10.4.2017

VIIKON 28 NEUVOLA

Kuinka pitkällä: Tänään 28+1, neuvolakäynnillä 27+1 (kuva 27+5).

Muut arvot: Verenpaine 134/67. Vauvan syke +155 ja liikkeet ++. Sf-mitta 24 senttiä.

Muutokset vartalossa: Vauvamasun todellinen pullahtaminen. Huvittaa miten se näytti jo viime neuvolan aikaan niin suurelta, vaikka suurin muutos tapahtui viikon 24 lopun ja viikon 25 alun välillä. Arvista en oo varma, mutta oon kuvitellut löytäväni useita, jotka onkin ollut painaumia. Nyt oon taas täysin varma yhdestä pidemmästä ja ensimmäisestä "virallisesta" arvesta. Sen todellisuus saattaa siltikin olla toinen.

Uni: mulla oli vaihe, että nukahdin vasta aamuyöstä syvään uneen, mutta nyt menee paremmin!

Mielihalut: Kinderit, upsss...

Hermostuttaa: Että ehditäänkö saada kaikki valmiiksi, vaikka varmasti saadaan. Kohta pitää kyllä tosissaan käydä vaatteita läpi niin pääsee ostamaan vielä puuttuvat kaappiin ja sitten odotellaan enää kaukaloa. Pari pakettia 1-koon vaippoja pitää vielä ostaa, ensimmäiset ja toistaiseksi ainoaksi jäävät tutit tuli hankittua tänään.

Vaivat: Häpyluun järjetön polttelu, mitä en aiemmilta kerroilta muista. Polttelu on välillä niin kovaa, että vesi valuu silmistä. Mä kuulen ympäriltä pelkästään juttua, miten muut ei pysty liikkumaan kipujensa kanssa, mutta mulle liikunta tuo helpostusta. Liikunta tosin myös lisää supistuksia, mutta jos on valittava vähän iisimmät supistukset ja lähes toimintakyvyttömäksi vetävä nivuskipu tai kovemmat supistukset ilman nivuskipua niin itsekkäästi valitsen jälkimmäisen. Viikot alkaa olla sen verran isot, että oon uskaltanut muutaman kerran helpottaa kipua pienellä kävelylenkillä niiden supistustenkin uhalla. Mitä enemmän lepään, sitä huonompi olo mulla on henkisesti ja fyysisesti. Johan tässä on 13 viikkoa himmailtukin.

Erityistä: 9 viikkoa täysaikaisuuteen ja 12 viikkoa laskettuun aikaan!!

Mieliala: jännittynyt ja odottavainen.

Odotan: Että nähdään meidän neiti ensimmäistä kertaa, sillä musta on aina yhtä hassua miettiä, miltä toinen näyttää. Odotan sitä hetkeä, kun nähdään ihan ensimmäisen minuutin ajan livenä ja voin vaan ajatella, että tässä tää nyt vihdoin on just sellaisena kun pitikin enkä enää voisi muun näköiseksi kuvitellakaan.

5 kommenttia

  1. Itselläni oli mielihaluina myös kinderit tähän aikaan vuodesta, kun odotin heinäkuussa 2015 syntynyttä tyttöä :D

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti anonyymi ymmärrät, etten julkaise asiattomia kommentteja. :D

    VastaaPoista