24.8.2015

VIKOJA KERTOI

Kuinka pitkällä: 32+0.

Paino: +8,6 kiloa ekasta neuvolasta. Viime neuvolasta +200 grammaa/viikko. Se mistä oon ilonen on se, ettei ylimääräistä oo käyrien mukaan tullut vaan kaikki paino on lähtöisin verestä, kohdusta, sikiöstä ja muusta.

Muut arvot: Verenpaine 124/78 ja sf-mitta 28 senttiä. Tippunut vähän keskikäyrän alle, mutta beibikin on jo tosi alhaalla. Vauvan liikkeet ++ ja syke +140.

Muutokset vartalossa: Vatsan muoto on musta vähän muuttunut, kiitos lähes kokoaikaisen kestosupistuksen. Ensimmäiset pienet raskausarvet on ilmestyneet kylkiin ja mun tisseistä tulee vähän maitoa, vaikka epäilin, ettei niin käy!! Musta maha on tuplaantunu parissa viikossa, muttei se kuulemma ole..

Uni: Sitä samaa edelleen: Kivut ja supistukset vaivaa. Nukun tosi hassua unta enkä taida olla sikeessä unessa lainkaan, koska tunnen kivut koko yön.

Mielihalut: Toisinaan ruokahalu on kokonaan poissa eikä tee mieli mitään herkkujakaan. Välillä taas voisin ahmia kaiken. Ainoa kunnon himo taitaa kuitenkin olla kylmät juomat.

Hermostuttaa: Aleksin työt. Tiedän sen pääsevän synnytykseen, mutta viime kerralla oli niin paljon helpompaa, kunnei ollu ketään kelle hankkia hoitajaa ja Aleksikin oli työttämänä kotona 24/7. Tällä kertaa saatan olla yksin, kun synnytys käynnistyy. Mitä jos sillä on yövuoro???

Vaivat: Tutut liitoskivut. Aiempaa kivuliaammat supistukset. Alaselkä ja reidet tuntee kuumia aaltoja, ja pahimmillani jumituin Aleksin yövuoron aikaan puoleksi tunniksi vessaan, koska tunsin niin kamalaa painetta, etten uskaltanut liikkua suuntaan tai toiseen.

Erityistä: Kahdeksan viikkoa laskettuun aikaan, viisi viikkoa täysiaikaisuuteen! Onks pakko, jos ei taho? Mitä jos tää syntyy rv38?? Siihen on enää kuus viikkoa! Osaanko mä ees olla äiti kahdelle...

Mieliala: Jees. Oma alhainen toimintakyky alkaa vähän turhauttaa...

Odotan: Jännityksellä millaista mahtaa tuleva arki olla, mutta ennen kaikkea sitä, että voin taas joltain osin antaa itsestäni enemmän J:lle (ja vauvan näkemistä tietty). Sitä, että ihan parin viikon sisällä ajattelin vihdoin ja viimein antaa mulle luvan pestä pienet vaatteet ja laittaa paikoilleen. Neljän viikon päästä ajattelin laitella pinnasänkyä valmiiks ja hakea kaukalon jo pois varastosta!


Kaikki oli jees. Käytiin läpi kuulumisia ihan yleisesti ja mun mainitessa supistelujen muuttuneen selkeästi poltteluksi, terveydenhoitaja pyysi lääkäriä vilkaisemaan kohdunsuun tilanteen, mutta muutoksia aiempaan ei onneksi ollut. Supistusten estolääkityksestä ei oo ollut tippaakaan apua, mutta sain kuitenkin ohjeeksi syödä niitä vielä pari viikkoa, eli viikolle 34 asti. Samalle viikolle mun tulisi levätä niin paljon kuin vuoden ja yhdeksän kuukauden ikäisen taaperon kanssa on mahdollisuus levätä, ja nakittaa kuulemma isovanhempia hoitohommiin, vaikka mä kyllä hoidan mieluusti itse nyt, kunnen voi luvata, etteikö tällä kertaa tarvittaisia sitä apua vauvavuotena...

Vähäinen painonnousu sai mut tällä kertaa todella yllättymään, koska mä olin varma, että kiloja olisi tullut vähintään puolitoista. Musta nimittäin tuntuu, että masu olisi tuplaantunut parissa viikossa, mutta kai se johtuu vain siitä, että vauvaa tuntuu pursuavan joka lävestä. Sekä terkka että lääkäri hämmästeli, että joo, onpa pää kyllä alhaalla ja siltä musta todella tuntuukin. Pää painaa ikävästi alakertaa ja varpaita ujutellaan kylkiluihin minkä ehditään. Just nyt musta tuntuu siltä, ettei täältä voi tulla kuin vähintään 4,5 kiloinen mötikkä, mutta koitan pitää ultraajien ennusteet siroudesta mielessä.

Seuraava aika on kolmen viikon päästä, kun kyseessä on synnytystapa-arvio ja seuraava neuvola sitten vasta viikolla 38! Nää alkaa ihan oikeasti olemaan vikoja kertoja neuvolassa ilman vauvaa... En vaan voi lakata ihmettelemästä mihin viikot häviää.

8 kommenttia

 1. on valehtelematta kaunein vatsa jonka oon nähnyt! villillä veikkauksella vauva tulee painamaan 3 180 grammaa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Juuso oli syntyessään 3,3kg ja mä en hetkeäkään usko, et tää on ainakaan pienempi. :D

   Poista
 2. APUAA IHANAAA! aika menee ihan huisin nopeeta!! Just sä vasta kerroit mulle ilouutisen ja siitäki on viikkoja menny jo monta!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO NIINPÄ!!! Mä niin muistan sen jännityksen, kunnen uskonu, et testissä ois kaks viivaa. :D Ja kohta pääsee jo näkee miltä tää kaveri näyttää!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenina! Välillä haluisin nähdä tän muitten silmin, ku siitä saa jatkuvasti niin paljon kehuja, mut itelle se tuntuu vaan hirveeltä möhköltä. :P

   Poista
 4. On kyllä nätti maha! Itellä oli raskausarpinen löllö xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mullaki on tullu ekat arvet kylkiin!!! Katotaan miten nätti maha on muutamien viikkojen päästä. xD

   Poista