28.6.2015

UUDEN ARJEN AIKA

Vielä ennen syksyä ja vauvan saapumista taloon meillä on edessä toinenkin muutos arkeen, kun Aleksin siviilipalvelus kuluneen vuoden jälkeen loppui ja tämä pääsee palaamaan taas takaisin töihinsä, jossa ehti olla muutaman kuukauden ennen sivaria. J oli tuolloin vielä niin pieni, ettei ymmärtänyt kaivata isiä, vaikka toinen teki kolmivuorotyötä. Mä uskon, että tullaan sopeutumaan kaikki tähän uuteen arkeen, vaikka vähän mietityttää, kuinka J:ltä sujuu iltatoimet isin ollessa poissa ja saako isi nukuttua yövuoron jälkeen J:n ollessa hereillä. Aamuvuorot onkin tuttua juttua ja ainoa jännitys kohdistuu syksyyn. Äiti ja Aleksi tulee olemaan töissä samassa rakennuksessa ja mä oon niin lukemattomia kertoja nähnyt silmissäni tilanteen, jossa synnytys alkaa enkä saa sieltä kumpaakaan kiinni. Varmaan kerään siihen mennessä koko työpaikan numerot ylös puhelimeeni ja pommitan vuorotellen kaikkia. Se nyt ei kuitenkaan taida olla se pääasia, joten sen sijaan tahtoisin kuulla miten muilla lapset on suhtautuneet isin (tai äidin) kolmivuorotyöhön?

No se sama mesta vuonna 2010. Pimee paikka.

6 kommenttia

 1. Meillä poika 1v 9kk itki aina viikon kaksi ensimmäistä iltaa isänsä perään ja kolme meni hyvin:) Toivottavasti teilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuulen jo korvissani, miten sängystä kuuluu "isiiiiii? isiiiiii? iiisssiiiiii?". Saa nähä miten käy, ku ens viikolla siirrytään pois pinnasängystäkin..

   Poista
 2. Mua jännittää ihan hurjana talvi kun palaan töihin kolmivuorotyöhön ja nyt Kimmokin tekee vuorotyötä :/ onneks vaan aamua ja iltaa! Meillä sujui suht helposti kolmivuorotyö ja lapsi mutta veeti oli tietty hoidossa niin on vähän eri tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella! Mä oon jo miettiny, et mitenhän meillä joskus sujuu, jos Aleksi jää tonne ja ku luultavasti mun työ tulee joskus olemaan vähintään kahta vuoroa.

   Poista
 3. Mä oon vaan kaupassa töissä, mutta silti meijän 2 vuotias itkee illalla eikä suostu nukkumaan ennenku äiti on kotona.. ja tätä on jatkunu jo 3kk.

  Ehkä tää tästä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinne, toivottavasti tottuu pian! Toivottavasti myös meillä totutaan, kun viimeistään neljän kuukauden päästä täällä on jo pikkuveli, joka tuo taas omat juttunsa arkeen. :/

   Poista