16.12.2015

PIKKU NEENEE

Eli E kaksi kuukautta. E on käytökseltään ihan Pikku Neenee - kyllä te tiedätte, kun kuvittelette Pikku Myyn pojaksi! Toisinaan E omaa tahattoman ilkikurisen ilmeen. Jos on hauskaa, sen näkee varmasti ja kun joku ei miellytä, sitä ei voi kuulematta. Mieliala saattaa luonnollisesti vaihtua sormia napsauttamalla eikä E tunnu ihan aina itsekään tietävän missä mennään. Aamuisin poika on kuitenkin yhtä aurinkoa ja huonoimmankin yön jälkeen tämä saa tartutettua mielensä päivän ensimmäisellä hymyllä.

E on myös pieni papupata isoveljensä lailla ja ollaan taidettu löytää yhteinen kieli! J:n lempinimi, Kuku, tuli aikoinaan J:n gugu-aguuu -jokelluksesta ja samaista aguu:ta ollaan saatu kuulla E:ltäkin. Yksin E on aika hiljanen eikä juttele tavaroille meidän tähtityynyä lukuun ottamatta, mutta tutut kasvot nähdessään alkaa höpötys ja hymy korvissa hymyily. Parasta taitaa olla juttelut J:n kanssa.

Kahden kuukauden ikäinen E käyttää vaippoina viimeisen paketin verran Liberon 1-koon vaippoja ja vaatteet on pääasiassa kokoa 56, mutta myös osa 62 kokoisista on jo käytössä. Tietäisittepä mikä haikeus oli pestä pienimmät vaatteet ja laittaa hyllylle, josta ne lähtee seuraavaksi myyntiin!

Mä oon tällä hetkellä niin väsynyt, etten tiedä meidän öistä. Viime viikkoina huuto on alkanut 21 - 00 ja päättynyt 00 - 05 lähes jokaisena iltana viikossa. Kun E vihdoin nukahtaa, ei mulla ole pienintäkään hajua koko yöstä ennen kuin avaan aamulla silmät. Huonoimpina öinä on nukuttu 1,5 tuntia ja parhaimpina 8 - 9 tuntia unta on mennyt kai yhdellä syötöllä. Nyt meillä on mennyt kaksi yötä kapalopussissa, josta saatan myöhemmin kertoa vähän lisää, ja iltahuudot on jääneet pois ( KOP, KOP, KOP!!!) ja reilu 12 tunnin yöunet menneet kolmella syötöllä. Sänkyyn tai edes pimeään huoneeseen siirrytään 21 - 23 välillä ja sieltä tullaan 07:30 - 10 välillä, mutta E tietysti torkkuu pitkin päivää epäsäännöllisesti. Yöt nukutaan perhepedissä ja päivät sylissä, vaunuissa tai pienissä pätkissä sohvalla.

Vaikka E on kasvanut koko ajan todella hyvin pelkästään rintamaidolla, mulle on vasta viimeisen viikon aikana kehittynyt luotto imetyksessä onnistumiseen. Kai se ongelma oli siinä, että maidon noustessa ero aiempaan oli niin suuri, että tasaantumisen jälkeen tissit tuntuivat taas ihan olemattomilta ja tyhjiltä, vaikkei niin oikeasti ollutkaan. Nyt tilanne on pysynyt samana niin tää tuntuu normaalilta ja tiedän, että riittävyys vastaa E:n tarvetta. Mitään varsinaisia tavotteita mulla ei imetyksen suhteen ole ja jokainen täysimetetty viikko tuntuu saavutukselta.

Musta vastasyntyneet on ihan järjettömän ihania, sitä uutta pientä voisi tuijottaa 24/7 sydänsilmäemojina ja kasvu tuntuu haikealta, mutta silti on niiiiin ihanaa, ettei E ole enää ihan niin nöösi. Ison pienen kanssa on vähän helpompi olla ja pojilla on jo nyt yhteisiä pieniä juttuja, joiden näkemistä en malta odottaa. Ihana kaksikuukautinen!

7 kommenttia

 1. Voi mikä pikkunee<3:D

  VastaaPoista
 2. Voi miten söpö <3 Vauvat on niin ihania!!

  Paljon Jaksamisia heräilyyn ja arkeen. Kauhulla vähän orotan että mikä on meillä edessä mutta ehkä siitä taas selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mulle nää on ekoja kertoja, kunnei Juuson kanssa koskaan tarvinnu valvoa, mut aika kuluu niin vauhdilla, et ei tää ikuisuuksia kestä. Toivottavasti teillä ois helppo tapaus!

   Poista
  2. Huutomerkin sijaan piti kyllä vähän hymyillä, eli: :)! :D

   Poista