27.12.2015

"JIPIIII, NYT ON JOULU! ÄITI, NYT JOULU TULI!!!"

Kuului 2-vuotiaan suusta, kun laitettiin kuun alussa joulukoristeet ja joulukalenteri esille, ja niin se joulu lopulta tuli ja meni. Me oltiin aatto J:n mummulla, eli mun äidillä, jossa Joulupukkikin vieraili. Pukki tuntui olevan paljon viime vuotta jännittävämpi, syliin ei menty, ei otettu yhdessä #Pulfie:ta ja pienet laulutkin uskallettiin laulaa vasta kun Pukki oli ollut kiva jakaessaan lahjoja - ja niitähän tuli. 25. päivä vietettiin Aleksin kummankin vanhemman luona ja eilen päätettiin olla ihan vaan kotona, kunnes mun mummini soitti ja kysyi kylään, jonka jälkeen mentii vielä uudestaan äitille. Ainakin ollaan oltu menossa ja raahattu autossa kymmeniä lahjoja, jos ei muuta. Jouluna sai huomata, miten raskasta taaperolle on olla koko ajan menossa ja miten tärkeä E:n rytmi oikeasti on, kiitos koliikin. 

J sai hirvittävän määrän lahjoja eikä tavaran määrää ainakaan vähennä kuukausi sitten olleet synttärit. J:llä oli toiveena auto-palapeli, norsu-palapeli, isojen poikien kynät (= puukynät), leikkiuuni, nukenrattaat, lisää Legoja ja lippupallo (= pallo, jossa on eri maiden lippuja. Sellainen oli joskus), ja paketeista paljastui kaikki lippupalloa lukuun ottamatta. Näiden lisäksi tuli tilaustyönä tehty Late Lammas, Muumi-palapeli ja -peli, Ti-Ti Nalle -pehmolelu, kylpytakki, sormivärejä, tarrakirjoja (jotka muuten myös oli jossain vaiheessa toivomuslistalla), työkaluja ja sählymaila ja pallo, piirtotaulu ja lääkärisetti. Voi olla, että tuli muutakin, koska mä tipuin kärryiltä heti lahjoja avatessa, mutta ilmeisesti meillä ainakin ollaan oltu kilttejä

Jouluna on kivaa ja ruoka hyvää, mutta musta on enemmän kuin jees, että tavallinen arki jatkuu taas. Se ihana, tavallinen arki.

4 kommenttia

 1. kiva kuulla teidän onnistuneesta joulusta vaikka tosiaan on koliikin kanssa tärkeää pitää rytmi selkeänä:) teettekö jotain uutena vuotena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks nukku tänään ihan tavallisesti 3,5 tunnin päikkärit vaunuissa ja hyvät unet myös aattona, ku oli vaunut mukana! Uutena vuotena mennään Turun Kupittaalle kattoo raketteja lapsille suunnattuun tapahtumaan. :)

   Poista
 2. Me reissattiin myös ennen kaikki joulut siellä ja täällä, kunnes päätimme ettei lähdetä enää mihinkään. Meille saa kyllä tietysti tulla, mutta me pysymme joulun kotona. Ja mulla on sama homma - vaikka joulu onkin ihana odotan aina sitä, että se ihan tavallinen arki taas alkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekis mieli päättää samoin! Tosi rauhottumista, et on kolme päivää menossa koko ajan. Aatto vielä meni, mut seuraavat kolme päivää Juuso oli outo ja varmaan reagoi siihen, et kolme päivää kiikutettiin paikasta toiseen. :/

   Poista