9.5.2016

MUN ÄITIENPÄIVÄ OLI PASKEMPI KUN SUN ÄITIENPÄIVÄ

Eilisen ja tän päivän aikana oon törmännyt moniin keskusteluihin siitä, miten toinen toistaan katkerampi äiti-ihminen valittelee, kuinka sai eilen pelkän kortin ja aamupalan sänkyyn, ja yhhyhhyy, kun mun äitienpäivä oli paskempi kun sun äitienpäivä. Mä oon poikkeuksellisesti nainen, joka ei tykkää yllätyksistä tai lahjoista, joten ehkä mun ei tarvii ymmärtää tätäkään hössötystä. En vaan käsitä, miksi yhtenä päivänä vuodesta äitiys on niin erityisen hienoa, että sitä erityiskohtelua pitää saada mielellään koko päivän ajan. 

Mä en nukkunut pitkään vaan heräsin vähän ennen seiskaa siihen, kun J oli kömpinyt viereen ja silitteli mua. Kahdeksaan mennessä olin noussut ylös ja ruokkimassa ipanoita, ja oman aamuteeni join ohimennen puoli yhdeltätoista puolikylmänä. En saanut lahjaa, en edes korttia ja valkovuokotkin jäi metsään, mutta tiiättekö mitä? En voisi olla tyytyväisempi mun äitienpäivään. Mä en tarvitse erityiskohtelua sinä yhtenä päivänä vuodessa, koska mun maailman rakkaimmat pojat tekee jokaisesta päivästä erityisen. Ihan jokaisesta, jonka saan olla kokemassa ja näkemässä niiden kanssa. 

Tänään on maanantai ja vuoden 2016 129. äitienpäivä. Ihan yhtä tärkee sellainen.

16 kommenttia

 1. Anonyymi9/5/16 13:39

  Bullshit. Jos ei olis haitannut, et olis koko jutusta kirjoittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että! Turhaan kirjotin, kunnei menny edes läpi. :(

   Eiku... Mä en siis voi rehellisesti kertoa, et musta on syytä olla äitiydestä ihan yhtä kiitollinen 365 päivänä vuodessa ja överiodotusten sijaan arvostaa pieniä yhteisiä hetkiä arjessa? :D Äitiys on ollu ihan mun oma valinta (siis niin paljon kun siihen pystyy vaikuttamaan) enkä mä tarvii mitään ylistystä siitä, et oon päättäny olla vastuussa toisesta 24/7. Lahjat ei kerro siitä, et oon osannu olla hyvä äiti vaan se, kun mun lapset voi hyvin ja on onnellisia. :)

   Poista
  2. Anonyymi9/5/16 21:48

   AAARH, oletpa suuri poikkeus. Itsehän hankkuduin raskaaksi, että sitten joka äitienpäivä saan jonkun lahjan. Vain sillähän on merkitystä. Huoh. Ärsyttävä tykkäysten kalastelu postaus.

   Poista
  3. No itse asiassa postausaihe tuli mieleen vahingossa ja 10min siitä postaus oli jo ulkona, eli ihan päähänpisto ja mä oon tällä hetkellä niin luovuttanu blogin suhteen, et järkytyin siitä, minkä määrän klikkauksia ihan tavallinen ja arkinen postaus sai. :) Se kun ei ollu mitenkään tarkotus. Jos ois ollu niin oisin todellakin säästäny tän seuraavalle yhteistyöviikolle. :D

   Poista
 2. Hih pakko sanoa että vähän jopa pelotti millanen teksti kyseessä, mutta ihan mahtava :D ja tätä "äitienpäiväpettymys" ilmiötä pohdin eilen aikapaljon itsekin... Hauskaa äitienpäivää tänään! :)

  VastaaPoista
 3. Hahah, mahtava! Enpä mäkään saanut tuolta vajaa vuoden ikäiseltä minkäännäköisiä muistamisia ja isäkin asuu eri osoitteessa joten sieltäkään ei mitään kiitosta kuulunut. Oon varmaan huonompi äiti kun ketään ei vienyt mua ravintolaillalliselle... :D

  No ei kai, me mentiin mummilaan grillaamaan ilman sen suurempia juhlallisuuksia. Lapsi itsessään on paras äitienpäivälahja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää just! Me käytiin kans anopilla grillaamassa ja se oli ihan varmaan Juusollekki kivempi vaihtoehto, kun sai painella aidatulla takapihalla rauhassa. :)

   Poista
 4. Juuri näin! Ei liikaa paineita yhdelle päivälle, vaan nautitaan jokaisesta päivästä. :)

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä tän päivän suhteen ja kaikkien ystäväpäivien jne kanssa.. Itse en nähnyt äitiäni sunnuntaina, koska olimme molemmat töissä, mutta näin häntä eilen ja yhtä ihanaa meillä on aina, oli äitienpäivä tai ei :) Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Just noin! Mekään ei nähty, mut nähdään huomenna ja nähtiin viime viikolla kahdesti.. :)

   Poista
 6. Mun mielestä tää on aika itsekästä. Ihan sama tykkäätkö sinä yllätyksistä ja lahjoista sekä korteista. Äitienpäivään valmistautuminen on lapsille tosi iso juttu kun saavat tehdä kortit ennakkoon ja pitää lahjan salassa. Myös se aamulla herättäminen on niiden mielestä niin jännää. Tämmösenä mulle itselle on äitienpäivät lapsuudesta mieleen jäänyt ja myös toivon että omat lapset jatkaa perinnettä. Harmittaa sinun lapsien puolesta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis totta kai tää tilanne on eri sit, kun pojat on hoidossa missä tehdään ja askarrellaan, tai kun ne on iässä, jollon se antaminen on nimenomaan suurta. Jos Juuso tällä hetkellä antelis lahjoja niin se viskais sen mulle ja painelis samassa sekunnissa takas leikkimään ilman ainoota ajatusta lahjaan. :D Askartelua harrastetaan muutenkin niin paljon, ettei ollu eroa siinä tehtiinkö kortit isovanhemmille vai muita juttuja meille kotiin. :)

   Poista
 7. No enpä tullu ajatelleeks, mut nyt ku mainitsit nii olihan mullaki ihan paska äitienpäivä! Olivia oli päiväkodissa tehny kukkasen ja veljeltäni sain suklaata ja ruusun. Eihän se riitä, että joka ikinen päivä toi tyttönen sanoo rakastavansa äitiään ja välillä piirtää mulle jotain hienoja kuvia, ku mä haluan yhtenä tiettynä päivänä vuodessa lahjoja ja rakkautta! Muina päivinä en ole äiti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksuhali hei! Toivottavasti vuoden päästä ne muistaa paremmin, ettei seki vuosi mee kokonaan pilalle. :D

   Poista