16.1.2016

KÄSITTÄMÄTTÖMÄT KOLME KUUKAUTTA

Otsikko kertonee kaiken. Samalla tuntuu, että E on ollut meidän perheessä ihan aina ja samalla sehän syntyi vasta viime viikolla. Tänään ikää on tasan 13 viikkoa - käsittämättömät kolme kuukautta!

Kolmen kuukauden ikäinen E kehittyy hurjaa vauhtia ja reilu viikko sitten tämä oppi kääntymään selältä vatsalle enkä mä vaan pysty käsittämään. Ei pitäisi vertailla, mutta J oli kääntyessään yli neljän kuukauden, joten musta on niin hullua, että näin pieni kykenee tähän. Välillä on pyörähdetty myös toisinpäin, mutta mä luulen, että se on vielä ihan vain väsyneestä niskasta ja painavasta päästä johtuvaa. E taisi olla alle kahden kuun, kun tämä kannatteli päätään jo todella hienosti eikä siihen enää edes kiinnitä huomiota, kun toinen on niin taitava. Istuskelu ja seisominen on in, vauva-asento out.

Höpöttelyn seuraksi ollaan saatu kuulla joitain iloisia kiljahduksia ja hihkumisia joulusta lähtien.  Hauskinta on, kun hypytän E:tä istumaan ja seisomaan hokien samalla "E istuu, E seisoo! E istuu, E seisoo!" tai kun sanon "Grr! Grrrr!" Muille tietyille asioille mä en oo pojan huomannut nauravan, mutta joskus äiti, isi ja J nyt vaan on niin hirveen hauskoja.

E tuntuu rakastavan hiusten silittelyä, suukkoja ja poskien silittelyä Pentikin pupulla. Kylmät kosteuspyyhkeet on ehdoton inhokki.

Ellen mä nyt ihan täysin väärässä ole niin meiltä löytyy pian ensimmäinen hammas. E:llä taitaa olla kova kiire isoveljensä perään eikä ilmeisesti aio jäädä kehityksessä hetkeäkään jälkeen, sillä J:lle puhkesi ensimmäiset hampaat 3,5 kuukauden iässä. E:n hampaat on vielä vähän arvuuttelun varassa, mutta pieni vaalea läikkä alaikenessä näyttäisi olevan - oli se sitten hammas tai helmihammas.

Vaippoina meillä käytetään pääasiassa Liberon 2-koon vaippoja ja hätävarana Pampersilta samaa kokoa. Vaatteet on kokoa 56/62, mutta pienimmät viiskutoset taitaa olla käytössä aika viimeisiä kertoja ja sitten niitä saadaankin pikkuhiljaa alkaa pesemään jo eteenpäin. 

E kasvaa edelleen pelkällä rintamaidolla enkä mä edes tiedä tämän hetkisistä suosituksista (ihan kuin niistä välittäisinkään). Mua vähän hirvittää, että E syö vain 4 - 5 kertaa päivässä ja 6 - 10 minuuttia kerralla - joinain harvoina kertoina ehkä vartin, mikä on tälle kaverille paljon. Neuvola meillä on tiistaina, joten sittenpä selviää pitääkö syöntitiheyttä lisätä. Jos kasvu on edelleen tasaista niin täysimetys saa jatkua lähemmäs puolen vuoden ikää, vaikka sitä on jo muutaman viikon saanut kuunnella, miten ihan kohta me alotetaankin jo kiinteät. No way, dude.

Nukkuminen meillä on ihan jees! Osa illoista on edelleen koliikki-itkua ja nyt on ollut taas vähän huonompi vaihe, mutta kunhan illasta selvitään niit yöt menee todella hyvin. E syö kerran tai kaksi yössä. Ensimmäinen unipätkä on usein kolmesta neljään tuntia ja toinen viidestä kahdeksaan tuntia, vaikka heittoja kummassakin saattaa tulla. Ennen kello 12 ja kello 17 jälkeen seurustellaan ja nukutaan vaihtelevasti, mutta 12 - 17 välillä nukutaan pitkät, 2 - 5 tunnin päiväunet vaunuissa. J ei koskaan nukkunut liikkumattomissa vaunuissa, joten tää on ihan luksusta, että koliikista huolimatta meillä on päikkäreille meno niin mutkatonta.

Sellainen E. Veikee ja nopeesti oppiva tyyppi!

6 kommenttia

 1. hullun kaunis vauva!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin kertoo, ettet oo ensimmäinen, joka sanoo näin... :D Kiitos.

   Poista
 2. Niin suloinen pieni ja ihana tuo vika kuva. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toi leuassa roikkuva kuolavana on nykyään aika oleellinen juttu E:ssä. :D

   Poista
 3. hän on ihan nukke :O

  VastaaPoista