14.9.2015

SYNNYTYSTAPA-ARVIOSSA

Kuinka pitkällä: 35+0.

Paino: +9,5 kiloa ekasta neuvolasta. Alkaa jo hirvittää, mutta paino nousee edelleen täysin "oppikirjan" mukaan, kun lasketaan yhteen istukka, veri, kohtu ja kaikki muu.

Muut arvot: Verenpaine 127/78 ja sf-mitta 31 senttiä. Vauvan liikkeet ++ ja syke +130.

Muutokset vartalossa: Näkyviä muutoksia ei kai oikein ole, mutta viikko sitten tiistaina Papu valahti ihan yllättäen huomattavasti alemmas. Tuntui kuin tissien alta olisi lähtenyt viisi kiloa ja supistelevan kohdun tai pienten varpaiden tilalla onkin nyt tyhjää.

Uni: 1-3 tuntia yössä. J on valvottanut mua ilmeisesti hampaiden takia ja joka heräämisen jälkeen kestää ihan hirvittävän kauan nukahtaa. Suurimman osan yöstä pyörin kipujen kanssa ja uni tulisi helpoiten aamuyöstä tai aamulla, mutta nukupa siinä, kun toinen herää klo 06 - 07:30. 

Mielihalut: Noup, ei oikein tee mieli. Valkosuklaa Twixejä ja valkosuklaata muutenkin voisin vääntää loputtomasti.

Hermostuttaa: Ei tunnu hermostuttavan mikään. Mulla on oikeesti tosi rauhallinen olo nyt, kun tiedän kaiken olevan jo valmiina.

Vaivat: Liitoskivut on vähän hellittäneet, supistukset vain voimistuu ja paine kasvaa. Poltot tuntuu selvemmin ja alkuraskaudesta tuttu menkkamainen jomotus (tällä kertaa kertaa viis) on palannut takaisin.

Erityistä: Loppuviikosta irronneet ekat limatulpat. Valmistautuu, valmistautuu!

Mieliala: Se tulikin jo mainittua. Eli rauhallinen (ennen loppuhetken paniikkia?).

Odotan: Että päästään näkemään, miltä pikkuveli näyttää! Tuleeko tällekin mun tummat silmät? Löytyykö siltä isänsä kuoppa leuasta? Mahtaako tukkaa olla yhtä paljoin kuin isoveljellä syntyessään? Miltä ne vastasyntyneet edes tuntuukaan?


Supistusten estolääkityshän loppui viikko sitten maanantaina ja vaikka mua supisti koko lääkityksen ajan, on nää poltot selkeesti lisääntyneet nyt kuluneen viikon aikana. Tän päiväinen tutkimus selkeästi provosoi suppareita lisää, koska tällä hetkellä mun on välillä keskeytettävä kirjoittaminen, kunnen yksinkertaisesti saa ajatuksia kulkemaan ja kirjoitan mitä sattuu. Poltot nimittäin tuntuu samalta kuin J:stä synnärille lähtiessä - säännölliset supistukset vain puuttuu. Viimeinen kirjattu tsekkaus oli kuusi viikkoa sitten ja tällöin kanavaa oli jäljellä kolme senttiä, paikat kiinteät ja ulkosuu kiinni, kuten se oli myös kolme viikkoa sitten. Kuudessa viikossa kanava on lyhentynyt sentillä ja kolmessa viikossa paikat alkaneet pehmenemään. Kohdunsuun Auki (cm) -kohdalle merkittiin USS, eli kätilökaverin mukaan ulkosuu sormelle auki. Mitään en odota tapahtuvan päivääkään ennen laskettua aikaa, mutta vähän helpotti kuulla, ettei näistä kovimmista kivuista ihan turhaan kärsitä, vaan paikat tosiaan alkaa valmistautumaan. Papu ei kuulemma tunnu käteen mitenkään isolta eikä lääkäri usko hetkeäkään tämän olevan neljää kiloa, vaikka siltä musta tuntuukin. Mahtuisi kuulemma helposti tulemaan alateitse, vaikka olisikin epätodennäköiset 4kg. Lääkäri kuitenkin korjasi heti perään, että harvemmin ne pienimmätkään niin kovin helposti taitaa tulla. Muuten tälläkään kertaa ei ollu mitään ihmeellistä ja nyt vaan oooooo-doooo-telll-lllaaaaaaan.

14 kommenttia

 1. ompas huomaamaton vatsa edestä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman vaatteita joo. :D Ja mustalla paidallakaan ei kauheesti näy, mut sivusta sit senki eestä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Emmääääääkä!!!!! :D Muistan ku mul oli niin sama olo susta. :D <3

   Poista
 3. Mulla oli samankokoinen masu kun sulla ja niin sieltä tuli kuitenkin 4238g poitsu:D mutta mulle kyllä sanottiin että jos laskettuunaikaan asti menee niin on 4kiloa. Paitsi kättärillä väitti ettei lähellekään, kauhuissani sanoin synnyttäessä etten ponnista jos on iso:D ja siis syntyi päivän yli lasketunajan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle sano eilen, et laskettuna aikana saattais olla noin 3,5 kiloa, ehkä vähän alle tai inan yli. Mä oon kuitenki niin varma isosta vauvasta, et toi oli taatusti valelohdutus, johon en edes usko. :D

   Poista
 4. Voi miten sievä masu, kunpa omaki pysyis noin kivana, uskon että tästä tuloo yhtä valtava mitä aiemmista ja sen kantaminen on kyllä tosi huisia :D

  Soot varmaan noista uspiteluista kirjottanu tuonne ennemmin, millä viikoilla oot ruvennu saamaan supistelujen estolääkettä? Täälä ollu jo useamman viikon riesana nuo harjootussupparit, kauhulla odotan että muuttuuko kuinka aikasin kipeiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on nyt itse asiassa pienempi mitä ekassa, vaikka usein tuntuu menevän just toisin päin. Ei tunnu pieneltä, mut sen verran siro, et mm. varpaankynnet tulee vielä lakattua. :D

   Esikoisesta supistukset alko rv20 ja toisesta rv17, estot alotettu molemmissa rv29. Onneks on lapsiluku täynnä, kunnei tällä menolla pärjäis millään kahden lapsen kanssa raskaana, kun yhdenki pienen kanssa tehny tiukkaa tällä prinsessakohdulla. :P

   Poista
 5. Ihanan sievä masu sulla! :) Musta tuntuu, että oma kasvaa tällä hetkellä päivittäin (mulla tänään 34+1) ja sievä vaihe on jo ohitettu! :D Hyvää loppuodotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on kyllä kans aika sotanorsufiilis varsinkin kun kestosupistus saa mahan niin räjähdysmäiseks. :D Meneepä meillä la:t lähekkäin! :)

   Poista
 6. Nostatat mun vauvakuumetta, näillä täydellisillä masukuvilla :) Ihana masu kertakaikkiaan.

  T: http://mursujahiekalla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiiiii. :D Iso kiitos! Koita kestää sit kun alan luultavasti spämmää vauvakuvia Instagramiin. B)

   Poista
 7. Heippa! Ihan mielenkiinnosta kyselen että miten sulla on kilpirauhasen vajaatoiminta vaikuttanu raskauteen? Itellä todettu kans kyseinen riesa 1,5 vuotta sitten eikä vieläkään kohdillaan, toiveissa olisi toinen lapsi mutta nykyisillä arvoilla ei uskalleta vielä yrittää ettei sitten vaikuta vauvan kehitykseen. Oliko sulla kilpirauhanen ihan tasapainossa ku aloitte yrittämään toista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Mulla todettiin vajaatoiminta viime raskaudessa joskus syksyllä 2013. Poika syntyi marraskuussa ja ihan loppu- tai alkuvuodesta kävin sillon uudestaan verikokeissa ja arvot oli ok. Ei oo siis vaivannu enää synnytyksen jälkeen. :)

   Poista