16.3.2016

VIISI KUUKAUTTA

Miten kekseliäs otsikko. E täyttää tänään siis hurjat viisi kuukautta ja luvassa perinteinen kuukausipostaus tästä pienestä miehestä.

Kuluneen kuukauden aikana E:stä on musta kuoriutunut vieläkin hymyilevämpi tapaus. Vaatii toki edelleen sitä viihdyttämistä, mutta pikkuhiljaa enemmän ja enemmän tää tuntuu viihtyvän muun perheen touhuja katsellen. Ihan pian meillä on jo yksi leikkien tuhoaja mukana!

Uusia juttujakin on opittu ja ensimmäinen niistä on kiljuminen. Ääntään on hauska kokeilla, kunhan sen tekee korkealta ja kovaa. Mun on nykyään vähän vaikea edes hahmottaa milloin E vain kokeilee ääntään ja milloin tää samainen kiljuminen muuttuu surulliseksi. Myös virkayskä on rantautunut pikkumiehen taitoihin. 

Omat varpaat ja muiden kasvot on tällä hetkellä niin in (ja oikeastaan kaikki, mistä voi ottaa kiinni)! Päivittäin saan kokea rajua "anna mä revin sulta silmät päästä" -rakkautta ja öisin saan toisinaan herätä kujerrukseen, kun E on samassa puuhassa, johon nukahtikin, eli kovaan yritykseen saada varpaat venymään suuhun asti. Välillä on siis vähän vaikea nukkua, kun kaikki uusi on niin kiinnostavaa.

Asia, joka mut yllätti, oli se kun lattialla touhutessa neljän kuun ja 15 päivän ikäinen E vetäisikin jalkansa sivulle ja koitti potkaista vauhtia siinä kuitenkaan onnistumatta, koska pienet jalat ei pitäneet peittoa vasten. Ryömiminen olisi jo ihan selvää, jos kädet ja jalat suostuisi toimimaan samaan aikaan, mutta kun ei. Kun kädet venyy eteenpäin, jalat ei toimi ja kun jalat potkii vauhtia niin kädet pysyy paikoillaan. Ihan pientä etenemistä kuitenkin tapahtuu pelkästään potkimalla ja taitaa todellakin pitää paikkaansa, että pienemmillä on kova kiire isosisarusten perään, sillä J ryömi ensimmäisen kerran vasta kahdeksan kuukauden iässä. Saapa nähdä kauanko meillä harjoitellaan tätä taitoa ennen kuin lähdetään kunnolla liikkeelle. Saattaa toki  mennä kuukausia, kun lattialla yritys ei kiinnosta yhtään niin paljoa mitä peitolla.

Vaippoina meillä käytetään Liberon 3-koon Newborneja, Comfortteja sekä Toucheja ihan sen mukaan, miten kaupassa sattuu käteen osumaan. Vaatekoko on 62/68 ja pienimmät (lue: kuivurin kutistamat) 74 senttiset.

E:n ravintoa on vielä toistaiseksi ainoastaan rintamaito enkä voisi olla enää yhtään onnellisempi siitä, miten ihanasti meillä sujui imetys tälläkin kertaa, vaikka monesti on tehnyt mieli lyödä hanskat tiskiin monestakin syystä. Seuraavan kuukauden aikana aletaan varmaan pikkuhiljaa jo maistelemaan soseita, kunnei niihin siirtyminen kuitenkaan käy yhdeltä istumalta ja puolivuotiaana ne kai olisi hyvä aloittaa.

Yöunista mä en vielä uskalla hirveästi kertoa, mutta voin sanoa, että ollaan menty huomattavasti parempaan suuntaan siitä, kun itkettiin 3 - 7 tuntia yössä. Päiväunet puolestaan on lyhentyneet jonkun verran, muttei se ole ihmekään, koska yöt sujuu helpommin. E nukkuu päivisin 15 - 50 minuutin pätkän ennen 11:30, yksi - kaksi samanlaista 16:00 jälkeen ja sen lisäksi yhdet pidemmät parvekeunet puolestatoista tunnista neljään tuntiin keskellä päivää. Tällä hetkellä kaikki sujuu ihan jees, mutta koliikkihässäkästä mulla ihan erillinen postaus luonnoksissa odottamassa sitä hetkeä, kun vihdoin uskaltaa huokaista.

On se vaan hullua, että kuukauden kuluttua puolet vauvavuodesta on jo käyty läpi.

6 kommenttia

 1. Meillä ei ole kuin käännytty toiseen suuntaan ja on saman ikäinen:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Juusokaan ollu tässä iässä kun kääntyny toiseen suuntaan. :) Sitä ehtii!

   Poista
 2. Niin suloinen lapsi <3 Toi tukka on myös niin ihana! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Voi näkisitpä sen takaa!! Niskassa hirvee takajeejee, mut sit vähän ylempää ihan just kalju...... :D

   Poista
 3. Mutta tuo päiväunimäärähän kuulostaa aivan todella hienolta tuon ikäiselle! :)
  -K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä tykkään kans ja tää sama on ollu jo aika pitkään niin ollu sen ansiosta selkee rytmikin. :)

   Poista