12.11.2015

NOSTALGIAVIBOJA

Tiesittekö, että Liberon ensimmäinen housuvaippa, UP&GO, lanseerattiin vuonna 1993 - siis samana vuonna, jolloin mä synnyin? En mäkään tiennyt enkä tietäisi varmaan vieläkään, ellen olisi lähtenyt mukaan Blogiringin ja Liberon kampanjaan, ja tutustunut Liberon Throwback-sivustoon. Musta oli hauska vertailla omaa syntymävuottani omien vanhempieni ja lasteni syntymävuosiin. Äitini sai mut ollessaan 28-vuotias, mutta molempien syntymävuosina suosituin pojan nimi oli Juhani (sen mukaan täällä pitäisi olla aika monta mun ikäistä Juhania, mutta mä en oo koskaan törmännyt yhteenkään, joten ehkä mukaan on laskettu myös toiset nimet?). Vuoden 2013 suosituin pojan nimi oli puolestaan Onni. Syntymävuoteni vaipoista en sen enempää tiedä, mutta äiti on monesti sanonut, miten mun huimalla 47 sentin pituudella vaipat tulivat kainaloihin asti. Voi siis helposti kuvitella, että niistä ajoista, saati sitten ensimmäisistä vaipoista, on tultu aika pitkä matka tähän vuoteen, kun Libero lanseerasi ihan uuden, aiempaa pehmoisemman Libero Touch -vaipan.


Mä olen saanut olla äiti pian kahden vuoden ajan ja katsellessani näitä pieniä, oma lapsuus pyörii mielessä toisinaan paljonkin. Kuluneen kuukauden aikana oon herkistynyt satoja kertoja katsellessani poikien niin omanlaistaan yhteyttä joka vuosien kuluessa vain kasvaa ja vahvistuu. Mulla on omien sisarpuolteni kanssa ikäeroa 9 ja 12 vuotta, joten en oo kokenut samaa, mutten silti tunne jääneeni mistään paitsi: Mulla oli ja on edelleen maailman parhaat vanhemmat. Muistan lapsuudestani paljon leikkejä kavereiden ja serkkujen kanssa, mutta myös vanhempien ja toivon, että se olisi asia, jonka myös omat pojat tulee lapsuudestaan muistamaan. Musta oli ihan parasta, kun äiti leikki suihkussa kampaajaa ja vastasi puhelimeen, joka olikin oikeasti vettä valuttava suihku tai kun mä vein sille kylppäristä saunaan limakorvakeittoa, jonka limaista korvaa (no korvan muotoinen, limainen/tahmainen lelu?) se aina "syödessään" säikähti. Oli parasta, kun iskän kanssa pyörittiin talvella ympäri metsää leikkien Kaunotarta ja Hirviötä tai kun leikittiin sisällä ravintolaa. Mä olin vain asiakkaan tytär, mutta iskä pomppi hulluna edestakaisin, koska oli sekä asiakas, kokki että tarjoilija. Sen kanssa me ei tehty limakorvakeittoa, mutta laulettiin saunassa Tapio Rautavaaran Isoisän olkihattua ja mä sain juoda Muumia lasipullosta. Äiti sai mut aina hakemaan rasvan sanomalla, etten ehdi hakemaan sen laskiessa lukuun X. Iskälle mennessä menin aina nurkkaan avaamaan keräiltäviä Pokemon-tarroja, koska kukaan ei saanut nähdä niitä ennen mua.


En kuulu enää sen ajan lapsiin, jotka leikki Barbeilla vielä 13-vuotiaana, mutta oon iloinen, ettei mun lapsuudessa tai nuoruudessa ollut itsestään selvää omistaa älypuhelinta rajattomalla netillä varustettuna. Sä et ollut ulkopuolinen, vaikka et omistanutkaan profiilia jokaisessa some-kanavassa eikä kenelläkään tullut silloin mieleen perustaa alaikäisille tarkoitettua Tinderiä. Leikkikentällä ollessa ala-asteen ensimmäisiä luokkia käyvät skidit tulee iPhone kutoset kourassa keinuille luukuttaen samalla Madafakin darraa Spotifysta. Saman ikäisenä mä jätin halkoni pöydälle, koska se hädin tuskin mahtui taskuun, otin mukaani korvalappustereot ja kuuntelin Pikku G:n Me ollaan nuorisoa toinen nappikuuloke kaverin korvassa. Maailma muuttuu, ihan kuten ne vaipatkin, mutta silti mä oon aika tyytyväinen, ettei meidän 2-vuotias vielä edes tiedä mikä mm. tablet on. Netistä löytää ihan taatusti kehittäviä pelejä pikkulapsillekin, mutten laita lainkaan pahakseni, että pienellä vesisateella taapero kinuaa tabletin sijaan ulos ja musta meidän aikuistenkin olisi toisinaan hyvä ottaa mallia näistä pienistä. En saa tehtyä poikien lapsuudesta omaa lapsuuttani enkä tietenkään tahdo sitä, mutta tykkään nostalgiaviboista prinsessalinnan, Legojen ja vanhojen kirjojen parissa. On ollut hauska huomata, että vaippojen tapaan myös Legot on ottaneet aika hurjan harppauksen parissa kymmenessä vuodessa.


Omia lapsuusmuistoja miettiessä sitä alkaa miettiä, mihin ihmeeseen vuodet on hävinneet ja miten ihmeessä siitä kaikesta on niin kauan, ja päässä alkaa soida PMMP:n "Ja miten kävikään, että lapsuus se vain loppui? Se mihin häviää, minkä hetken jälkeen hukkui?". PMMP on muuten yksi niistä jutuista, jotka on säilyneet mun lapsuudestani ihan tähän päivään asti siitä huolimatta, että bändi lopetti. Harmi, että lopetti mun ollessa raskaana, joten en päässyt jäähyväiskiertueelle enkä koskaan ehtinyt viedä poikia (paitsi Aleksin, muahhah) niiden keikalle. Ehkä ne vois tehdä vaikka throwback-keikan.

Mitkä lapsuusmuistot on painuneet parhaiten teidän mieleen? Instagramista löydätte meidän bloggaajien ja lukijoiden laittamia tb-kuvia, ja omasi voit jakaa hashtagilla #LiberoThrowback!


*Postaus on toteutettu yhteistyössä Blogiringin sekä Liberon kanssa, ja niiden kautta tulleet vaipat on saatu ilmaiseksi. En hyödy linkkien klikkailusta rahallisesti.

8 kommenttia

 1. Voi miten ihana kuva noista kotiutumisvaatteista! :)

  Omasta lapsuudesta on jäänyt mieleen leikit kaksoissiskon kanssa. Myös meillä oli tuollainen Lego-hevonen ja A-murulla nyt vstaava nykyaikaisempi versio! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musta on kiva, et mun päällä kotiutumispäivänä olleet potkuhousut on tallella ja vaikka laitetaan melkein kaikki poikien vaatteet eteenpäin niin noi ja ekat haalarit on sellaset, jotka haluun niille säästää. :)

   On tullu hevosesta vähän enemmän hevosen näkönen vuosien aikana.. :D

   Poista
 2. Olin ihan liekeissä kun poikien päiväkodissa on noita vanhoja duplo-eläimiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa. :D Mua ärsyttää, et mulla ei taida olla tallessa kun ihan joku kymmenen omaa Legoa ja eläimiä vaan kukko, koira, possu ja toi hevonen! Ois kiva nähdä enemmän niitä. :)

   Poista
 3. Mä leikkisin salaa mun siskon kanssa vielä 13 vuotiaana brätseillä ja barbeilla. 😂 Parhaiten mieleen varmaan jääny pääsiäiset, jollon iskä ja äiti piilotti suklaamunia ympäri kotia ja pihaa. Ja mein piti ettiä ne. Ai että mä rakastin sitä. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha. :DD Voi just tollasii mä haluun Juusolle ja Nepulle joskus!!!

   Poista
 4. Haha, mun lapsista nuorempi on käyttänyt ysikolmosia vaippoja :D Neuvola muutti uusiin tiloihin ja sit siellä vaihdettiin vaippa, niin täti tokas et löyty vähän vaippoja kun muutettiin. Katoin sit, et nämä nallet on muuten samoja kuin veljellä joskus vuonna nakki ja makkara niin täti totesi et ne on niitä sen ajan vaippoja. Aika muovisen oloisia oli verrattuna nykyisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih. :D Ois kiva päästä näkemään just ne ysikolmoset!

   Poista