TURUN SEUDUN MAMIT - ÄITI ON ÄIDILLE ENKELI

Myönnän vanhemmuuden olevan toisinaan ikävää kilpailua, vaikka ei pitäisi. Reilu vuosi sitten mä kuitenkin eksyin ryhmään, jossa häntien sijaan löytyy siivet. Ryhmään, jossa äiti ei ole äidille susi: TSM, eli Turun seudun mamit, joka nimensä mukaisesti on ryhmä Turun seudulla asuville äideille.

Oon ollu jopa yllättynyt siitä, miten sovussa asioista keskustellaan, vaikka 2 500 jäsentä täyttyi juuri. Mun kokemusten mukaan mielipiteensä voi sanoa ilman pelkoa kanalauman nokkimisesta. Toisinaan havaittavissa saattaa olla muutama herne nenässä, muttei siitä kuitenkaan aiheudu mitään järjetöntä draamaa, kuten ÄiTyLEissä.

Mulle ryhmä oli vaan kiva paikka, jossa on voinut vaihtaa mielipiteitä, kysyä turhiakin kysymyksiä ja avautua asioista. Mamit on lahjoittaneet tavaraa perheille, jotka on menettäneet omansa homeelle. TSM:ssä pohditaan yhdessä oikeita ratkaisuja, jauhetaan esillä olevista aiheista, sovitaan tapaamisia lasten kanssa ja ilman, ja autetaan toisia arjen pienissä ja isoissa jutuissa.

Tän kaiken todellisen hienouden mä kuitenkin tajusin vasta, kun aloitin itse keskustelun jaksamisestani. Viimeisten viikkojen aikana väsymys on ajoittain noussut ihan uudelle tasolle ja miehen yövuoroviikkona mua pelotti jäädä yöksi yksin. Kyselin neuvoa siitä, oliskohan neuvolan kautta saatavaa apua mahdollisuus saada yöksi, mutta sillä hetkellä se apu olikin jo lähempänä kuin uskoin. Ne äidit. Ennestään tutut ja täysin tuntemattomat. Samaa ikäluokkaa olevat ja vanhemmat, jotka voisi ikänsä perusteella olla mulle äitejä. Meinasi itku tulla, kun tajusin, että ne tyypit olisi tarvittaessa oikeesti valmiita tulemaan meille vaikka keskellä yötä pitämään syliä kaipaavaa E:tä, jotta mä voisin hengähtää. Pärjäsin lopulta sen viikon yksin, mutten hetkeäkään unohtanut, että apu olisi muutaman klikkauksen päässä ja uskon sen olevan suurin syy siihen, miksi jaksoin. Mä tiesin, että näiden äitien ansiosta en tulisi olemaan yksin, jos en jaksaisikaan.

Sudet kulkekoon omissa ryhmissään, Turun seudun mameissa äiti on äidille enkeli. Niin, että ei mitään ihmeellistä. Halusin vaan huikata, että jos asut täällä päin etkä vielä kuulu meihin niin näpytäppä Facebookin hakukenttään Turun Seudun Mamit. Sua ootetaan jo!


6 kommenttia

 1. Anonyymi5/3/16 10:02

  Ihana <3 Mulla oli sama kokemus kun pyysin apua vauvan uniongelmiin - tsm:stä sai parempia neuvoja ja tukea kuin neuvolan terveydenhoitajalta, neuvolan perhetyöntekijältä ja perheneuvolasta yhteensä.

  VastaaPoista
 2. Voi apua kun ihanan auttavaisia mammoja! <3 aivan huippua tollanen ryhmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Tästä on ollu niin iso apu tosi monelle ja sit on vielä se, et jos kaipaa muiden kokemuksia asiasta X, muttei tahdo tehdä alotusta omilla kasvoilla niin sen voi kertoo jollekin ylläpitäjälle, joka alottaa keskustelun sun puolesta. Välillä tulee tosi henkilökohtasiaki juttuja esille just sen ansiosta. Ei oo sitä suurta kynnystä jakaa asia julkiseks, mut silti saa itselle paljon. :)

   Poista