TAAPERON DIY JOULUKALENTERI

Niin kuin oon maininnut, esikoiseni ei oikeastaan syö herkkuja, ellei siihen ole jotain aihetta. Pala suklaata joulukuun 24 päivänä ei olisi maailmanloppu, mutten tahdo eteen tilannetta, jossa tämä on saanut suklaata ja tykästynyt siihen, muttei maitoallergisena ehkä siedäkään (eikä mulla tietty muutenkaan ole mitään karkittomuutta vastaan). Niinpä mä päätin tehdä hälle oman pienen kalenterin säästetyistä pilttipurkeista - ja niistä kolmesta, jotka jouduin tyhjentämään lautaselle marraskuun viimeisenä päivänä, jotta koko pilttipurkkikalenteri ylipäätään toteutui ajallaan.


Purkkien sisälle ollaan laiteltu pieniä juttuja, joista poika voisi tykätä. Niistä on löytynyt pikkuauto, heijastin, Muumeja, paljon toivottu rannekoru sekä kuivattuja banaani- ja omenalastuja. Tulevat luukut sisältää tarroja, Muumeja, purkkaa, autoja ja lisää kuivattuja hedelmiä ja marjoja. 24. luukusta löytyy paperilappu, johon on piirretty Muumitalo ja J saa silloin mun vanhan sellaisen tavaroineen ja hahmoineen. Lopulta siis kalenterin sisältö on 1x Muumitalo, 1x Jenkki purukumia, 1x heijastin, 1x rannekoru, 2x pieni tarra-arkki, 3x pikkuauto, 5x kuivattu hedelmä tai marja ja 10x satunnainen määrä eri hahmoja Muumeihin liittyen.


Tämän talon taapero on ollut kalenterista ihan innoissaan ja tahtoisikin avata kaikki luukut kerralla. Blogihiljaisuuden takia tästä nyt ei oikein ollut teille hyötyä, mutta ehkä ensi jouluksi? 

12 kommenttia

 1. vau miten jaksat nähdä vaivaa kaikkeen :)!!

  VastaaPoista
 2. Ihana kalenteri! Meillä oli muumiteema viime jouluna, kun A-muru sai muumihahmoja joulusukkaansa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Enpä taida tietää lasta, jolle ei Muumit kelpais. :D

   Poista
 3. Onks sit jossain alustassa kii vai iha irallaa vaan? :) ihana idea! Ens jouluna kokeilen omalle muksulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kontaktiliimalla vaan yhdessä. Ne tuntuu sit siltä, et irtoo toisistaan heti, mut kun antaa kuivuu rauhassa (meillä kuivu yön yli, 12h) niin jää kyllä tiukasti kii. :)

   Poista
 4. Veetillä on muumikalenteri missä tulee niitä ukkoja ja suklaakalenteri :) taavilla nyt ei oo vielä mitään mut ehkä ens vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juusolla oli kans Muovitukusta muumikalenteri, mut tyhjensin luukut noihin. :)

   Poista
 5. Maitoallergisen perheelle joulunhelmiä on punnitse&säästä ja ruohonjuuri, joista saa maidottomia herkkuja (ja tulevaisuutta ajatellen myös maidottomia suklaakalentereita). ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sellastaki on. :D Eipä taida oikeesti monestakaan asiasta jäädä paitsi, kun maidottomia löytyy hirveesti! P&S:stä on just noi hedelmät ja marjat. :)

   Poista
 6. Nostan niin paljo hattua sulle! Kerkiit tekee kaikkee kivaa lapsille ja osaan kuvitella kuinka innoissaa J on tostakin kalenterista!:) Olet kyllä ihailtava äiti! <3 Ihanaa joulun odotusta koko perheelle, nauttikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua kiitos! <3 Sait ihan kyyneleet silmiin, ku välillä sitä tuntee olevansa kunnon paska mutsi, jos korottaa Juusolle vähän turhaan ääntä tai laskee pari tuntia huutaneen Eemin pois sylistä, et voi käydä hengittämässä syvään ja palata takas.

   Samoin sulle tai teille - millanen kokoonpano ruudun sillä puolen onkaan. <3

   Poista