten katolle ei tule laskettua mitään. Toivottavasti ei myöskään kesällä.

7) Suklaapatukat kassajonossa

"No kun se jono liikkuu niin hitaasti ja kassakaan ei tunnu pitävän kiirettä. Mä oon oikeesti niin varma, et just tästä syystä suklaapatukat on sijoitettu kassojen päähän! Ihan liian helppo sortua odotellessa, kunnei oo oikein muutakaan tekemistä kun miettiä, et minkähän sitä ottais. Et jos sit vaikka kaikki. Tästä mä onneks pääsin aika hyvin eroon vähäsokerisen syyskuun aikana!"

Raskaudenaikaiset kauppareissut voi laskea lähes yhden käden sormilla ja jos niitä hyviä puolia miettii niiiiiin....

8) Päin vittua olevat sohvatyynyt

Siivousnatsina mun on välillä vähän vaikee ymmärtää, miten mun on niin vaikea työntää sohvan istuintyynyjä paikoilleen. Ensin ne on sentin pois paikoiltaan, sitten kaksi. Kolme... Lopulta istuintyyny on kymmenen senttiä ulkona sohvan reunasta ja siihen istuessa meinaa tippua lattialle. Mä en ikinä siirrä niitä paikoilleen, en ikinä. Se on aina Aleksi.

Jep, en vieläkään! Kiukkuisena ja siivouspäivinä vain.

9) Kai nää voi samas pestä -pyykkikoneelliset

"Vuonna 2011 omaan kotiin muuttaessa olin vielä suht tarkka pyykkien pesemisestä. Mustat, valkoiset, kirkkaat. Alusvaatteet ym. pienet, muut vaatteet, lakanat ja pyyhkeet. Ja sitten mä laiskistuin ja aloin pestä kai nää voi samas pestä -koneellisia, joihin kuului kaikki niistä mustista alusvaatteista valkoisiin pyyhkeisiin ja toisinpäin. Tän vuoden (eli siis viime vuoden) puolella vihdoin aloin taas kiinnittää huomiota enemmän tähän, mutta se loppui muutamaan koneelliseen ja kuivuri hajosi. Sen jälkeen KNVSP-koneelliset alkoi taas pyöriä, sillä kuivuriton elämä avasi mun silmät sen suhteen, miksi ihmiset valittaa loputtomista pyykkivuorista. Luojan kiitos kuivuri ei ollutkaan lopulta rikki ja se alkoi taas muutossa toimimaan, joten nyt voin panostaa tähän vähän enemmän."

Ja nää koneelliset on pitäneet aika kivasti. Usein pestään värit erikseen, mutta välillä kyllästyttää ja sitten heitetään sekakoneellisia.

10) Pokémon

"Okei. Tähän mä oon jo niin koukussa, että melkein hävettää myöntää. Toisaalta oon kulkenut appsi auki 260 kilometriä (nykyään kylläkin reilusti yli 100 kilometriä enemmän), joten ei tää ehkä ihan niin läpipaska peli ole. Silti oon niin koukussa, että reilu 100 palloa tulee heitettyä parissa vuorokaudessa ja yhtenä päivänä kilometrin matka Ikeaan kesti 50 minuuttia, koska piti kiertää muutamat PokéStopit kaupungin kautta. Mun puhelimessa on läpinäkyvä takakuori, ja sen ja puhelimen välistä löytyy lappu, jossa lukee montako Taskumonsteria mun pitää vielä tietyiltä lajeilta napata, jotta pääsen evolvaamaan."

PokéStopeilla kierrellään auton kanssa edelleen, kaupungin läpi on kummasti kiva ajaa ja Magikarp saa ihan pian 400 kändiä täyteen. Raskausaika on mennyt liian hurjaa vauhtia, mutta tiiättekö mikä on kivaa? Kohta saan kerätä mun buddy-Vulpixille vikat seittemän karkkia!

Siinä mä, mut mites te? Mikä on teillä se kaikkein suurin synti (jonka julkiseksi kehtaa tuoda)?


2 kommenttia