11.4.2016

HYVINVOIVAT LAPSET - HYVINVOIVA ÄITI

Muistatteko, miten mainitsin helmikuun lopulla siitä, kuinka koliikkifiiliksiä ei ole ainakaan helpottanut kylmä ja pimeä talvi? Mä en ole yhtään talvi-ihmisiä ja se teki koliikista vielä vähän raskaamman, kun ei ollut mahdollisuutta repiä iloa lämmöstä ja ihanasta auringosta. Oli vain pakko tarpoa läpi sen synkkyyden. Kerroin miten haluun uskoa siihen, että täältä noustaa vielä ja tiedättekö mitä? Ensimmäistä kertaa sitten ehkä syksyn mulla alkaa ihan oikeasti olla sellainen olo! Musta tuntuu kuin satojen kilometrien mittaisen tunnelin pää alkaisi lisääntyneestä valosta päätellen vihdoin lähestyä. Olo ja askeleet kevenee, kun sitä huomaa, ettei pimeä tunneli olekaan loputon. Kun tajuaa, että kuljetut kilometrit alkaa viimein olla takana eikä sinne tarvitse kääntyä takaisin. Kuljettu matka tuntuu uskomattomalta, mutta vähintään yhtä uskomatonta on se, että me selvittiin läpi kivisen tien ja pystyn taas ajattelemaan, miten elämä ehkä sittenkin jatkuu. Törmään usein lauseeseen "Onnelliset vanhemmat - onnelliset lapset", mutta meillä sama pätee myös ehdottomasti toisinpäin. Lasten ollessa kipeänä tai muuten vain itkuisia ja kiukkuisia, oma mieli on heti matalampi ja turhautunut. Lasten onnellisuus puolestaan paistaa niin syvälle sisälle, että poikien naureskellessa ja keinuessa sylikkäin auringonpaisteessa, ei voi olla mitään, mikä painaisi omaa mieltä.


Hyvinvoivat lapset - hyvinvoiva äiti on ollut heittämällä meidän kuluneen kuukauden ykkösteema. Ajattelin huomenna raottaa vähän enemmän koliikinsekaisia ajatuksia, mutta näin lyhyesti ne 5 - 7 tuntia kestäneet yöhuudot on viimein jäänyt historiaan, vaikkakin yhä aika kipeään sellaiseen. E:n illat ja yöt paranivat selkeästi tietyin askelin, joista ensimmäinen oli se, kun tämä alkoi 4,5 kuukauden iässä nukahtamaan yllättäen itsekseen viereen kuukausien huutamisen ja sylissä nukkumisen jälkeen. Pian tämän jälkeen päätin yhtenä iltana laskea E:n makuuhuoneessa oleviin vaunuihin ja sinne se jäi eikä ole tullut enää takaisin. Niin monen kuun valvomisesta johtuva väsymys ei hevillä häviä, mutta mä oon nukkunut paremmin kuin kuukausiin.

Mun oloni on nyt paljon huojentuneempi, kun pojista pienempikin tuntuu voivan paremmin eikä tarvitse enää stressata tämän hädästä. E on myös pysynyt kevään ajan terveenä (tai niin mä luulin, kunnes käytiin E:n kanssa päivystyksessä asti heti, kun olin saanut postauksen valmiiksi) vaikka J sairasteli reilu viikko sitten. Mulle heräsi tästä heti ajatus, että E:hän syö Rela Dropseja, jotka sisältää tärkeän D-vitamiinin ja vatsaa tasapainoittavan maitohappobakteerin, mutta J ei sillä hetkellä syönyt mitään tämänkaltaista valmistetta. Rela Dropsit on sopineet hyvin meidän herkkävatsaiselle pikkumiehelle ja päätin ryhdistäytyä tiputtamalla D-tippoja J:nkin ruuan joukkoon, kun tällaisenaan ne ei uppoa.


Nää Rela Dropsithan oli meille tuttuja jo entuudestaan koliikkitippojen kautta, mutta muutaman muun Blogirinkiläisen kanssa päästiin mukaan kampanjaan ja sain huomata, että tää uudistunut pakkaus on musta aiempaakin parempi. Mua huvitti viime postauksen jälkeen miten moni muu kertoi kokeneensa myös sen kuuden tipan kirouksen (vanhasta pakkauksesta tippui viiden sijaan aina kuusi tippaa) ja jaksan yli kuukauden käytön jälkeenkin hämmästellä, ettei nykyinen pakkaus tee sitä uuden annostelutavan ansiosta. Aiemminhan pieni pullo vain käännettiin ylösalaisin ja tämä alkoi tiputtaa, kun nyt pientä tuubia pitääkin puristaa hellästi. Tuotteen mainostetaan olevan kätevä apu kiireellisen arjen keskellä juurikin annostelun ansiosta ja allekirjoitan tän täysin. Enää ei tarvitse odottaa, odottaa ja odottaa tippojen tippumista vaan se todella on nopeampaa. Relan sisältämät maitohappobakteerit ovat äidinmaidosta eristettyä eivätkä nämä sisällä maidon ainesosia, joten ne ovat luontaisia myös perheen pienimmille aina kahden viikon iästä asti.

Kuten varmaan on käynyt selväksi, E on ainakin ollut kovin herkkävatsainen ja siitä syystä mä en ookaan uskaltanut vaihtaa toimivia Reloja pois testatakseni uutta tuotetta, Minisun Dropseja. Sen sijaan J sietää lähes mitä vain eikä suostu ottamaan nestemmäisiä vitamiineja sellaisenaan, joten mun oli helppo testata koko perheelle sopivia ja valmiiksi kaapista löytyviä Minisuneja taaperolle, vaikka tarkoitus olisikin kokeilla kelpaisiko tälle Minisun-tabletit. Vanhojen Rela Dropsien tavoin Minisun Dropsit ovat pienessä, lasisessa pullossa, mutta siitä huolimatta askeleen edellä, sillä tuotteen korkissa on pipetti ja näin annostelu sujuu huoletta, helposti ja nopeasti. D3-vitamiinin lisäksi tuote sisältää säilöntäaineena toimivaa E-vitamiinia sekä ekstra-neitsytoliiviöljyä. D-vitamiinilisän käyttöä suositellaan 10 mikrogramman verran aina vauvasta vanhempiin ja vaariin, joten nyt mä voin olla tuntematta taas vähän vähemmän huonoa omatuntoa, kun J:nkin vitamiinien saanti on näiden ansiosta taattu.


Ihana, ihana lisääntynyt valo ja lämpö, pidentyneet päivät, kukkivat kukat ja laulavat linnut. Voi kevät, sua on niin odotettu! Löytyykö muita, jotka jo ootti kylmän ja pimeän talven loppumista? 


*Postaus on toteutettu yhteistyössä Blogiringin sekä Vermanin kanssa, ja siinä esiintyvät tuotteet on saatu ilmaiseksi. En hyödy linkkien klikkailusta rahallisesti.

2 kommenttia

  1. ihana kuulla!! mitä päivystyksessä, onko kaikki hyvin? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin on. :) Oli vaan oksennustauti/noro/joku. Eemi oksensi kaiken maidon, pissaa ei tullu kymmeneen tuntiin ja aukile oli aika kuopalla niin käytiin varmistelemassa.

      Poista