17.11.2015

EEMIN EKAT

Ihana otsikko! Nimipostausta lukuun ottamatta ensimmäistä kertaa virallisesti Eemi, meidän (eilen) kuukauden ikäinen E. Mulla oli tapana kirjoittaa J:stä kuukausittain postauksia aina 1-vuotiaaksi asti ja ajattelin jatkaa samaa juttua E:n kanssa, sillä musta on niin nykyäänkin katsoa millainen J oli minkäkin ikäisenä ja missä iässä mitkäkin taidot kehittyi. Tällä hetkellä meidän kuukauden ikäinen...

Osaa jo hymyillä! Ensimmäinen hymy tuli mun asettaessa J:n jokapaikanhöylän aka tähtirätin sohvan selkänojalle E:n ollessa vain kaksi viikkoa ja kaksi päivää vanha. Ensin en meinannut uskoa, sillä J hymyili ensimmäisen kerran pari päivää vajaa kuukauden ikäisenä, mutta toistin saman uudelleen ja näin taas yhden suloisimmista hymyistä. Siitä lähtien meillä on hymyilty hitaasti, mutta varmasti aina vain enemmän ja enemmän, ja joka kerta mä olen ihan yhtä sulaa vahaa. Hymyilyn lisäksi ollaan saatu kuulla muutamia yksittäisiä "böäääh" ja "myääää" ääntelyjä, joita en vielä laskenut jokelteluksi, mutta loppuviikosta E katseli tuttuun tapaansa olohuoneen taulua ja tokaisi hymyn kera "böäähmyääääööböy" tai jotain vastaavaa. Hullua, että meidän vikat ekat jutut näiden osalta on jo ohi.

E:n suosikkijuttuja taitaa olohuoneen taulun lisäksi olla ainakin Pentikin pupu, neuvolasta saatu hymynaama, valaisimet, värikkäät ohjelmat, puhelimen kirkas näyttö ja vieressä oleva isoveli. Ihan ehdoton ykkönen on kuitenkin syli - ihan kuten sillä isoveljellä aikoinaan. E on myös jollain tasolla löytänyt kissan, muttei varsinaisesti seuraa tätä, vaikka kasvoja saattaakin seurata.

Vaatteet ovat kokoa 50 tai 56 merkistä ja mallista riippuen. Raskausaikana huutelin Facebookissa H&M:n vaatteiden perää, koska J:n aikaan ne oli meille ehdottomasti parhaimman mallisia. Eriävistä mielipiteistä huolimatta ei menty tälläkään kertaa metsään, sillä ne on kuin tehty myös E:lle. Suht kapeita ja pitkiä eikä hihoistakaan lopu mitta kesken, vaikka monen muun kaupan bodyissa niin tekeekin. Vaippoina käytetään Liberon 1-koon vaippoja.

Nukutaan, kun nukutaan. Nukkumisessa E on vähän veljeään huonompi ja olettaisin sen johtuvan masuvaivoista, joita J:llä ei koko elämänsä aikana oo ollut tämän vertaa, mitä E:llä ensimmäisen kuukauden aikana (sama pätee puklujen kanssa.....). Nukahtaminen on vaikeaa, kun toisinaan ei saa olla hiljaista ja toisinaan uni ei tule melussa. Välillä nukahdetaan vaikka lampun alle ja välillä pitää olla täysin pimeää. Ja kun se masukin vaivaa. On hyviä öitä ja huonoja öitä, mutta enemmän niitä ensimmäisiä, jolloin kitistään kerran, korkeintaan kaksi, ruuan perään ja nukahdetaan heti uudelleen. Pisin yhtenäinen unipätkä on tähän mennessä ollut noin 6,5 tuntia. Normaalit unet kestää 3 - 6 tuntia, jos siihen syvään uneen satutaan pääsemään. Parhaiten nukutaan vaunuissa, sylissä ja kaukalossa, jossa unet jatkuu autoilun jälkeenkin helposti muutaman tunnin. Mitään varsinaista rytmiä meillä ei tietenkään vielä ole, mutta sänkyyn mennään yleensä arkisin klo 20:30 - 21:00 ja viikonloppuna sitten myöhemmin. Melkein poikkeuksetta E herää aamuisin, kun mä nousen J:n kanssa ja tulee meidän aamutouhuihin. Perhepedille peukku tälläkin kertaa.

Toistaiseksi saan olla hirvittävän onnellinen siitä, että mennään täysimetyksellä eteenpäin! Olin viime viikolla muutaman päivän 38 - 39 asteen kuumeessa ja mietin jo hetken, että imetys loppuu ihan varmasti siihen, vaan tässäpä me ollaan yhä ja pulloltakin vältyttiin. E on musta nopea tankkaaja enkä oo tainnut vielä kertaakaan imettää 45 minuuttia pidempää. Syöttövälit menee ihan unien mukaan ja joskus sitä saatetaan syödä tunnin välein ja joskus taas ollaan lähempänä sitä kuutta tuntia.

Kuten jo Instagramissakin on tullu todettua, musta on niin hassua miten samasta puusta, mutta silti niin eri oksista veistettyjä pojat voi olla. Hirveesti samoja juttuja, mutta silti ne on ihanat omat itsensä.

6 kommenttia

 1. Meillä on molemmat ollut nopeita juomaan ja oon aina ihmetelly kun jotkut kertoo tunninkin imetyksistä :D
  Meillä kans on luonteeltaan pojat kuin yö ja päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuson kanssa 45min oli sellanen aika normaali imetys, mut välillä meni 1,5h. :D Jännä nähdä meneeks meillä noin sit ku Eemi on vähän isompi vai onks luonteiltaan samanlaiset! Eemi vois olla vähän vähemmän malttamaton... :D

   Poista
 2. tälläsii postauksii olly ikävä :) !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. :) Juusosta tällanen tulee vielä kuun lopussa, ku 2v tulee täyteen, mut jatkossa varmaan sen kasvu- ja kehitysjutut jää jo pois.

   Poista
 3. Aivan ihana pikkuinen! <3 ja mikä tukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tukka on aika huikee. <3 Samaa ei varmaan voi sanoo muutaman kuukauden päästä, jos käy niinku veljellään. :D

   Poista