9.6.2015

RAKENNEULTRAKUULUMISET JA HÄN ON... TITTIDITIIDIDII

Eilen, raskausviikolla 21+0, meillä oli se kauan odotettu rakenneultra. Toisaalta mä olin ihan varma siitä, että kaikki on hyvin. En tiedä miksi, mutta mulla vaan oli tosi luottavainen olo sen suhteen. Silti jännitin ultraa ihan järkyttävän paljon ja se pyöri mielessä ihan 24/7. Mun oli vaikea niellä, sydän hakkasi jo päiviä ennen sataa ja kurkkua kuristi niin, että hengittäminen tuntui välillä vaikealta. Ja sitten se päivä koitti. Maanantai 8.6. kello 10.

Ultraaja kutsui meidät sisään, pyysi tuttuun tapaan ensin istumaan ja kyseli kuulumisia. Mainitsin supistuksista, johon tämä tokaisi heti, että juu, toista odottaessa ne tunteekin herkemmin. Yritin aloittaa uudestaan sanoakseni, ettei varmaan kuulu tuntea selkeitä supistuksia pelkästä tiskikoneen tyhjennyksestä eikä pienen kävelymatkan kai pitäisi tuntua lopulta siltä, ettei uskalla astua. Enpä ehtinyt asiaani kertoa, kun tämä jo tokaisi, että joo, toisesta tuntee normaalistikin supistuksia herkästi. Jaahas. Lupasi kuitenkin tsekata kohdunkaulan, joka oli ihan normaali. Mulla tapahtui viimeksikin muutokset kohdunsuulla, mutta oletan nyt sitten niidenkin olevan ok. Suuri helpotus oli se, että edessä oleva istukka oli noussut pois kohdunsuulta. Mähän menin typeränä googlettamaan ko. asiaa joitain viikkoja sitten ja sain tiedon, että istukan ollessa kohdunsuulla vielä viikolla X, alateitse synnyttäminen voidaan unohtaa ja tavaksi valikoituu sektio, jota mä en vaan missään nimessä tahtoisi.

Saatiin ensin katsella hetki ihan perusnäkymää jota lääkärikin ihasteli, kun harvoin kuulemma saa lähes koko kaverin yhteen kuvaan. Nähtiin edestä kuinka pieni teki hengitysharjoituksia, tunki nyrkkiä suuhun ja istui kohdussa polvillaan. Tuntui ihan hullulta, miten oikea vauva toinen olikaan. Tämän jälkeen alettiin käymään Papua päästä varpaisiin ja ultraaja selitti koko ajan näkemästään - ja kaikki oli niin kovin täydellisesti. Kaikki oli ihan kuten pitikin. Pituutta päästä peppuun oli 14 senttiä ja painoa 352 grammaa. Niiden ja luiden mittojen mukaan Papu olisi ollut arvioidun 21+0 sijaan 20+1 - 20+6, muttei laskettua aikaa lähdetty muuttamaan, koska sitä oli siirretty niskapoimu-ultrassa kahdella päivällä eteenpäin. J syntyi viikolla 40+4 ja oli "vain" 3 350 grammaa, joten lääkärin epäilyksen mukaan tässäkin saattaisi hyvin olla kyse sirommasta tapauksesta ja pienestä koosta huolimatta viikkoja voi  olla se oletettu 21. 

Lääkäri oli alkukeskustelua lukuun ottamatta niin mukava, että ultrauksen jälkeen vielä makoilessani uskaltauduin kysymään tältä, näkyikö jalkovälissä mitään viittausta sukupuoleen tai toiseen. Ei kuulemma katsonut sitä lainkaan ja välttelee usein ko. tilannetta, kunnei tahdo lupailla mitään. Mun yllätykseksi tämä asettikin ultrausvehkeen uudelleen mahani päälle ja alkoi seilata ympäriinsä. Mikäli ultraajan sanaan ja omiin silmiini ja tuntemuksiini on luottamista, näytän teille närhen (lue: sikiön) munat. Kyllä! Viis kaikesta tästä ja siitä, mitä kaikki muut sanoivat. Näillä näkymin meille on lokakuussa kotiutumassa täydellinen pikkuveli täydellisellä nimellä, vaikka alkuperäinen idea siitä muuttuikin. Uusi on sitä paitsi parempikin, mutta sitä paljastusta saatte odotella aina ristiäisiin asti!


28 kommenttia

 1. Vihdoin! Onnea prinssi lupauksesta :-) <3

  VastaaPoista
 2. Mun sydän sykki tuhatta ja sataa kun luin tän! Ihanaa!!!! <3 pieni poika! Mä tiesin !! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha ja niin tiesit. :D Niin onnnnn!!!! <3

   Poista
 3. Anonyymi9/6/15 12:40

  eiii kerro nimi!!!!

  VastaaPoista
 4. Oooo ihanaa että kaikki oli hyvin ja onnea poikalupauksesta!<3

  VastaaPoista
 5. Anonyymi9/6/15 14:06

  Kyllä harmitti kun instagrammissa kaikki kyseli siulta vaa sukupuolta:( ihanaa kun kaikki hyvin ja onnea IHANASTA pojssta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. :) Joo kyllähän se vähän tuntu siltä, et pääasia olis ollu vaan se sukupuoli.

   Poista
  2. Eipä muiden kyselyillä yms pitäisi olla sulle mitään merkitystä jos oot itse "tyytyväinen" siihen että tulee toinen poika.Ja tuskin kukaan edes lisää sosiaaliseen mediaan kuvaa ultrasta ainakaan heti jos kaikki ei olisikaan hyvin.

   Poista
  3. Joo emmäkään usko, et lisäis. :) Kyllä toi silti tuntuu, kun porukka jaksanu muutaman kuukauden hokea joka puolella tyttöä, sit tulee "onneks sukupuolella ei lopulta oo väliä" -tyylisiä kommentteja ja onnitteluja tulee lähinnä niiltä, jotka veikkas poikaa. En tiedä onko sit sattumaa, et melkein kaikki tyttöveikkaajat on ollu hiljaa poikauutisesta asti.

   Poista
 6. Anonyymi9/6/15 14:08

  mil ohjelmal tai sovelluksel oot leikannu ulttrakuvat valkosel pohjal :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo muokannu. Valkosella pöydällä otettu.

   Poista
 7. Anonyymi9/6/15 21:06

  Piti oikein ahmia tää teksti kun eilen jäi niin kova jännitys päälle! :D Paljon onnea ♡

  VastaaPoista
 8. Siis aaw onnea! Joo oon vähän myöhässä mut jäin sun blogii koukkuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha, loistavaa. :D Ja kiitos, kohtahan tää jo syntyyki! Tervetuloa myös seurailemaan, jos niin päätät. :)

   Poista