6.11.2015

(MELKEIN) NELJÄN KILON NEENEE

Neenee on tänään jo huimat kolme viikkoa ja eilen meillä oli neuvola, jota vähän jännitin. En pidä korvikelapsia sen huonompina kuin imetettyjäkään, mutta imetys itsessään on mulle niin tärkeä juttu, että pään sisällä on ollut vähän pelko siitä, voidaanko tällä kertaa onnistua yhtä hienosti kuin viimeksi ja riittääkö maito todella. Mä oon niin onnellinen jokaisesta päivästä, jonka pystyn imettämään. Pelko osottautui täysin turhaksi, sillä Neenee olit kerännyt aika huikeat grammamäärät ja mitat näytti seuraavilta.

3 viikkoa (5 päivää).
3 955 grammaa (3 390 grammaa).
54,1 senttiä (--)
35,8 senttiä (34 senttiä).

Viiden päivän iässä neuvolasta käytiin meillä kotona, jolloin pituutta ei katsottu ja mua vähän mietityttää eilisen pituuden (tai syntymämitan) paikkaansapitävyys, sillä syntyessään poika oli 49 senttiä. Toisaalta kertoessani neuvolakuulumiset odotusryhmässä, tuli esille muitakin, jotka on kasvaneet ensimmäisen kuun aikana hurjasti. No mistään lisämaidoista ei ainakaan tarvitse huolehtia. On niin hullua, että kaveri on alle parin sadan gramman päästä kilon painavampi kuin mitä on ollut pienimmillään! Musta on myös hauska nähdä, miten samankokoisia pojat on olleet, sillä samassa iässä J oli sentin lyhyempi ja vain 45 grammaa painavampi. Korttiin me saatiin teksti:

"Suloinen poikavauva! Navasta tulee verta, mutta pohja siisti. Kannattelee hetken päätään vatsamakuulla. Iho, suu ja silmät siistit. Kasvaa hienosti rintamaidolla."

Pitää kai uskoa, ettei tääkään vauva oo jäämässä ikuisesti vauvaksi, vaan kasvaa ja kehittyy kohta jo kovaa vauhtia.

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Pus! <3 Ja pus Juusolta Elviralle. ;D Se kerto eilen, et Elvira tulee joku päivä Mehukattiin!

   Poista
 2. Voii mikä ihana pikkuinen! <3

  VastaaPoista
 3. Mulla ei imetys onnistunu Aden kanssa, koska kukaan ei kertonu esim. tiheänimun kaudesta.. Even odotusaikana päätin, et teen kaikkeni onnistuakseni. Ja mä onnistuin! 6kk täysimetys ja edelleen jatkuu, Eve 9kk :) Tavote on 1v, mut jos Eve haluu niin jatketaan reilu 1,5v asti. Sillon alkaa päiväkoti ja tissittely loppuu. En olis ikinä uskonu, et imetyksestä tulis mulle näin tärkee asia. Puol vuotta kun läheni ni ajatus soseista ja imetyksen vähentymisestä ahdisti oikeesti. Mut nyt on jo eri fiilikset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi! :) Mä täysimetin kans Juusoa 6kk ja sit piti alottaa kiinteet, kunnei paino noussu enää riittävästi pelkällä maidolla ja se tuntu jotenki kauheelta ja "lopulta", vaikka sit imetinki vielä 9kk sen jälkeen. Samalla tavalla jäi vähän harmittaa, ku piti raskauden takia lopettaa imetys. Ilman oltais vielä jatkettu, mut onneks sitä jatkoa saa nyt sit uuden pienen kanssa. :) Must on kyllä hassuu, et mä en ikinä muista kuulleeni just tiheest imusta neuvolassa?? Onneks oli odotusryhmä, missä kokeneemmat tiesi kertoo siitä ja monesta muusta.

   Poista