28.11.2016

ENSIMMÄINEN VIRALLINEN RASKAUSNEUVOLA

Mä ajattelin viime raskauden tavoin myös tässä raskaudessa julkaista neuvolapostauksia ihan vaan, koska musta näitä on ollut kiva lukea myöhemmin. Ensimmäinen neuvola oli 17. päivä ja tää on siis kirjoitettu silloin. Neuvolapostausten lisäksi käytössä on taas vuoden 2013 Dino-masun ja vuoden 2015 Papu-masun tavoin oma sivu Sisu-masulle, sekä vuoden 2013 ja vuoden 2015 raskauskalenterien tavoin raskauskalenteri 2016 - 2017.

Kuinka pitkällä: Neuvolan arvion mukaan 9+0, oma arvio noin 7 viikkoa. Tarkastus viiden päivän päästä varhaisultrassa.

Paino: Korttiin merkattiin elokuun paino, 52 kiloa, siitä huolimatta, että kerroin lihonneeni ainakin 3 - 5 kiloa tällä ruokahalulla. Painoa ei tarkistettu eikä sitä seurailla tarkasti. Ihana terkka veti korttiin painon kohdalle poikittain tekstin - - - - - ei merkata - - - - - .

Muut arvot: verenpaine 125/77.

Muutokset vartalossa: turvotus vatsassa.

Uni: Vielä jees! Öisin herään kerran tai kaksi vessaan. 

Mielihalut: Hesen kanatortilla. Nää menee vähän niin, että tekee mieli jotain ja tunnin päästä ei enää teekkään. Lähinnä etoo kaikki. Paitsi ne kanatortillat. Ja mehukeitot.

Hermostuttaa: Tiistaina koittava varhaisultra. Mitä jos siellä ei ookaan ketään? Tai mitä jos muuten vaan tulee keskenmeno? Mitä jos oon tehnyt näin suuren ja vaikean päätöksen ihan turhaan?

Vaivat: Pahoinvointi, väsymys, jatkuva palelu. Vielä en oo oksentanut kertaakaan (kop, kop, kop!!!!), mutta etova olo on läsnä ihan 24/7. Väsyttää unen pituudesta riippumatta. Öisin pitää nukkua leggingseillä, pitkähihaisella ja sukilla kääriytyneenä peittoon ja kiinni hikoilevassa Aleksissa, jos haluan pysyä lämpimänä.

Erityistä: ei mitään. 

Mieliala: Huojentunut, sekava. Samalla helpottaa, että se päätös on viimein tehty, mutta asiaa tuntuu olevan tosi vaikee uskoa vielä. Niin kauan mun ja meidän ajatuksissa oli kaksi lasta, ja nyt pitää totutella siihen ajatukseen, että joukkoon tulee vielä yksi. 

Odotan: sitä ultraa...

10 kommenttia

 1. Voi että noita aikoja. Ite nyt vko 22 ja muistelen vain, kuinka inhottavaa se pahoinvointi-oksentelu, väsymys ja vilu-hikoilu oli. Zemppiä kovasti, toivottavasti pian helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan. Onneks pahin väsymys on ohi, vaikka voisin edelleen nukkua 20 tuntia vuorokaudessa. :) Ennen plussaahan mä nukahtelin 20 sekunnin pätkissä kesken poikien leikkien ja silmät vaan muljahteli päässä, kun koitti pysyy hereillä. Pahoinvoinnin kanssa on kylläki ihan luksusta aiempiin 36 viikon ja 8 viikon 24/7 oksentamiseen! Mä en vieläkään usko, miten tää menee näin. :D

   Poista
  2. Joo niin mä muistelin, että sulla kesti joskus toi pahoinvointi noin kauan. Itellä kesti 10vko 24/7 pahoinvointi-oksuilua ja se oli jo ihan tarpeeks. Unohti sillon kokonaan, millanen on normaali olo. :D Nyt mulla on vaan sen takia lähes päivittäin, kun ei muista syödä tarpeeks usein.. Mutta hei, jokainen raskaus on erilainen ja toivottavasti tää sen suhteen tekee sulla ihan poikkeuksen!

   Poista
  3. Mä en E:stä muista, mut ekalla kerralla oli niiiiin hulluu herätä aamulla vauvan kanssa sairaalasta, kunnei ollukaan paha olo! Siihen oli niin tottunu, ettei enää osannu edes ajatella etteikö ois ollu normaali olotila. Nyt mä hämmästyn joka päivä, kun oon välttyny pöntön halaamiselta ja jos tää jatkuu näin niin on vielä rv38 sitä mieltä, et on tässä viel aikaa alkaa oksentaa. :D

   Poista
 2. Mua paleli ihan samalla tavalla silloin kun odotin esikoistyttöö☺
  Hyvä kun oot suht hyvin tähän mennessä voinut ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kuullu niiiiiiin niin paljon veikkauksia tytöstä just palelun takia ja koska en oo vielä oksentanu ja mulle ilmestyy finnejä mm. niskaan ja selkään mitä ei tavallisesti tapahdu ikinä. :D

   Poista
 3. Hikoilin hulluna molemmista tytöistä ja nyt on kokoajan kylmä kun ei oi raskaana:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon jäässä 24/7 - raskaana tai en. :D Nyt vielä vähän enemmän vaikken tienny sen olevan enää mahollista.

   Poista
 4. Mä kun odotin tyttöä 2 pojan jälkeen niin tytön raskaus oli ihan erilainen. Pojista oli pahaa oloa ja kuvotusta ( en oksennellut ) ja tytöstä oli kylmä ja ihan kauhea väsymys eikä pahaa oloa tullut missään vaiheessa 😊 En tiedä voiko sukupuoli oikeasti vaikuttaa oloihin, mut ainakin raskaus oli ihan erilainen tytöstä ja pojasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli viimeks jo ihan yö ja päivä kahdesta pojasta huolimatta. :) En siis omalla kohdalla usko oireitten viittaavan kumpaankaan.

   Poista