27.6.2015

KOLMAS NEUVOLA

Kuinka pitkällä: 23+3.

Paino: Ensimmäisestä neuvolasta +5,8 kiloa. J:stä paino oli noussut samoilla viikoilla pari kiloa vähemmän, joten vähän hirvittää, keräänkö taas 17 kiloa koko raskauden aikana, mutta toisaalta J:n aikana olin myös oksentanu 20 viikkoa ja paino ei päässyt nousemaan samalla tavalla...

Muut arvot: verenpaine 125/74 ja sf-mitta 21,5 senttiä, joka oli puoli senttiä vähemmän kuin J:stä, vauvan liikkeet ++ ja syke +150.

Muutokset vartalossa: Luulin jo, että ensimmäiset vähän tummemmat raskausarvet ilmestyi sisäreisiin, muttei niitä kyllä enää näy, joten taisi johtua vaan kylmyydestä suihkun jälkeen. J:stä keräsin arpia raskausaikana peppuun ja reisiin, ja maidonnousun myötä myös tissit sai osansa, mutta kaikki on kyllä ollu tosi vaaleita alusta asti. Ei siis lisää arpia eikä turvotustakaan. Raskausviikkojen 20 ja 22 välillä maha otti aika hurjan harppauksen kasvussa tai ainakin siltä tuntui. Masukuvia näätte täällä

Uni: Katkonaista. Hyvää asentoa ei löydy, kun supistaa vaan joka asennossa. Öisin tuntuu supistelevan vielä päivääkin enemmän ja hirveetä herätä vessahätään, jos supistus on päällä, kun ei vaan pysty liikkumaan. Nukahtaminen on vaikeaa ja herään 3 - 15 kertaa yössä. 

Mielihalut: Tällä hetkellä ei löydy mitään mielihaluja ja ruokahalukin on hukassa. Meidän auton ollessa käynnissä voisin vaan istua sen takana ja imppailla hajua, et sillai!

Hermostuttaa: supistukset ja se, milloin pääsen lääkäriin tai onko tilanne vielä jees.

Vaivat: Ne supistukset, niistä johtuva "repeily", polte lonkassa ja reisissä, ja silloin tällöin esiintyvä painontunne. Päivittäinen närästys. 

Erityistä: ei mitään mielessä.

Mieliala: Hyvä. Oon niin superonnellinen, miten paljon helpompaa tää on ollut! Tietty ärsyttää välillä, että energiaa ois vaikka miten, mutten voi käyttää sitä. Mulla ei oo esiintynyt edes mitään järkyttävää väsymystä, mitä J:stä oli ihan koko raskauden. Oon normaalimpaa tasaisempi ja hermot tuntuu kestävän ikuisuuden, mitä J:n pelleilyihin tulee.

Odotan: Sitä, että kesävaatteet lähtee kaupoista ja syysvaatteet saapuu. Kesävaatteista löytyy tosi vähän sellasia, jotka ois käytännöllisiä syysvauvalle. Joitain söpöjä hihattomia bodyja oon bongannut, mutta ne jäis kuitenkin käyttämättä. 


Mulla oli siis torstaina kolmas neuvola ja samalla ensimmäinen neuvola uuden terveydenhoitajan kanssa. Käytiin puolivahingossa läpi myös J:n aikainen raskaus, synnytys ja J:n vauva-aika, koska mun oli helppo vastata kysymyksiin kertomalla, että ollu tosi helpottavaa, kun ei oo sitä samanlaista väsymystä tai että tuleva vauva ehkä vähän jännittää, koska J on ollut niin järjettömän helppo. Sain Kelan papereita äitiysavustusta ja tukia varten, ja sairaalaan lähetettävän esitietolomakkeen, jonka jo täytinkin ja laitoin eteenpäin. 

Mainitsin heti ensimmäisessä kysymyksessä supistukset ja sen mitä viimeksi kävi, joten neuvolalääkäriä aikaistetaan vähän, jotta saan mielenrauhan eikä tarvitse miettiä, aiheuttaako supistukset haittaa. Sain yhden ajan jo elokuun alkuun ja kaksi aikaa mun tulee varata heti alkuviikosta. Asiaa tuli niin paljon, etten enää pois lähdettyäni ollut varma varaanko ajan labraan ja sinne lääkäriin, jolloin elokuun aika on jo tavallinen neuvola, vai oliko se elokuun aika lääkäri ja mikä ihme se yksi varattava aika sitten on... Elokuun aikana mulla kyllä on tasan 29+0, eli ehkä se on neuvola ja lääkäriajan saan aiemmaksi? No lahopäänä soittelen maanantaina niin oon taas vähän viisaampi.

Hullua, että kolmen kuukauden ja 22 päivän päästä meillä on laskettu aika.

4 kommenttia

 1. olipas kiva kulla neuvolakuulumisia pitkästä aikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei niitä oo ollu tässä nyt. :) Viimeks joskus rv 15-16.

   Poista
 2. Epäreilua että joudut kokemaan ennenaikaiset supistukset tälläkin kertaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oishan sitä tosiaan toivonu, ettei sama toistuis, mut kyllä tää oli ihan odotettavissa. :)

   Poista