1.2.2017

KAHDEN POJAN ÄITI EI TOIVO KOLMANNESTA TYTTÖÄ

Meillä on rakenneultra reilu kahden viikon päästä ja vasten kaikkien odotuksia, kahden pojan äiti ei toivo kolmannesta tyttöä. E:tä odottaessa 95% veikkaili meille tyttöä ja kun ultrassa saatiin toisen kerran poikalupaus, 5% arvanneista onnitteli meitä. Tällä kertaa pöyristyttävin kommentti on ollut "Harmi, ettet voi päättää sukupuolta". Jaa mitä että!? Mä oon niin iloinen siitä, että yksi E:n syntymän jälkeen eniten "Koska se kolmas tulee? Sen on oltava tyttö!" -hokija tokaisi tossa joku aika sitten, et täähän voikin olla tyttö, mutta pienen hiljaisuuden jälkeen jatkoi "...Vaikka mitäpä väliä sillä on, kunhan on terve". Ihan yleisesti mä en vaan jaksa ymmärtää miten muut toivoo toisille niin kovin tiettyä sukupuolta ja olettaa tässä tapauksessa meidänkin toivovan tyttöä, kun yhtä hyvin voisin toivoa poikaa. Tiedän, että ihmisille pääasia on terveet lapset, mutta se sukupuoli tuntuu siltikin olevan ihan hirvittävän suuri juttu, joka rakenneultrakuulumisista pitää kertoa heti ensimmäisenä sen sijaan, että kerrottaisiin ensin vauvan olevan muuten kunnossa. Mä ilahdun enemmän viestistä "Oliks kaikki hyvin?" kuin siitä, että näyttöön ilmestyy viesti "Tyttö vai poika?".

Kyllä musta tuntuu kahden pojan jälkeen siltä, että tyttö voisi olla loppuun kivaa vaihtelua. Pojat taas on niin ihanan tuttuja ja turvallisia, ja vaikka ehdin antaa vauvajuttuja pois ja ostetaan luultavasti uusi kaukalo, on tavarat niin lähellä, että poikien vanhat vaatteet on kai tulossa takaisin meille. Tytön kanssa tosi pieni osa vaatteista jäisi meille, vaan alettaisiin hankkimaan lähes kaikkia alusta asti, mikä tietysti tapahtuu kyllä kahden talvivauvan jälkeen joltain osin vähän muutenkin, kun kyseessä on kesävauva. Mulla on ollut tytölle etunimi jostain vuodesta 2012 - 2013 enkä oo tälläkään kertaa ollut valmis luopumaan siitä. Ensin musta tuntui, että jää ehkä vähän harmittamaan, jos tätä The Nimeä ei saada tälläkään kertaa - eli ikinä - käyttöön, mutta kun keksittiin myös kolmannelle pojalle nimi, tulin siihen tulokseen, että oli kumpi tahansa niin se toinen käyttämätön nimi jää kuitenkin mieleen. 

Jos Sisu on tyttö, mä olen maailman onnellisin, pienen tytön äiti. Jos puolestaan poika, en vois toivoa yhtään enempää, sillä sain sen mitä toivoin ja vielä vähän enemmän. Ja jos maailma olisi niin ihmeellinen paikka, että voisin päättää sukupuolen, arpoisin sen vetämällä lapun piposta. Mä en halua tyttöä enkä halua poikaa, mä haluan, että meidän vauvavahvistus on terve, voi hyvin ja kasvaa tasaisesti, ja että me päästään näkemään vasta, kun elämä on riittävän turvallista kohdun valoisammalla puolella.

Vaikka en tykkää sukupuolitoiveista niin -veikkaukset on aina kivoja! Mitä te luulette, tuleeko meidän jonon hännälle pieni prinsessa vai saadaanko tulevaisuuden futispeleihin keskihyökkääjä?


14 kommenttia

 1. Anonyymi1/2/17 22:07

  Hyvin kirjoitettu. Jäi vaan tuo vika lause ihmetyttämään. Tyttökö ei voi olla jalkapalloilija vaan pelkkä prinsessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä mietin just sen lauseen muuttamista, mut en jaksanu. :) Meillä tyttö vois pelata (ja varmasti pelaiskin) jalkapalloa ihan siinä missä pojat leikkii "tyttöjen" leikkejä omilla nukeillaan ja rattailla, jotka meiltä löytyy. Yhtenä iltana jo vähän huvitti, kun esikoinen istu sohvalla mun 7. luokalla tekemä, vaaleenpunanen yöpuku päällä balettimekkoon pukeutuun Late Lampaan kanssa (http://www.oosiellajossainmun.fi/2017/01/kerhotiella.html) ja luettiin iltasaduks Roosa leikkii prinsessaa. :D Musta on just ihanaa, et lapset ei nää sellasessa mitään outoa ja toivon sen ajattelutavan pysyvän vielä pitkään.

   Poista
 2. Mä lähinnä ajattelen niin aina että ite haluisin tytön ja pojan saman miehen kanssa niin näkisin miltä he näyttävät. Olipa tyhmästi selitetty toiv ketää ei ota nokkiinsa mut nii :D senpä takia aina odotan toisiltakin innoissani sitä toista sukupuolta jos ja kun vaikka nyt teilläkin kaksi poikaa :) pääasiahan se on että laps on terve! Joten veikkaan teille tyttöä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaa vaan! Tota on kyl jännä ajatella, kun meillä pojat on must niin erinäkösiä ja jos ois tyttö niin näyttäis varmaan enemmän E:ltä ja mun äiti taas on veikannu J:n näköstä tyttöö, mitä mä en voi kuvitella ollenkaan. :D Poika varmaan muistuttais näitä vastasyntyneenä, mut muuttuis sit nopeesti vielä kolmanneks erinäköseks. Jännää.. 🙊

   Poista
 3. Mä nään yhden pojan äitinä puolensa niin kummassakin. :) Oishan se kiva jos seuraava lapsi olis tyttö, kun ollaan suunniteltu että se lapsiluku jäis siihen kahteen, niin sais kokee myös sen tytön vanhempana olon. Toisaalta taas pojat vois huoletta laittaa samaan huoneeseen ja pistää esikon vaatteet käyttöön taas, koen ehkä enemmän itse muutenkin tajuavani poikien jutuista enemmän. Keskenmenon läpi käyneenä mulle on vahvistunut entisestään se ettei vauvan sukupuolella ole mulle väliä, kunhan vielä toinen terve lapsi saadaan joku päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vähän sama, et en nää mua tytön äitinä! Ja yks lähimmistä kavereista sanonu kans, et ollaan niin "äijäporukka", et ei osaa yhtään ajatella meille mekossa kulkevaa tyttöä. :D Ja toikin on totta, et meillä pojat jakanu huoneen siitä asti, kun pienempi oli noin 6kk ja tyttö menis aika varmasti vielä siihen samaan, mut pojat vois olla siitä eri mieltä. Pidän peukut pystyssä teille. :)

   Poista
 4. Mä niin ymmärrän sun tuntemuksia. Tekis mieli repiä ihmisiltä pää irti, kun nyt kahden pojan äitinä kolmatta lasta odottaessa ne ei vaan pääse yli siitä, että meille on ihan sama kumpi siellä on! Itsellä vielä keskenmeno viime kesältä takana, joten ollaan tästä pelkästä etenevästä raskaudesta jo tosi kiitollisia. Paras kommentti tähän mennessä on ollut, että ehkä sulta menee kaikki tytöt kesken ja poikaraskaudet vaan jatkuu.

  Jokatapauksessa, onnea teille pienokaisesta ja tsemppiä loppuraskauteen! :)

  Heidi, www.sinaoletaurinko.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset ei välillä osaa yhtään ajatella... Kiitos ja toivotaan, et tekin saatte nyt pakkauksen syliin asti! :)

   Poista
 5. Pohdin hetki sitten vähän samoja, http://lastentapaan.blogspot.fi/2017/01/joko-teille-nyt-tulee-tyttovauva.html?m=1

  Mun mielestä koomisimpiin kommentteihin lukeutuu se lohduttavalla äänensävyllä sanottu "Kyllä ne pojat niitä tyttöjä tuo". Anteeksi mitä?!? Ja kun tämä kommentti ei ole vain yhden henkilön suusta kuultua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Mitäs jos pojat tuokin poikia. 🙊 Ja siis oikeesti, ihan kun pojat ois jotenkin lohduttelun paikka... Mä muistan viime rakenneultran jälkeen muutamia sellasia sääliviä ja odottavia "Nooo, mut ehkä se kolmas on sit jo tyttö" -kommentteja.

   Poista
 6. Tulkoon teille valonkantaja, ilon antaja ��. Terve ja ihan super ihastuttava vauva, joka sulattaa kaikkien sydämet mennen tullen❤.
  Tulkoon onni taloon, pitkää ikää äidille ja isälle. Yhteisiä onnellisia vuosia vanhuuteen saakka.
  Vahvinta on olla yhdessä, niiden yksinäisten hetkien jälkeen taas yhdessä. Erkaatuneiden ajatusten jälkeen, yhdessä.
  Toivon siis iloa ja onnea. Kaikin tavoin.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittelin itse samasta aiheesta syksyllä, täällä myös kahden, ja ihan kohta kolmen pojan äiti. Ei olla tehty tyttöä/ poikaa... Meille toivotaan lasta täydentämään meitä, olemaan osa perhettä ja jakamaan rakkautta. Jos kiinnostaa niin teksti löyty täältä: http://sopivastisikinsokin.blogspot.fi/2016/10/its-a.html

  Paljon onnea ja ihanaa odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä tää kolmas oli täysin yllätys ja ainoo ajatus on, et varmasti ollu paikka just täydentämässä perhettä, vaikka me ei siitä tiedettykään. Perhe täydentyy ihan siitä sukupuolesta riippumatta. Pitää lukea, kun esikoinen just kerhossa ja pienempi nukkuu. :)

   Poista