23.2.2016

YHTENÄ PÄIVÄNÄ

Mä oon kirjoittanut postauksen meidän päivärytmistä viime vuoden kesäkuussa ja sen lisäksi aiemmin edellisvuoden elokuussa. Tavallisesta arkipäivästä sen sijaan oon kirjoittanu edellisvuoden huhtikuussa (ja myöhemmin pyyhkinyt tekstin, kunnei tuntunut meiltä), eli melkein kaksi vuotta sitten ja syyskuun aikana sain Instagramiin ehdotuksen postata kyseisestä aiheesta nyt uudelleen. Silloin mä en päässyt J:n kanssa edes ulkoilemaan, joten hirveästi ei huvittanut vilautella sitä, miten tuskailen J:n lattialla tunteja päivässä ja välillä vaihtelen vaippoja tai hengähdän sohvalla paremmassa asennossa, ja lykkäsin aihetta tänne asti. Nyt Libero haastoi bloggaajat kertomaan jostain aiheesta lapsiperheen arkeen liittyen ja koska mulla on pyörinyt tämä postaus otsikkonsa kanssa luonnoksissa jo siitä syyskuusta, päätin käyttää valmiin idean hyödyksi. Meidän arkipäivät kuluu yleensä aika vauhdilla tekemättä mitään kummallista, mutta viikonloppuisin koko perheen ollessa kasassa, harvemmin jäädään neljän seinän sisälle ja jos sitä suunnitellaankin niin suunnitelma muuttuu lopulta aina. Enivei, yhtenä lauantaipäivänä siis.

Kello 07:17 J on herännyt ja E:kin havahtuu, joten alan syöttää tätä sängyssä. Aleksilla on ollut aamuvuoroviikko ja J on muutamana aamuna halunnut isin nousevan tämän kanssa, joten Aleksi nousee, koska on kotona ja mun nouseminen aiheuttaisi vain päivän ekat uhmaraivarit. E puolestaan jatkaa mun kanssa unia, jota ei Aleksin kanssa tee. Saadaan yön parin tunnin valvominen korvattua heti mukavasti.


Kello 9:15 herään ja E tekee saman muutamaa minuuttia myöhemmin, kuten melkein poikkeuksetta. Mä sinkoan ensimmäisenä vessaan pesemään hampaat, koska se on se hetki aamusta, jolloin sen ehtii tekemään. Heräillään rauhassa, jutellaan ja naureskellaan. Tehdään aamupesut, puetaan päivävaatteet, syödään (E syö...) ja kuunnellaan isoveljen jatkuvaa höpötystä. Teevesi kiehumaan, jotta päivä voi käynnistyä.


Kello 10:12 E on syönyt, saanut kuivan vaipan ja puettu. Mä oon pukenut, teekin on valmiina ja laitan ekan koneellisen pyykkejä pyörimään. Pyykkiä pestään pitkin viikkoa, miten sitä sattuu tulemaan, mutta lauantai on siivouspäivä. Aleksi on meistä se, joka istuisi vaikka puoleenpäivään (tai sen yli...) kahvin kanssa tv:n edessä, mutta mä juon aina teeni siivoten samalla, jotta sitä ei tarvitse miettiä enää myöhemmin. Lauantaiaamupäivät kuluu aina siivotessa, ellei sitten olla suunniteltu jonnekin lähtöä ennen lounasta, jolloin ollaan siivottu yleensä suurimmaksi osaksi jo perjantaina.


Kello 11 - 12 tehdään ruokaa ja syödään. Kaikilla on vähän mukavampaa, kun taapero saa aina välillä tuntea itsensä tärkeäksi tehden arjen pieniä päätöksiä. Nyt edessä oli tärkeä pastavalinta: rakettispaghetti, makaroni, tricolori simpukat ja gnocchi kuviopasta, joista jälkimmäinen vei voiton. J alkaa jo väsymään, mutta lupaa jaksaa lähteä ulos ruuan jälkeen.


Kello 12:40 ollaan siivottu, syöty ja saatu pakattua tavarat, puettu päälle ja selviydytty koko kombon kera ulos erään vastaväitteistä huolimatta. Luistimet on kassissa ja suunnataan läheiselle kentälle. E:n tuttu päiväuniaika on koittanut ja tämä nukahtaa heti matkalla vaunuihin. Kiskotaan Aleksin kanssa luistimet jalkoihin ensimmäistä kertaa pariin vuoteen ja J puolestaan ensimmäistä kertaa ikinä. Luistelu oli ilmeisesti ihan kivaa, vaikkakin täysin uutta ja lopulta lumihanki veikin voiton.


Kello 13 aletaan vetämään kenkiä luistimien tilalle, lasketaan pari kertaa viereisen leikkikentän liukumäestä, vedetään raivarit, koska ei jäädä keinumaan ja päästään matkaan kantamalla uhma rattaisiin. Päätetään lähteä Citymarkettiin kävellen siinä toivossa, että kummatkin pojat nukkuu matkan ajan päiväuniaan. Parinkymmenen minuutin unien jälkeen J herää työntämään pikkukärryjä, valitsemaan mun kanssa itselleen hammasharjan, pysähtelemään näyttääkseen isille sitä hienoa harjaa, asettelemaan sitä kärryihin yhä uudestaan ja istumaan keskelle käytävää sormet suussa. Ei kai tarvitsisi erikseen mainita teille, että se uhma on nykyään läsnä aika monessa arjen tilanteessa?

Listalta löytyy mm. kaikille uudet hammasharjat, kissanruokaa, aineet päivälliseen, maitoa ja Liberon vaippoja. Kaapista löytyy jo valmiiksi Liberolta kakkosen teippivaippoja, kolmosen teippivaippoja, nelosen housuvaippoja, vitosen teippivaippoja sekä vitosen tavallisia ja Touch-housuvaippoja, mutta vaippoja ei kai koskaan ole liikaa, joten seitsemän pakettia lienee ihan jees. Mä sitä paitsi yllätyn joka kerta Liberon Toucheihin koskiessa niiden pehmeydestä ja musta E:lle jää nivusiin vähemmän painaumia näitä käyttäessä, eli minikin varmaan kiittää saadessaan taas paketin lisää!


Kello 15 jälkeen päästään ulos kaupasta mukana reilu kaksi kauppakassia, pitsapohjapaketti ja se Libero Touch -vaippapaketti (jonka toivoin jättäväni kauppaan siinä vaiheessa, kun bussi ajoi ohi), edelleen päiväunia nukkuva E ja yksi valmiiksi rattaisiin köytetty J, koska tämän tavaramäärän kanssa suunnitellaan kotiin menemistä bussilla. Linjat kulkee harvoin ja seuraavaan bussiin on aikaa noin kymmenen minuuttia, joten jäädään odottelemaan, vaikka siinä ajassa oltaisinkiin kävellen jo puolimatkassa - etenkin, kun siinä tulevassa bussissa sattui jo olemaan kahdet rattaat, joten käveltiin sitten joka tapauksessa. Onneksi ilma sattuu olemaan ainoa ilma, josta tykkään talvella (aurinkoa, vähän lunta ja vain pari astetta pakkasta), joten kävely ei lopulta edes ärsytä. Kotiin päästessä jäädään vielä vähäksi aikaa ulos leikkimään ja keinumaan, kuten olin aiemmin luistelemasta lähtiessä luvannut.


Kello 16:20 tullaan vihdoin sisälle lämmittelemään. Tyhjennetään kauppakassit, vaihdetaan vaatteet, täytetään vaippahyllyt, laitetaan hetkeksi Muumit pyörimään, aletaan valmistamaan päivällistä, joka oli poikkeuksellisesti pitsaa ja seurustelemaan ja syöttämään herännyttä E:tä. J:lle maistui kyllä kaikki täytteet juustoa lukuun ottamatta yksinään ja pitsan tekeminen tuntui olevan hauskaa, vaikkei se lopulta oikein uponnutkaan.


Kello 17:jotain leikitään. Tehdään monta palapeliä, katsellaan mielikuvituskaloja ja muovaillaan muovailuvahoilla. Höpötellään siitä, mitä ollaan päivän aikana tehty ja suunnitellaan, että mennään keväämmällä bussin kanssa mummulle, kun bussilla on kiva kulkea, jos on lämpimämpää. Jutellaan E:n kanssa ja ilman.


Kello 20 aletaan siivoilemaan leluja pois, tehdään puuro, syödään iltapala ja mennään hammaspesun kautta iltasadulle. 20:40 J on sängyssä ja E jää yksin syömään, torkkumaan ja touhuamaan meidän kanssa. Hassutellaan E:n kanssa samalla, kun katsotaan koneelta vanhaa Pop'N'Roll-jaksoa, jossa on Olli Herman ja illan Haluatko miljonääriksi? -kilpailua, ja mä vastailen yhteistyöhön liittyvään sähköpostiin.


Kello 22:30 E alkaa väsyä ja kiukustuu, joten lopetetaan ohjelman katsominen kesken. Vaihdetaan päälle uusi, ihanan pehmeä vaippa, sillä mä suosin Libero Toucheja etenkin paljon liikkuvalla lapsella sekä yöllä. Onhan uni nyt taatusti maittavampaa, kun päällä on niin pehmeä, joustava ja imukykyinen vaippa etenkin, kun se on lähes aina illasta aamuun sama. Iltatoimien jälkeen mä lähden syöttämään E:tä sänkyyn, jonne jään itseksin Aleksin jäädessä sohvalle katsomaan omia juttujaan. Unen tulemista ei tarvitse kahta kertaa miettiä.


Sellaista yhtenä, ihan tavallisena päivänä. Kaikki Libero-kamppispostaukset tullaan keräämään Blogiringin kampanjasivulle ja muiden postauksia voit käydä lukemassa täältä.


*Postaus on toteutettu yhteistyössä Blogiringin sekä Liberon kanssa, ja niiden kautta tulleet vaipat on saatu ilmaiseksi. En hyödy linkkien klikkailusta rahallisesti.

6 kommenttia

 1. ihanan arkinen postaus vaikka olikin yhteistyö! ei liikaa mainostusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! Oli kyllä vähän haastavampikin just siitä syystä, ettei ollu tarkotus vaan lätkästä kuvaa ja esitellä tuote suoraan. :)

   Poista
 2. Olipas kiva postaus! Tykkään lukea miten muiden päivät sujuu lasten kanssa kotona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, et postausta toivovan lisäks muutkin tykkää. :)

   Poista
 3. Mä oon noihin Toucheihin tykästynyt kovasti meidän 4 päivän ikäisellä :) kokeilin tänään Pampersia ja kamala kun on jäykkää. Ja jotenkin huonon malliset meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tykkää niistä Pampersin verkoista yhtään! Jää välillä ärsyttävästi peppuun kiinni. Liberon tavallisia vaippoja pidin ennen hyvinä ja on toki vieläki, mut Toucheihin verrattuna aika muovisia. Toucheille peukku! Ja hei isot onnittelut sinne vauvakuplaan! :)

   Poista