29.8.2016

KOSKA SÄ OOT KAUNIS

Kun mä kerran parissa viikossa koitan hakee Äityleistä jotain ajankohtaista keskustelua, kuten nyt Salkkareitten täysin shittiä, Sergein erikoisjaksoa, jään samalla selailemaan muita aloituksia.

"Tiiättekö ihmisiä, joka itse painaa tyyliin 60kg ja sanoo sulle et hänen pitäs laihuttaa kun on niin läski. Sit sinä siihen et miunkii pitäs ja painatkii ite 150kg. Siihen tää ihminen sanoo et ei siun tarvii et sinä oo lihava....ööö, että mitäköhän että??? Pitääkö tälläinen ihminen sua tyhmänä vai mitä ihmettä?", kuului Äityleiden aloitus, jota jäin miettimään, koska saatoin tuntea pienen piston sydämessä. "Pelkkää huomionhakuu", oli joidenkin kommentit ja se taas toi palan kurkkuun. Ei, ei, ei kai kukaan mun tutuista kuvittele mun hakevan huomiota omilla sanomisillani?

Mun aamupaino (tai päiväpaino, iltapaino... paino ennen päivän ekaa ruokailua anyway) on tällä hetkellä noin 52,5 kiloa. Tän verran (ilman nälkäkuolemaa) oon painanut edellisen kerran 8. ja 9. luokkien välillä, jollon lihoin kevään ja syksyn välillä yhdeksän kiloa. Tällä hetkellä mä painan ihan tahattomasti kolme kiloa vähemmän mitä ennen lapsia (ilman sitä nälkäkuolemaa, taas) eikä musta tunnu tippaakaan siltä, ja jos multa kysyttäisiin, väittäisin painavani ehkä 65 kiloa.

Okei, ero aloitukseen on siinä, etten mä sano 150 kiloiselle, ettei tää olis lihava, koska todennäkösesti tää tietää itsekin olevansa. Ero on myös siinä, että mä nään itsessäni virheitä, joita en mun ystävissä nää. Se, että nään mussa laihdutettavaa, ei missään nimessä tarkoita, että mulla ois sama fiilis siitä, joka painaa tuplaten. En mä välitä siitä, miltä muut näyttää, koska mun ystävät on kauniita just sellaisenaan ja tiiättekö, välillä sitä ois valmis antamaan aika paljon, jotta vois hetken tuntee sen saman välittämisen omaa napaa kohti. Kuulostaa varmaan typerältä, mutta välillä somea selatessa pysähdyn joihinkin kuviin ja mietin vaan, että vau, miten mä en oo noin upee. Vilkaisu peiliin ja vastassa on taas se sama tyyppi, jolla on liian iso peppu ja ällöt reidet, vaikka kuvan henkilöllä ne ois ollut paljon huomattavammat.

Ja mitä huomionhakuun ja kehuihin tulee, se on mun henkilökohtainen helvetti. Kaikki kroppaa koskeva positiivinenkin kommentointi saa ahdistumaan. Toi katto sua. Kiva peppu. Ei kukaan uskois, et sul on kaks lasta. Kaikki. Niin monta kertaa oon pyytänyt Aleksia olemaan kommentoimatta millään tapaa, jotta mulla ois mahdollisuus opetella hyväskymään mut tällaisena ilman niitä kommentteja, jotka sekoittaa pään niin, ettei mieli tiedä mitä ajatella. Jotta riittäisin mulle.

Mun silmissä kauneus ja laihuus tai hoikkuus ei mee käsi kädessä, vaan kyse on ennemminkin siitä, miten itsensä kantaa. Mielummin mä kulkisin ylpeenä ja 20 kiloa painavempana kuin tässä mun itseinhoni kanssa.

Joten... Ens kerralla, kun sua pienempi henkilö valittaa omista virheistään, älä hetkeekään luule sen ajattelevan susta samoin. Koska sä oot kaunis.

18 kommenttia

 1. Miusta sie oot ihana just semmosena ku oot :) <3 Mie oon tämmönen punkero ja tiedän sen itsekin. Mut oon mieki iha kiva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin paljastaa, ettei oo montaa päivää aikaa, ku katoin jotain sun kuvaa ja mietin just, et yhyyyy miksen määäääkiiii. Koska sää. <3

   Poista
  2. Ihana oot :) voi kun joskus voitais tavata :)

   Poista
  3. Juu tuu! Harmi, ettei tuu tän apinalauman kans lähdettyy talvella ees Tytille, ku kestää niin järjettömän kauan ajaa. :/

   Poista
  4. Toivottavasti joku kaunis päivä kuitenki <3 :)

   Poista
 2. Mulla oli samat fiilikset joskus teininä ja pidin itseäni ihan hirveen läskinä,mutta nyt varmaan kohta 30kg painavampana( tosin raskaus nyt toki tuonut kiloja :D) ajattelen kuvia katsellessa et MITÄ VITTUA .. en todellakaan ollut läski ja tajuan sen oikeasti nyt monta vuotta myöhemmin.. Mut ymmärrän , et nä mun sanat ja mun kokemus ei vaikuta suhun tai sun ajatteluun itsestäs. Mut pointti oli se ettet oo yksin:) tosin nykyään jopa kannan nää makkarani ylpeydellä (varsinkin nyt kun raskausmaha on selvä raskausmaha eikä löllö) , mutta silti mä välillä esim nyt kesällä kadehdin esim just sun kroppaa ja monesti jonkun hoikan nähdessä mietin oikeesti et mitähän Janne ajattelee nyt musta ku toi on kuitenkin noin paljon laihempi..
  Sit tajuun et tuskin se ajattelee mun kiloja tai kenenkään muunkaan, se on mun kanssa varmaan muusta syystä kun kiloista�� en mä nyt tiedä oliks tässä kommentisa päätä tai häntää...����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha ihana. :D <3 Mut joo ymmärrän hyvin! Mulle tuli J:tä oottaes +17kg ja E:tä oottaes +11kg, mut sillon oli sata kertaa varmempi olo, vaikka painoinki melkein just sen 20 kiloo enemmän mitä nyt. Aleksi on monta kertaa sanonu, et rakastais mua ihan yhtä lailla, vaikka oisin 100kg, et jok eiköhän nä nimenomaan oo tässä ihan muista syistä. :*

   Poista
 3. Se on kyllä totta, että itsessään ne omat virheet näkee niin tarkasti ja suurempina kuin muut. Itsekin olen normaalipainossa, mutta silti tulee usein niitä läskifiiliksiä, kun vaikkapa jossain kuvassa huomaa että maha pömpöttää ja sitten se jää vaivaamaan pitkäksi aikaa. Sillä on iso merkitys että hyväksyy itsensä, se on se mikä ulospäin näkyy. Sanoipa kuka tahansa, että näytät hyvältä ja hoikalta, jos oman pään sisällä tuntuu, ettei oo sinut itsensä kanssa. Pitäs opetella olemaan itselleen armollisempi. :D

  Rosa
  http://www.rosajaneponen.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin just, ei niinku mitään lisättävää. :D

   Poista
 4. Kyllä se olet tässä sinä joka on kaunis. Tekstien perusteella sisäisesti ja jos olet kuvassa niin ihan ehdottomasti myöskin ulkoisesti. Vaihtaisin omaan "poikalantioni" milloin vaan.

  VastaaPoista
 5. Hmm, ehkä samaistun tähän tekstiin, ehkä en..
  Mulla tää homma on vähän toisinpäin. Haluaisin olla painavampi, isompi, lihavampi!

  Olen siis 160cm ja 47kg, kahden lapsen äiti.
  Inhoan kapeita jalkoja sekä käsiäni. Vihaan sitä koloa, mikä jää pimpin alle, kun laittaa jalat yhteen :D En kuitenkaan muodoiltani ole lauta, c-kupin tissit jopa suotu tähän kroppaan..
  Mies sanoo rakastavansa ja uskonkin, mutta miksi saan mielihyvää siitä, että vaaka näyttäis isompia lukuja? Raskausaikana punnitsin itseäni useasti ja olin kun lottovoiton saanut, kun lukema meni yli 60kg :D Ei kukaan ymmärrä mua?! Ja salaa rakastan kommenttia, kun mies tokasee, että takapuoleni on leventynyt! :D olenko sairas?

  Ennen lapsia painoin vain 43kg, säälittävää! Haluan, että vaaka näyttäis ainakin sen 50kg! Olisin ehkä hieman tyytyväisempi itseeni..

  Syön roskaruokaa ja herkkuja, enkä harrasta mitään säännöllistä, niin silti en vaan liho :/
  Itse siis enemmän kadehdin isompia ihmisiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän hyvin tän näinki päin! Siitäki huolimatta, että sulla 60kg mennessä rikki olit lottovoittaja ja mä itkin samassa tilanteessa kolme päivää peiton alla. :D Reisivako. <3 Mä oon monilta tossa tilanteessa olevilta kuullu, et lihoominen onnistunu vasta yli 30-vuotiaana. Ehkä säki saat massaa vielä joskus. :)

   Poista
 6. Oon joskus miettiny ihan samaa. Ku mä valitan mun kaverille, et mun pitäis laihduttaa ku tunnen itteni niin läskiksi, nii vastaus on "jos sä oot läski, nii mikä mä sit oon? Ryhävalas vai?". Koska mä oon laihempi ku se, nii ei tullu mieleenkää, etten vois valittaa siitä et tunnen itteni lihavaks. Se on se mitä mä näen. Mulle on ihan sama, vaikka mun kaverit painais 200kg, mä näen ne aina kauniina. Ja tulee kans usein katottua somessa, et voi ku olisin iteki tollanen. Ja ahdistaa ku Juuso lähtee baariin, et siel on joku paremman näkönen ja et koko sen ilta menee sit sitä kattellessa.
  Mut ihan näin btw, sä oot upee<3 Ehkä mäki viel joskus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja sä oot kuule ihan sitä samaa, vaikkei siltä tuntuiskaan. <3 Mulla kans helposti kunnon alemmuuskompleksit, vaikka järjellä ajateltuna tiiän, et on niitäki hetkiä, jollon ite kääntää päitä! Viimeks tänään mentiin Cittarissa liukuportaita alas ja kolme jätkää meni vieressä ylös. Heijastuttiin alhaalla oleviin liukuoviin ja sattumalta näin miten kaks kolmesta käänty kattoo perään, mut sit tuli kuitenkin sellanen olo, et mietti varmaan, miten en oo kahden lapsen jälkeen viittiny tehdä itelleni mitään. Ihanaa olla nainen - huoh... :D

   Poista
  2. Naisena oleminen on kyl joo tosi helppoo! Toi kuulostaa niin tutulta, mut ei sille omalle ajatusmaailmalle vaan voi mitään. Sovitaan niin, et vielä joku päivä ollaan oikeesti tyytyväisiä siihen mitä peilissä näkyy. Kuulostaa mahdottomalta, mut ei kai kukaan voi näin ikuisesti ajatella. Tai sit joskus 80-vuotiaana miettii et voi että ku näytin sillon joskus hyvältä :D

   Poista
  3. Hahhaha sovitaan vaa. :D Mä oon varmaan vanhan ihan ku meijän mummi, ku nään ittessäni nyt jo pelottavan paljon sitä. :D

   Poista