21.4.2016

PUOLIVUOTIAS

E:n puolivuotiskuulumiset poikkeuksellisesti vasta nyt, kun mulla oli alunperin viime viikon kamppisviikolle suunnitteilla muita postauksia ja lopulta tultiin kipeäksi niin niidenkin julkaisu sitten jäi. Nyt aletaan kuitenkin olla taas täysillä elävien kirjoissa, joten puolivuotias E...

Vaatii paljon viihdyttämistä ja hermoilee vielä vähän enemmän siitä, että olisi halua mennä ja tehdä vaikka miten paljon, mutta osaaminen ei kuitenkaan ihan riitä. Jalat kyllä potkii ja työntää niin, että peppu meinaa nousta, mutta kädet ei ymmärrä vetää, joten liikkuminen pysähtyy siihen ja sekös ärsyttää. Kääntyminen onnistuu selältä vatsalle ja toisin päin, mutta pojan löytää aina makoilemassa vatsallaan eikä tätä viitsi syömisen jälkeen laskea lattialle, kun ympäri pyörähtäminen takaa aika varmasti puklut.

E on viikkojen aikana harjoitellut pikkuhiljaa syöttötuolissa istumista, mutta istuu nykyään myös lattialla pieniä aikoja itsekseen. Mä en käsitä, milloin se pieni kasvoi näin isoksi!?

Hämmästyttävin asia on kuitenkin äääiittih! Kyllä! Parin viikon ajan E on enemmän tai vähemmän hokenut äitiä, vaikken mä uskokaan sanan tarkoituksen olevan vielä selvillä. Huvittavaa kuitenkin oli, kun Aleksi koitti E:tä saada toistamaan sanaa perässään täysin ilman tulosta ja mun kävellessä viereen se iloinen äittih kuitenkin kuului. Välillä poika innostuu hokemaan sitä mun perässä kovinkin ja äitiä huudellaan silloin tällöin myös öisin tai aamuisin herätessä, mutta mä oon ihan varma, että koko juttu loppuu tän julkaisuun. Jos et vielä oo nähnyt E:n videota niin näät sen täältä.

Tällä hetkellä käytössä on Liberon 3-koon vaipat, sekä vaatteissa vaihtelevasti 62, 68 ja kuivurin kutistamat 74. Neuvolakuulumisista ajattelin tehdä tuttuun tapaan erillisen postauksen, kun ehdin ja jaksan. 

Täysimetystä meillä kesti tasan viisi kuukautta ja kaksi viikkoa, jonka jälkeen alettiin maistelemaan soseita - parin ensimmäisen kerran jälkeen huonolla menestyksellä. Lusikan lähestyessä E alkaa huutamaan, rimpuloimaan, vääntelehtimään, kääntelehtimään ja tunkemaan kieltä eteen. Lusikkaa ei haluta suuhun, joten ollaan jo pidetty pieni tauko ja sormiruokaillaan enemmän. Koitan olla turhautumatta, mutta kyllä se vaan turhauttaa, kun koliikin takia vasta päästin irti ajatuksesta tehdä soseet itse ja tyytyä helpompaan vaihtoehtoon - kaupan valmissoseisiin - muttei sekään nyt sitten ilmeisesti ole vaihtoehto. Ehkä E vaatii vähän enemmän aikaa totutteluun. E:llä on tapana sormiruokailla lounaan ja päivällisen lisäksi myös aamupalalla, jos sattuu heräämään sellaiseen aikaan.

Nukkuminen meillä sujuu kivasti (kop, kop, kop!!!!) ja Snapchatissa (@OOSIELLAJOSSAIN) seuraavat jo tietääkin, että J nukkuu tuttuun tapaan omassa huoneessa, E meidän makuuhuoneessa ja me petauspatjalla olohuoneen lattialla. Ratkaisun pitäisi olla väliaikainen, mutten kyllä tiedä mitä tän kanssa tehdään. E menee yöunille 20 - 20:30, syö kahdesta neljään kertaa yössä ja herää vaihtelevasti joko itse tai J:n kolisteluun 07 - 09. Sen lisäksi nukutaan aamupäivällä lyhyet sisäpäikkärit, lounaan jälkeen pidemmät unet parvekkeella ja päivällisen jälkeen mahdollisesti vielä lyhyet sisällä/autossa/rattaissa/ulkona/missä sitten satutaankin menemään. Lopullisesta unimäärästä mulla ei oo hajuakaan, kunnen oo enää aikoihin jaksanut käyttää Baby Trackeria.

Sellainen se kalju, pitkätukkainen, pieni mies. Tukka takana ja elämä edessä. Ja kuvan Aleskan-pupu sen kun kutistuu.


2 kommenttia

  1. olen melko uusi seuraaja. puhuiko teillä esikko aikaisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekat sanat 7-8kk välillä, reilu 1-vuotiaana 40-50 omaa sanaa, jotka tunnistin. 1,5-vuotiaana alko puhuu lauseilla. :)

      Poista