3.8.2015

NEUVOLASHOW

Kuinka pitkällä: 29+0.

Paino: Pyysin terveydenhoitajaa kurkkaamaan painon ilman, että kuulen lukemaa, koska mua on viime aikoina alkanut ahdistaa oma syöminen ja ruuan maistuminen. Johtuu varmaan siitä, kun viime neuvolassa 60 kiloa meni rikki. Annoin kuitenkin kirjoittaa lukeman korttiin siltä varalta, että se mietityttää mua ja noh... Eihän neiti J. Taalasmaa malttanut pysyä erossa edes omista asioistaan, joten vilkaisin sitä myöhemmin kotona, kun terkkakin mainitsi painon nousseen maltillisesti, vaikka oletin kiloja tulleen viime neuvolan jälkeen vähintään viisi. Ensimmäisestä neuvolasta painoa on tullut nyt tasan +8kg.

Muut arvot: verenpaine 134/75 ja sf-mitta 26 (täysin keskikäyrällä), vauvan liikkeet ++ ja syke +140.

Muutokset vartalossa: Ei näkyviä muutoksia. Viime neuvolan jälkeen kohtu on kuitenkin noussut huomattavasti ylemmäs, sillä potkut tuntuvat lähes aina kylkiluissa.

Uni: Nukahtaminen helppoa heti kun sopiva asento löytyy. Liitoskivut ja supistukset vaivaa. En varsinaisesti heräile öisin tai oo hereillä, mutta aamuyöhön asti tunnen jatkuvasti vaihtavani asentoa. 

Mielihalut: Hesen majoneesi, pelkästään? Voiko sillä elää ja ryhtyisköhän ne yhteistyöhön?

Hermostuttaa: Beben vaatteet!!!! Kaupassa on niin rumia, etten halua niitä meille ja musta tuntuu, etten ehdi löytämään yhtään kivaa 50cm vaatetta eikä niitä oo valmiinakaan. Ehkä syysvaatteet tuo paljon kivoja?

Vaivat: Järkyttävät päänsäryt! Liitoskivut, joiden ansiosta koitan nukkua tyyny jalkojen välissä, mutta useimmiten se löytyy aamulla joko jalkopäästä tai lattialta. Supistelee edelleen tuttuun tapaan. Närästääkin Ja pahoinvointi on tullut takaisin, mutten sentään joudu oksentelemaan, vaikka melkein päivittäin siltä tuntuukin.

Erityistä: 8 viikkoa täysiaikaisuuteen!!!!

Mieliala: Hyvä ja neuvolankin mukaan sen huomasi. Kivuista huolimatta hyvä olla täsä ja ny.

Odotan: Pitääkö edes sanoa? Vauvaa. <3

Viikon takainen 28+0.

Neuvola oli siis ihan perus, mutta lääkäri kirjoitti mulle tällä kertaa reseptin supistusten estolääkitykseen, jota söin J:stäkin itse asiassa ihan tasan samoilta viikoilta (tai jos tarkkoja ollaan niin viikolta 29+1 sairaalaan jouduttua). 

Koko reissusta jäi muuten lähinnä mieleen J! Siis ainahan se on ollut koheltaja etenkin neuvolassa, mutten muista nähneeni sitä siellä vielä koskaan sellaisena kun tänään. Tavallisesti poika on julkisilla paikoilla hiljainen kuin mikä, mutta tänään mä kuulin varmaan eniten päivän aikana tulleita lauseita, vaikka odotustilassa oli koko ajan muita. Meillä oli pienen työn takana saada J odottamaan edes verenpaineen mittauksen ajan, kun tämä oli menossa roskikseen, irroittelemassa julisteita seiniltä ja hoki "äiti pois, loppu", kun olisi jo pitänyt mennä. Lääkärin huoneessa lääkärinkin silmät suureni, kun J alkoi vänkäämään mun kanssa siitä, oliko viereisessä huoneessa valo päällä. Onpa. Onpa. Lääkäri naurahti lopulta, että sehän osaa kinata jo ihan yksinäänkin. Joo'oh, niin osaa! Sisätutkimusta tehdessä terkka otti J:n leikkimään odotustilaan ja huoneeseen asti kuului niin kamala kälätys, pälätys ja kolina, että oikeesti luulin sen palauttavan J:n ihan kohta takaisin. 

Seuraava neuvola on jo kolmen viikon päästä ja Aleksi tekee silloin yövuoroa, joten musta nyt ihan vaan vähän tuntuu siltä, että meen yksin. No, ainakin muut odottelijat tuntui viihtyvän siitä naurun pidättelemisestä päätellen... 

12 kommenttia

 1. Anonyymi4/8/15 06:50

  siun masu on niin pieni et turhaan huolehdit kiloista! ja täydelliset hiukset <3_<3

  VastaaPoista
 2. Ihana juuso! :D ja toi hesen yhteistyö kuulostaa hyvälle! Lukijoille -50 alekoodi ja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se ois hyvä!! T. Eilen iltapalaks Heseä....... :D

   Poista
 3. Anonyymi4/8/15 08:49

  Tuohan on ihan sairasta, tuo sinun fanaattinen kilojen laskeminen! Suosittelisin hankkiutumaan hoitoon. Saatika, kun olet niin pieni odottaja, mutta oikein mainostat kuinka "valtavan läski" olet. Eihän sinusta jää edes varjoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta nyt sattuu olemaan kiva esim. vertailla miten paljon paino ja tulevat kilot heittää Juuson odotuksesta, vaikka ne ahdistaakin enkä kyllä taida 70 henkilön odotusryhmästä tietää ketään, joka ei tulleita kiloja laskis. Tosi montaa myös ahdistaa nouseva lukema (mun tavoin) ja onhan se nyt aika muutos, mitä kropassa tapahtuu. Mä en mainosta olevani läski vaan suurempi mitä ennen raskautta (totta kai) ja kun ulkomuoto muuttuu näin paljon niin ei siinä varmaan kukaan tunne olevansa mitenkään pieni. :D Onhan mulla reidet levinny ihan törkeesti eikä sitä voi kieltää kukaan, mut vaikkapa maha on ihan erilainen mitä Juusosta. Sillon keskivartalolta löyty muutakin kun raskausvatsa ja nyt tää on lähinnä vaan sitä. :) Eli vaikka olo on ihan sotanorsu, joka jyrää kaiken niin se on nimenomaan se olo. Kyllä mä silti tiedän, etten oo mitenkään tavallista odottajaa suurempi.

   Poista
 4. Anonyymi4/8/15 16:21

  Mä en ite henkilökohtasesti tajua kuka haluaa tän ikäisenä lapsia😱tai siis ei mulle tulis mieleenkään sen verran nautin vapaudestani ja siitä ku saa mennä minne ja koska haluaa eikä oo huolta huomisesta😀siis en tarkoita pahalla todellakaan oon vaa miettiny tätä viime aikoina ku tuntuu että kaikki tän ikäset on paksuna tai saanu just muksun😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa. :D Joo kyllä mä toisaalta ymmärrän tonkin kannan! Me alettiin seurustelemaan vähän ennen kun täytettiin 18v ja ennen raskautumista nysvättiin kaks vuotta kahdestaan kotona niin ei edes tunnu, et ois tapahtunu muutosta. Ei oltu meneviä, joten ainoo ero taitaa olla lähinnä siinä, ettei voida illalla lähtee ajelemaan, jos Juuson nukahdettua onkin tylsää. :D Muuten musta perhearki on tuonu niin suuret rutiinit, et mulla on vähemmän huolta nyt kun mitä oli ennen lapsia. :)

   Poista
  2. Anonyymi7/8/15 23:05

   Itse olen aika menevä persoona niin siksi en oikeen osaa niitä lapsia kuvitella tän ikäsenä😃

   Poista
  3. Siinä vaiheessa ymmärrän sun tilanteen. :D Mä en oo esimerkiks koskaan käyny ees baarissa. Ennen raskautta oltiin just se 2v yhdessä ja siinä ajassa käytiin kahdesti juomassa (ekan 5kk aikana) ja kerran Ruisrockissa, joten niin "huimalla" menomäärällä ihan mahdollista edelleen, jos siltä oikeesti tuntuis. :P

   Poista
 5. Mullakin kotona näytti v aana 70,2kg, mutta neuvolassa 69,8! :D Mikä onnen tunne, kun en todistettavasti paina vielä yli 70kg :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha. :DDD Mä painoin viimeks laskettuna aikana 70kg, mut tällä kertaa taidan päästä siihen lukemaan jo paljon ennen. :D

   Poista