12.8.2016

ONKS PAKKO MUUTTAA, JOS EI TAHO?

Kun me muutettiin tänne ennen kuopuksen syntymää, melkein 1,5 vuotta sit, mä ja me todella toivottiin, että oltais löydetty asunto, jossa pystyttäis asumaan ehkäpä seuraavat 5 - 10 vuotta. Tahdottiin mielellään pysyä tällä puolella Turkua ja tiedettiin, että 75 neliöstä siirtyminen 60 neliöön vaatii totuttelua. Monena iltana mietittiin asioita ja lopulta ajateltiin, ettei pieni lapsi tavaroineen vaadi niin paljoa tilaa, etteikö mahduttais tänne ja niin me mahduttiin. Nyt kun pojat lähenee yhden vuoden ja kolmen vuoden ikiä, voin vaan todeta, että helvetti, mikä omaisuus voi pienillä ihmisillä olla! Kevään aikana todellisuus iski, jouduttiin huokaisemaan ja myönnettiin, ettei neliöt nyt ihan riitä neljälle. Olemista ja elämistä helpotti kuitenkin se, kun lattialla punkattujen viikkojen jälkeen päästiin takaisin makuuhuoneeseen poikien siirtyessä samaan huoneeseen, eikä meillä enää siinä vaiheessa ollu kiirettä etsiä uutta kotia. Neliöhaaveet unohdettiin ihan heti, koska mä en haluu olla joka kuukausi laskemassa euroja ja sitä, mistä tingitään, jotta rahat riittää vuokraan, ja niinpä ne keskityttiin vilkuilemaan tältä alueelta isompia kolmioita sillä silmällä.

Välillä meni pari viikkoa, etten avannu Vuokraovea tai muita ollenkaan, koska tykkään meidän nykyisestä kodista enkä mä haluis pois täältä. Niin kun oon aiemmin sanonu, nää naapurit on ollu ihan parhaat mahdolliset. Mulle tulee mieleen tasan yks, jonka kanssa ei vaan tuu tervehdittyä, mutta nuorten (tai olettaisin 20-25v) lapsettomienkin kanssa tulee niin helposti sanottua hississä tai rapussa enemmänkin kuin pelkkä moi. Jo viime kesänä J sai itseään puoli vuotta vanhemmista kaksosista leikkikaverit, joitten kanssa nähdään edelleen siitä huolimatta, ettei nää enää asu täällä. Kahden talon eri asuntojen välillä on pyöriny särkylääkkeet, leivinpaperit, foliot ja lapset. Synnytystä ootellessa tiesin, että samassa talossa on paikka, minne tuupata J, jos tulee liian kiire odottaa isovanhempia. Ulkoilukin on ollu niin helppoa, kun lapsia on voinu puolin ja toisin jättää toisten vahdittavaks sillä aikaa, kun on käyny sisällä tai pissattamassa toista. Piha on ollu täynnä turvallisia aikuisia, kaikki on pitäny huolta kaikista ja se on ollu ihan se ja sama kuka keinuttaa ketä tai kenen toimesta jonkun saippuakuplat on kaatunut maahan, kun on oltu yhtä porukkaa. J on aina ollut hymypoika, mutta vilautellut hymyjä lähinnä naisille. Ensimmäistä kertaa sydämen vei mies, kun täällä yläkertaan muutti iso-J, jonka suurin fani pikku-J on ihan heittämällä! Ja se isompikin ehkä vähän tän pienen.

Mä olin suunnitellut tekeväni postauksia kämpistä, joita käydään katsomassa, mut varmaan arvaatte syyn tän hetkiselle lätinälle? Me ollaan löydetty uusi, 20 neliötä isompi koti ja irtisanouduttu tästä nykyisestä. Mut onks pakko muuttaa, jos ei taho? Tai voinks mä pyytää nää naapurit mukaan sinne? Kun osa teistä täällä kuitenkin lukee, niin kiitos, anteeks ja näkemiin. <3 Pysykää jooko täällä, kun mä en yhtään lupaa, etteikö tultais aina välillä tälle pihalle leikkimään (välimatkaa kun on huimat pari sataa metriä)!

Uudessa kämpässä kuulemma vähän mm. tapetoidaan, maalaillaan listoja ja korjaillaan kaappien ovia, ja me päästään vielä ennen muuttoa tsekkaamaan, että paikat on ok. Varsinainen muutto tapahtuu vasta syyskuun lopulla - lokakuun alussa. Niin, ja ehkä mä kaikesta huolimatta vähän ootan.

9 kommenttia

 1. Onnea uuteen kotiin! Onko kuvan rivitalo? :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! :) Me kesäkuussa muutettiin 35 neliöisestä yksiöstä ylemmän kerroksen 60 neliöiseen kaksioon. Onneks saatiin uusi asunto, koska ei me oltais pystytty tulevan vauvan kanssa olla siinä yksiössä! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneks tosiaan saitte! Meilläkin 60 neliöö oli vielä kolmelle sopiva eikä neljälläkään ihan mahdoton. :) Makuuhuoneita tosin kaks.

   Poista
 3. Mämodotan jo kauhun sekaisin tuntein, miten me tullaan mahtumaan 48m2 kaksioon huhtikuussa syntyvän vauvan kanssa. :O
  Ps. Onnea uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tsempit tavaroitten mahduttamiseen! Onneks pinnasänky ei oo heti pakollinen, jos nukkuu perhepedissä ja hoitotasojaki on sellasia seinää vasten taitettavia. :)

   Poista
 4. Onnea uudesta kodista! Vähän saatan olla kade :D Tulee kyl ihan liian hiljasta tänne ku muutatte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha, kiitos. :D Juuso tietää, et tullaan muuttamaan, mut en oo uskaltanu herättää sitä siihen todellisuuteen, et jäätte tänne. Sen sydän varmaan menis palasiks. :/ :D

   Poista
  2. Ainii, voi raukkaa :( :D

   Poista