29.2.2016

MINISUN ON MYÖS MUN

Kun J oli pieni, meillä pystyi laskemaan masuvaivojen takia valvotut yöt yhden käden sormilla. Täysiä yöunia alettiin nukkumaan kahden kuun iässä eikä mun syömiset tuntuneet vaivaavan J:n vatsaa, kun pois oli jätetty ruisleipä, sipuli ja herneet. J oli unelma esikoinen ja hyvä niin, sillä jos meillä olisi ensimmäisellä kerralla ollut E:n kaltainen vauva, en uskoisi meidän olevan tässä. Tällä kertaa ollaan vähän vanhempia ja viisaampia, ja tiedetään muutosten tasoittuvan lapsen kasvun myötä. E:n suhteen kaikki on ollut toisin. Mun olisi valvottujen öiden sijaan helpompi laskea nukutut yöt ja helpompi luetella ruuat, joita syön kuin ne aineet, jotka oon jättänyt pois. Koliikki-itku kaikuu korvissa ja väsymys tuntuu koko kropassa aina päästä varpaisiin eikä oloa yhtään helpota kylmä ja pimeä talvi.


Koliikin ja masuvaivojen takia oma monipuolinen ruokavalio kuulostaa kaukaiselta ajatukselta. Mahdollisesti itkua lisäävien ruoka-aineiden lista tuntuu loputtomalta, kuten myös väsymys, joten ruokavaliota on karsittu aika rankalla kädellä ja usein mulle riittää, että J:llä on ruokaa ja itse syön vähän mitä sattuu. Kahden eri tarpeet omaavan lapsen kanssa aamupala jää helposti kiireen takia syömättä, päivällä saatetaan napostella kaappeja kaivellen ja illalla koetaan helpoimmaksi ajaa Mäkkärin autokaistan kautta kotisohvalle. Todellisuudessa oikotie hyvinvointiin löytyy mahdollisimman monipuolisen ruokavalion ja vitamiinien kautta, ja mä huomaan voivani paljon paremmin, kun aamupala tulee syötyä vaikka sitten vähän myöhässä, kun ruualla jaksaa laittaa itsellekin edes jotain lisuketta ja kun niiden euron juustojen sijaan istuu taaperon kanssa illalla samaan pöytään ja korvaa mäkkipullat kunnon leivällä, puurolla, hedelmillä tai marjoilla.

Omasta vitamiinien saamisesta en edes osaa olla huolissani, mutta oon kokenut olevani suunnattoman paska mutsi, kun E:n D-vitamiinin saantia on venytetty ja venytetty siinä pelossa, että niistä seuraa lisää masuvaivoja ja tämän kautta enemmän väsymystä. Pääsin Blogiringin kautta osallistumaan Vermanin kampanjaan yhdessä muutaman muun rinkiläisen kanssa ja saatiin käyttöön Rela Drops + D-vitamiini -tipat & Minisun D-tipat, joista ensimmäiset olivat jo ennestään tuttuja, vaikkakin ilman D:tä.


Rela Dropseissa oli kuitenkin tapahtunut muutos, sillä tämän vuoden alusta asti tuotteen pakkaus on erilainen aiempaan verrattuna. Mulla on ollut joku kuuden tipan kirous, koska vanhasta pakkauksesta tipahti viiden sijaan aina kuusi tippaa, joista viimeinen joka kerta pöydälle. Viiden sijasta kuusi tippaa joka kerta, vaikka tein mitä. Uudessa pakkauksessa tipat on tuubissa ja niiden annostelu on aiempaa helpompaa. Tuote lisää vauvojen vastustuskykyä ja turvaa samalla D-vitamiinin saantia, joten mekin koitetaan siirtyä pikkuhiljaa Relan koliikkitipoista näihin, kun ikää kuitenkin on jo se reilu neljä kuukautta ja vitamiinit pienelle (ja toki isommillekin) ihmiselle on niin tärkeitä.

Minisun Dropseista mä taas en ollut vielä kuullut ja se onkin täysin uusi tuote, joka sisältää D-vitamiinin lisäksi parasta extra-neitsytoliiviöljyä. Tavallisesti vastaavissa tuotteissa käytetään kookos- tai palmuöljystä saatavaa MCT-öljyä, joka on pitkäkestoista, joten Minisunit ovat muita luonnollisempia. Tuotteessa on helppo pipettiannostus ja Rela Dropsien tavoin myös Minisun Dropsit sopivat koko perheen käyttöön.


Voi kevät, tule jo! Mä tahdon uskoa, että kevään tullessa masuvaivat väistyy edes vähän tieltä, että vitamiinien huomioon ottaminen auttaa jaksamaan vielä paremmin ja että masuvaivojen väistyessä oma ruokavalio laajenee taas. Että kevään tullessa se aurinko paistaa sisälle asti ja täältä noustaan vielä!


*Postaus on toteutettu yhteistyössä Blogiringin sekä Vermanin kanssa, ja siinä esiintyvät tuotteet on saatu ilmaiseksi. En hyödy linkkien klikkailusta rahallisesti.

6 kommenttia

 1. Kuuden tipan kirous täälläkin :D

  VastaaPoista
 2. taas yhteistyö ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogirinki määrittää aikataulut, jollon yhteistyöt toteutetaan ja mulle nyt sattu tulemaan peräkkäiset viikot näiden kanssa. :)

   Poista
  2. Nää on niin arkisia etteihän näistä edes huomaa yhteistyötä ilman merkintää:)

   Poista
  3. Kiva kuulla, että toi arkisuus näkyy muillekin. :) Mä tykkään enemmän luoda yhteistyöt arkisten asioitten ympärille - jos vaan mahdollista - enkä luoda pelkkää mainosta.

   Poista