7.11.2015

SLEEPING BOLD

Kun Aleksi nukkui aamulla, mulla oli aika mielenkiintoinen uhmataapero, sylivauva ja siivouspäivä -kombo makuuhuoneen toisella puolen. Kun J viihtyi ilman seuraa eikä tehnyt pahojaan, Neenee itki ja vaati syliä. Kun Neenee viihtyi sitterissä, J kaiveli roskista ja yritti parhaansa mukaan keksiä pieniä temppuja. Mä oon kuitenkin ihminen, joka tahtoo aloittaa viikkosiivouksen heti aamusta, jotta loppupäivän voi vaan olla lasten kanssa eikä tarvitse voivotella, kun pitäisi jaksaa siivota, joten päätin tehdä niin tänäänkin. 

Meillä molemmat pojat on olleet pienestä asti supernukkujia: J alkoi nukkua kahdeksan tunnin yöunia kahden kuun iässä ja kolmeviikkoinen Neenee veti edellisyönä pisimmän pätkänsä unta kuuppaan, jolloin syöttöväli venyi noin kuuteen ja puoleen tuntiin. Molemmilla on kuitenkin ollut vaikeuksia nukkumisen suhteen ja ongelmaksi on koitunut nukahtaminen. Neenee nukahtaa toisinaan tissille, mutta jos uni ei yllätä pian, masu tulee niin täyteen, että vaihtoehtoja on kaksi: Antaa nukkua, jolloin herää 80% varmuudella suureen pulautukseen (paitsi jostain syystä öisin?) tai nostaa toinen ylös röyhtäisemään, jolloin se unikin menee siltä hetkeltä ohi ja nukuttaminen pitää aloittaa tavalla tai toisella alusta. Käytössä on tutti, mutten oikein tiedä onko siitä enemmän hyötyä vai haittaa, sillä nukahtaessa tutti tippuu pois, siihen herätään ja takaisin laittaessa vedetään kunnon raivarit, muttei uni ilmankaan tule. Näin oli myös tänään. 

Keinuttaessa sitteriä ja nostaessa tuttia mulle tuli yhtäkkiä mieleen appsi, jonka latasin alunperin jo J:n vauva-aikana, mutta olin sittemmin poistanut. Kyseessä on vauvoille tehty Sound Sleeper, josta saa valittua monia vauvaa rauhoittavia ääniä, kuten imuri, kaupan hälinä tai auto. Huvikseni ja kokeilumielessä latasin sovelluksen uudelleen, laitoin imurin hurisemaan sitteriin ja sain yllättyä. Ihan muutamassa minuutissa Neenee oli unessa ja tasaisessa hurinassa edes tutin tippuminen ei haitannut. Havahtui kyllä, mutta jatkoi heti tyytyväisenä uniaan.

Parempaa kuvaa mulla ei valitettavasti ole, koska etsiessäni puhelinta kuvaamista varten, tajusin sen olevan jo aika olennaisessa osassa ja jouduin siis lainaamaan Aleksin puhelinta, jota en edes osaa käyttää. Kuvittelin tarkentavani, kuten omalla luurilla ja ihmettelin, ettei mitään tapahdu. No mä olinkin näyttöä naputtelemalla ottanut koko ajan niitä kuvia, joten... Suosittelen kuitenkin lataamaan kyseisen sovelluksen ja tutustumaan itse paremmin, jos siitä vaikka olis hyötyä just sulle!

4 kommenttia

 1. Toi oli meiänkin pelastus! Taavi nukahti aina imuriin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläki nukahdettiin autoon ja imuriin. :D

   Poista
 2. Mulla on toi sama, pelastanut kyllä monet kerrat! Itse tykkään laittaa sateen tai jonkun muun luontoäänen pauhaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en uskalla kuunnella sadetta, koska pelkään aina, et tulee joku jäätävä ukkonen..... :D

   Poista