14.4.2016

KOOLLA EI OLE VÄLIÄ

Liian lyhyt tai liian pitkä, liian pieni tai liian paksu. Jatkuvaa koon vertailua koko ajan. Onko sillä koolla edes väliä? Mitä sitten, jos toinen hukkuu syntyessään viiskyt senttisiin vaatteisiin ja toinen hyppää suoraan kokoon 62? Mä oon törmännyt useita, useita kertoja lasten vertailuun ja myönnän, että oon yhtynyt kommentointiin itsekin, mutta myös poistanut pituuteen ja painoon liittyviä kommentteja joskus Instagramissa, koska tuntuu niin hullulta, että 10 muijaa kisaa siellä kommentein, kenen skidi on siroin, kevyin ja kuka käyttää pienintä vaippakokoa ikään kuin niillä olisi yhtään mitään väliä.

"Minkä kokonen hän oli syntyes? Aijaa, no ei sit mikään pieni! Mun oli vaan pari kilonen!"

"Voi mikä jättiläinen!"

"Onpas hän pieni... Onks teillä tutkittu, et mistä johtuu?"

"Hehhehe, miten teillä käytetään jo nyt 4-koon vaippoja? Meillä käytettiin niitä 1,5-vuotiaana!"

Kiitos kysymästä, onnea ja haluutko vaikka suklaata palkinnoksi? Mun vähän vajaa 3,5 kiloiset pojat on ollu syntyessään just täydellisiä (kuten kaikkien - kokoon katsomatta) eikä 2,5 kuukauden ikäinen E ole missään suhteessa jättiläinen painaessaan 5,3 kiloa. Ei, J ei oo mitenkään erityisen pieni eikä missään ole vikaa, vaikka onkin muutamia senttejä ikäisiään lyhyempi ja kasvaa pituuden(kin) kanssa miinuskäyrillä. Kaikki on silti hyvin ja poika kasvaa tasaisesti omalla käyrällään. Ja niin, ne nelosen vaipat tosiaan oli käytössä jo 5kk iässä, mutta myös 1,5-vuotiaana. Mitä ollaan ansaittu tällä saavutuksella?

Meillä siis ollaan törmätty kauhisteluun sekä ison että pienen koon takia. En mä loukkaannu niistä, mutten myöskään tykkää kuulla ihmettelyä mun lasteni koosta kumpaankaan suuntaan varsinkaan, jos sama virsi kuuluu kerrasta toiseen. Vaikka mä itse puhunkin paljon ajattelematta, ei mulle tulisi mieleenkään kommentoida ääneen keskosen äidille, että häähää, munpa lapsi onki valmis ja painaa valmiin lapsen verran tai pluskäyrillä kasvavan lapsen äidille, et onpahan muuten törkeen kokonen kersa sulla. Jos kauneusihanteet on perseestä niin voisin sanoa samaa myös lapsi-ihanteista. Mitä pienempi sen suloisempi ja sitä rataa. Mun ei oikeesti tee enää edes mieli kertoa poikien mittoja monellekkaan, kun oli ne mitkä hyvänsä niin aina löytyy vähän suloisemman pieni tai paremmin kasvava. Vittuako koolla on väliä, kuha kasvaa. Että jos vaan annetaan lasten olla lapsia sellaisinaan ja unohdetaan äitien jatkuva, pinnallinen vertailu, ylpeily ja piilokilpailu?

(Postaus kirjoitettu joulukuussa -15.)

Alkuperäiset kuvat: tausta Seca, kuha Lapin kalatalouskeskus ja Kaija Koo The Voice.

6 kommenttia

 1. Tämä! Oon kyllästynyt jo poikien syntymäpainoja kelleen kertomaan kun aina saan sen herranjestas reaktion ja plaaplaaplaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha. :D Ihanaa, ku joku ymmärtää! Meillä Eemi on mukamas niiiiin iso ja painava, vaikka oli 6kk-neuvolassa vähän vajaa 6,6 kiloa ja Juuso ollu samassa iässä vajaa 8,3 kiloo. :D

   Poista
 2. toi kuva XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku "hirveen hauska" keksintö joulukuussa yhtenä valvottuna yönä, eh eh. :P

   Poista
 3. Mä ymmärrän! Saan aina ihmettelyjä, miten meidän tyttö voi olla niin iso tämän ikäsenä. Kyllä, hän on aikaa montaa ikäistään pidempi ja painavampi, mutta onko sillä mitään väliä? 7kk iässä mitat oli 74,3cm ja 11,7kg. Hän on juuri täydellinen. Ihmiset on myös ihmeissään, miten melkein kaikki tämä kasvu on tullut 6kk täysimetyksellä. :D en vaan ymmärrä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. :D Meillä just odotusryhmässä 6kk-mitat kasassa ja siinä missä muutamat painaa vähän reilu 6 kiloa, menee toiset jo yli kymmenen. Sama, kun pituudessa heittää yli yheksällä sentillä! Tässä niin huomaa, miten erilaisia nää on jo pienestä asti. :)

   Poista