25.6.2015

LEGOLÄÄKÄRI

Alunperin meillä piti olla hammaslääkäri joskus toukokuussa ja oltiin jo paikan päällä, kun hoitaja tuli pahoittelemaan ja kertoi, että lääkäri on sairastunut eikä meidän numeroita löytynyt mistään, jotta asiasta olisi voinut ilmoittaa. No mua ärsytti ihan helvetisti sillä hetkellä, mutta koitin hymyillä ja sanoin vaan, että eipä se mitään. Suurin ärsytys johtui siitä, kun me oltiin tietenkin J:lle selitetty hammaslääkäristä sitä ja tätä, ja toinen oli innoissaan odottanut, että "täti kattoo hampaita". Eihän ajan peruuntuminen J:tä haitannut, vaikka varmaan vähän ihmetteli, kun käytiinkin vaan leikkimässä, mutta mua ärsytti silti.

Saatiin uusi aika tän viikon maanantaille ja tällä kertaa homma sujui mutkitta. J kiinnostui ensin tietenkin leluista ja meiltä kyseltiin sillä välin juttuja tämän hampaiden pesemisestä, ateriarytmistä, makeiden syömisestä/juomisesta ja tuttipullon/tutin käytöstä, mutta niissä ei ollut mitään kummallista, kun tutit on jo jätetty pois, herkkuja syödään pieniä määriä vain juhlissa (sekin lähinnä voileipäkakkua) eikä mehuihinkaan ole vielä koskettu mun mehujään maistamista lukuun ottamatta. Lääkäri pyysi J:tä mun syliin ja koitti kysellä, mistä löytyy hampaat tai kieli, ja ikuinen papupata oli niin hiljaista poikaa, ettei ikinä! Hampaiden laskeminen onnistui lopulta sillä, kun lääkäri koitti varovasti ujuttautua J:n suuhun ja J alkoi huutamaan suu ammollaan. Itku tosin loppui yhtä nopeasti kun alkoikin ja J oli tyytyväinen uudesta hammasharjastaan, muttei kyllä avannut suutaan edes tutun kiitoksen vertaa. Vielä onnellisemmaksi tämän teki hyllyllä oleva "papu", eli Herra Hakkaraisen pastillipurkki, jonka J ihan itse bongasi ja josta hammaslääkäri tarjosi yhden. Ne on nykyään kotonakin ruokailun kohokohtia.

Mitään suurta tarkistusta ei siis tehty (se on lääkärin sormien kannalta onni), kaikki näytti miltä pitikin ja mä olin jopa pysynyt laskuissa mukana. Kummastakin rivistöstä löytyy siis kahdeksan hammasta ja neljä puuttuvaa ovat kauimmaiset poskihampaat. Seuraava hammaslääkäri onkin vasta 3-vuotiaana, eli J ehtii ennen Papua ja pääsee isoveljenä näyttämään kunnolla mallia. Kunnes kissa vie jälleen kielen.

4 kommenttia

 1. Meillä taisi olla sama lääkäri kyseessä kun meidänkin aika peruuntui silloin taannoin. Huomenna se olisi nyt sitten edessä. Saa nähdä miten se meillä sujuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Toivottavasti pääsette lopulta hyvillä mielin pois. :D

   Poista
 2. onko tuossa ensimmäisessä hampaassa virhe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä virhe siinä ois? Puhkes 3/14, Juuson ollessa noin 3,5kk? :)

   Poista