16.8.2016

KYMPPIKUINEN

Vaikka E on kontannut melkein pari kuukautta, tahti tuntuu kiihtyvän koko ajan enemmän ja enemmän. Poika konttaa hurjaa vauhtia eteenpäin, kulkee nopeasti tukea vasten ja on jatkuvasti kiipeilemässä joka puolelle. Eilen tää oppi kiipeämään pihan liukumäkeen, missä ei oo mitkään helpot perusrappuset. Viikko sitten E oppi nousemaan ylös keskellä lattiaa ilman tukea ja seisoskelee nykyään ihan muina miehinä lelut kummassakin kädessä. Jos sama meno jatkuu, E juoksee vieraita vastaan 1-vuotissynttäreillä.

Kuukauden aikana E on oppinut vilkuttamaan ja taputtamaan, vaikkakin vähän vaihtelevalla menestyksellä. Välillä kuitenkin riittää, että joku heiluttaa käsiä puhuessaan ja E on jo vilkuttamassa takaisin. Tällä hetkellä siivoominen on jatkuvasti in ja pojat kinastelee iltaisin siitä, ku E siivoaa kaikki lelut samaan laatikkoon ja samaan tahtiin J yrittää laittaa niitä oikeille paikoille.

E tuntuu ymmärtävän hirveesti puhetta ja J:n vauva-ajan tavoin oon tippunut sen suhteen jo kelkasta. Pienestä suusta kuuluu silloin tällöin äiti, jotain isin tyyppistä ja kovaan ääneen huudettua mämmämämämmäm!!, kun toinen odottaa niin malttamattomana ruokaa. Oon aina miettinyt mistä toi mämmäm tulee, kun se tuntuu olevan pienillä lapsilla niin yleinen juttu..

Vaatteet E:llä on kokoa 74cm ja vaippoina on Liberon 4-koon teippi- ja housuvaipat. Kenkinä käytetään vielä pelkästään pehmeitä tossuja, mut syksylle on varmaan jo pakko yrittää löytää kivat, kovapohjaiset kengät. Pieni jalka ja kivat kengät tuntuu vaan aika mahdottomalta.

E syö edelleen tuttuun tapaan noin desin puuroa + Pilttiä aamulla ja illalla, ja ruuaksi on joko iso Piltti tai meidän kanssa samaa ruokaa. Nyt saataisiin virallisesti lupa aloittaa hapanmaitotuotteet ja viili odottaa jo jääkaapissa maistelijaa. Raejuusto on ollut ihan herkkua. E juo omatoimisesti nokkamukista tai autettuna tavallisesta mukista, ja syö aina välillä valmiita kuormia omalla lusikalla samalla, kun mä syötän.

Lapset menee sänkyyn noin kello 20:30, nukahtaa sinne itsenäisesti ja herää useimmiten 08 - 09. Välillä on öitä, jolloin ei herätä kertaakaan, mutta nyt on huonompi kausi ja herätyksiä on 2 - 6 yössä. Ei mitenkään järjettömästi, vaikka mulla onkin taas jo ikävä kokonaisia öitä. Ehkä kaikki uuden oppiminen pitää levottomana? Aamupäivän päiväunetkin skippaantuu nykyään tosi usein, joten ekoille päikkäreille E menee kahdentoista ja yhden välillä ja nukkuu tunnin tai pari. Jos unet ei tunnu riittävän, nukutaan vielä toiset päiväunet 16, muttei nekään oo mitenkään pakolliset.

Sellanen kymppikuinen. Ihana, pieni hymypoika, joka taitaa kyllä myös loukkaantumisen paremmin kuin hyvin. Mä en voi uskoo, että parin kuukauden päässä häämöttää jo 1v!

4 kommenttia

 1. hurjaa vauhtia kehittyy! meillä vielä ryömitään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Juuso vasta ryömiä tässä iäs. Oppi konttaamaan 10-11kk välillä. :) Nää on niin erilaisia.

   Poista
 2. Raejuusto ei muuten muistaakseni ole hapanmaitotuote. Ihana poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan pakko googlettaa ja on se. Sillä me on molempien poikien kanssa aloteltu. :) Kiitos!

   Poista