17.6.2015

ELÄINPIHA MUSTIKKATASSU

Maanantaina tapahtui jotain, joka muutti meidän arkea taas vähän eri suuntaan, kun kulunut vuosi on ollut niin tasaista. On herätty ilman isiä, touhuttu päivä kaksin ja iltapäivästä odotettu isiä kotiin. Joka päivä, joka viikko, joka kuukausi. Nyt Aleksin siviilipalvelus on ohi ja tää viettää meidän kanssa lomaa, mikä tuntuu vielä kahden päivän jälkeen vähän hassulta. J on tietenkin enemmän kuin iloinen ja ajateltiin touhuta nyt kivoja juttuja perheen kesken, kun siihen on mahdollisuus muulloinkin kun iltapäivän jälkeen.


J on kovin eläinrakasta sorttia ja mulle on ollut aina selvää, että tahdon viedä lastani tai lapsiani eri paikkoihin (huvipuistot, eläintarhat...) sitten kun niitä on. Viime kesänä käytiin Särkänniemessä, mutta reissu oli lähinnä aikuisten (ikuisten lasten) huvia ja tänä kesänä tahdoin tehdä jotain, josta J tykkäisi. Suuntana olisi ollut Korkeasaari, mutta musta koko päivän kestävä reissu olisi vielä vähän liikaa tällaiselle 1,5-vuotiaalle, joten siirryin suoraan miettimään muita vaihtoehtoja. Omassa lapsuudessa tykkäsin kovin Zoolandiasta, mutta mun ymmärrykseni mukaan se on nykyään aika kuollut niiden eläinten suhteen enkä vaivautunut tarkistamaan asiaa. Olin jo lähes varma, että lähdetään Alastarolle Kanniston Kotieläintilalle, kunnes törmäsin juttuun Eläinpiha Mustikkatassusta ja rakastuin ajatukseen kenguruista niin, ettei ollut enää epäselvää mihin äiti haluaa mennä.


Eilen lähdettiin päiväuniajelulle kohti Kyröä ja napattiin matkalta mukaan mun sisarukset. Mä olen alunperin kotoisin läheltä Kyröä, joten ehkä pikkukyläkokemuksella on osuutta asiaan, mutta musta paikka sijaitsi ihan keskellä ei mitään. Eläinten kannalta varmasti hyvä, mutta jäin kyllä kaipailemaan kunnon kylttejä, jotta paikan päälle olisi ollut vähän helpompi löytää siellä hiekkateillä. Navin avulla löydettiin kuitenkin oikea osoite ja löydettiin perille toisella kerralla, kun ensimmäisellä ajeltiin vain ohi.


Mulla on vahva kutina siitä, että J rakastui paikan possuherra Piipariseen, joka röhki kovin. Mä en varmaan koskaan ole nähnyt poikaa yhtä innoissaan mistään niin kuin tästä possusta (paitsi palloista)! Itse olisin voinut tuijotella kenguruja vaikka miten pitkään. Odotin kengurulla olevan sellainen kunnon tasku, joka niillä on piirretyissä, mutta tältä löytyikin mustan aukon näköinen kolo mahasta ja sinne se pikku Ruu vain loikkasi katselemaan meitä. Haisunäätä Tepon (vai olikohan se Tomppa?) olisin tuonut kotiin, jos se olisi ollut mahdollista. Oisin voinut vaikka vaihdossa heittää ton kissan sinne eikä kukaan edes huomaisi eroa. Se oli niin symppis ja vähän sellaisen raukan oloinen, että teki mieli halata ja pussata kaveri puhki, mmmmuahh! Näiden lemppareiden lisäksi löytyi erilaisia lintuja ja kanoja, pupuja, marsuja, minilampaita, pässi, alpakoita, aasi, poni ja sekopäiset siperian maaoravat. 


En oikein odottanut paikalta mitään, joten ihan mielelläni maksoin kympin per henkilö siitä, että sain nähdä J:n niin iloisena (ja sen haisunäädän!!). Ei mikään ihmeellinen paikka, mutta ihan varmasti mieleinen tolle pienelle ihmiselle. J ilahtui niin, että vähän pähkäilen, mahdetaanko käydä vielä Kannistollakin tänä kesänä. Aiotteko te tehdä lasten kanssa kesäreissun jonnekin? 

6 kommenttia

 1. Vitsi toi paikka vaikutti kivalta :) me mennään ensviikon to toivottavasti korkeasaareen :) jollei silloin niin tänä kesänä kuitenkin. Sitten ois tarkoitus käydä Muumimaailmassa ja mummilassa Kouvolassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, et me voitais kans ens kesänä harkita Korkeesaarta, ku Juuso saattaa jaksaa jo vähän paremmin ja N on niin pieni, ettei niin kauheesti välitä. Sit seuraavana kesänä ois varmaan taas jo se, et N on siinä iässä, ettei jaksa istua matkojen ja kiertelyn ajan. Muumit ois kans kivoja, mut Juuso pelkää niin paljon, et jätetään vielä tänä kesänä väliin... :D Ois varmaan nyt menty Puuhamaahan, mut mä en uskalla lähtee, ettei tuu mitään supistusylläreitä, ku siellä saa kuitenki kävellä sen verran. Ehkä sit ens kesänä. :)

   Poista
 2. tarkoitus mennä muumimaailmaan ja nyt sitten tännekin kun vinkkasit:)

  VastaaPoista
 3. Ollaan kans käyty tuolla viime vuonna. On kyl mun mielestä aika kallis tasoon nähden. Meidän perhe maksaa tonne sisään yht. 38 e (2aik. Ja lapset 1,5 ja 2,5) ja korkeasaareen maksaa 24e, kun sinne pääsee alle 4 vuotiaat ilmaiseksi. Tai siis aikuisilta ihan ok hinta, mutta pienet lapset voisi olla ilmaisia tai ainakin puoleen hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mietittiin ihan samaa Aleksin ja mun sisarusten kanssa. Toisaalta eläinten pito kyllä maksaaki, mut emmä tiiä, et onkohan toi niille enemmän työ vai harrastus... Kannistoon makso joitain vuosia sit neljä euroa ja siel on mun muistaakseni paljon enemmän kaikkea.

   Poista