10.6.2015

SIITÄ SUKUPUOLESTA

Niin, että olinko nyt sitten kovin pettynyt, kun ei tullutkaan tyttöä vai olisinko ollut pettynyt siihen tyttöön? No ei kumpaakaan, vaikka eräs keskustelupalsta on niin epäillyt. Arvailuja siitä, koitinko manipuloida itselleni poikaoloa, jotten pety poikalupaukseen ja siitä jätinkö sukupuolen kertomatta, koska olin pettynyt kuullessani vauvan olevankin tyttö. Kumpikaan veikkailuista ei osunut oikeaan, mutta kyllä mä voin ihan hyvillä mielin sanoa, että poika oli mulle aika helpotus henkilökohtaisista syistä. Mulla on ollut aiheesta postauskin jo pidempään, mutta se tosiaan oon niin henkilökohtainen, ettei julkaiseminen tuhansille ihmisille olisi mitenkään helppoa ja lukeminenkin varmaan tavallista raskaampaa. Helpotus ei missään nimessä silti tarkoita, etteikö tyttö olisi ollut ihan yhtä toivottu. Huoli tästä olisi vain tuntunut vähän suuremmassa, ei niin mukavassa mittakaavassa, mutta se siitä.

Sen sijaan oon miettinyt, etten tiedä oliko sattumaa, että vielä ultrakuvaankin jaksettiin veikkailla sitä tyttöä eri emojien kera, kuten oltiin tehty muihinkin kuviin pitkin raskautta, mutta poikauutisen julkistuksen jälkeen porukka hiljeni aika lailla. Paria lukuun ottamatta onnitteluja sateli vain niiltä, jotka sitä poikaa veikkasivat. En mä niitä onnitteluja kaipaakaan, mutta kieltämättä jäi vähän ööh-olo lukiessa "Oho" ja "Ei sukupuolella oo lopulta merkitystä" -kommentteja. No ei tietenkään ole, mutta sen mainitseminen onnittelujen jatkeena antaa vähän toisenlaisen kuvan? Ihan kuin olisikin - muiden mielestä. Ja juu, eihän niillä muiden kommenteilla ole väliä, mutta kyllä sitä toivoisi tuntevansa, että muut on iloisia meidän puolesta niin kuin on ollut tähänkin asti. Vähän kuin toisen parisuhde olisi tosi jees, muttei onniteltaisi naimisiin mennessä.

Jossain aiemmassa postauksessa taisinkin mainita, että molemmissa sukupuolissa on puolensa eikä meillä ole toiveita sen suhteen. Musta on niin ihana saada käyttöön J:n vanhoja vaatteita ja nähdä kuinka pojat riitelee yhdessä ja rakastaa toisiaan. Sieluni silmin nään millaisessa pulassa vielä joskus oon äijäkoplani kanssa, kun perheestä löytyy 14-vuotias Papu ja 16-vuotias J. Kääks! Ainoa ajatus tytöstä on se, jäänkö joskus tulevaisuudessa kaipaamaan tytärtä tai tyttöjen juttuja. En usko, että pitkiin aikoihin, mutta entä 10 vuoden päästä? Jo J:tä odottaessa näin itseni kahden pojan äitinä ja nyt tiedän vain sen, etten voisi tällä hetkellä olla onnellisempi. Miten ihmeessä tässä pitäisi vielä malttaa neljä kuukautta ennen kuin pääsee tutustumaan tähän uuteen pieneen ihmiseen ja että veljekset pääsee tutustumaan toisiinsa? Jos käyttäisin tekstissä hymiötä tai puhelimen hymiöt toimisi myös Bloggerissa niin tässä olisi nyt taatusti kolme sydänsilmähymiötä! En myöskään malta odottaa, että tilamaani tarvikkeet tuttinauhoihin saapuu tai että pääsen ostelemaan vaatteita Pavulle. J:tä odottaessa kaikki aika meni pahoinvoinnin kanssa, joten en eläissäni ole ostanut 50 senttisiä vaatteita ja nyt pääsen kokemaan sen ensimmäistä kertaa, iiiiks! Jokojokojoko voisin etsiä edes kotiutumisvaatteet tälle pikkuveljelle!?

36 kommenttia

 1. no jopas ollut kommentteja :O itse ainaki ymmärrän harmituksen ihan täysin ! alussa mainitut henkkoht. syyt jäi mietityttämään. mielelläni kuulisin ts lukisin enemmän mutta ymmärrän jos arka aihe estää sen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo katotaan tuleeko koskaan julkastua vai ei.

   Poista
 2. Huh, joo en ihmettele että harmittaa. Itse sain kuulla anopilta että "no kolmas on sitten tyttö!" Ööö.. Mitä vikaa on kahdessa pojassa? Teki mieli sanoa päin naamaa että mitään kolmatta ei oo tulossa (tähän vihainen hymiö :d )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitäääää. :O Mikä ihme pakkomielle niin monella tuntuu olevan tyttöön!? Pojat on yhtä ihania. <3

   Poista
 3. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta älä välitä muiden kommenteista tai kommentoimattomuudesta! Ei ole siulta pois, jos muut toivoi teille tyttöä, eihän? <3 Itsellä viisi poikaa ja meille on milloin kukakin toivonut tyttöä enkä ymmärrä syytä. Ei se jalkojen väli määritä rakkautta lasta kohtaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näinhän se just on eikä mitään lisättävää!

   Poista
 4. Ehkä niitä tyttöveikkailijoita sitten ketutti, etteivät olleet oikeassa? ;)

  Mene ja tiedä. Toivottavasti en oo ainakaan ite loukannu sua millään kommentilla :)
  ...ja niiiin tiedän tunteen siitä, että joku kommentoi "noh, ei sillä sukupuolella ookaan loppujen lopuks mitään väliä" ja "seuraava on sitten sitä ja tätä" :D If U know what I mean...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä. :D Etkä oo loukannu! <3 Ymmärrän, et ultrakuvan julkasun jälkeen se sukupuoli kiinnosti, koska jos kaikki muu ei ois ollu kunnossa niin tuskin oisin ensimmäisenä ollu sitä kuvaakaan lisäämässä. Ja juu, just ton tiedän, argh. :D

   Poista
 5. Meillä on esikoinen tyttö ja kakkonenkin on tyttö. Ni joku(mies) kysy meiltä että "nyt ku on kaks tyttöö ni meisittekos vielä niitä oikeita lapsia tehhä?" :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä. :( Ihmiset osaa kyllä olla niin tökeröjä!

   Poista
 6. Mä luulen että sellaiset kommentit on anonyymeiltä jotka tosiaan luulee että sisimmässäsi olisit pettynyt tai ainakin saisi sut jotenkin häpeemään omia ajatuksiasi. Pojat on ihania 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niitähän ne just oli ja missäpä muualla ku vauva.fi:ssä! Mä en ikinä lue niitä keskusteluja, vaikka joskus tsekkaan otsikot. En muista mikä otsikko siinä oli, mut uteliaisuus heräs ja kurkkasin - eikä ois kannattanu. Pojat on <3!

   Poista
 7. Mulla itselläni on 3poikaa ja yhtä rakkaita he ovat <3 älä välitä Tommosista

  VastaaPoista
 8. Meillä paras mahdollinen kombo on noi kaks ihanaa tyttöä! En voisi edes kuvitella tällä hetkellä itseäni pojan äidiksi, vaikka semmosia kommentteja sainkin että onpa harmi ku ei nyt tullu poikaa, kerkeätte te vielä jne. :D Mää oon iha tyytyväinen näinkin, itseasiassa enemmän ku tyytyväinen.
  <3 Onnea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinhän se usein onki, et kun on jo toista sukupuolta niin ei osaa kuvitella seuraks toista. Ja on sit kaks tyttöä, kaks poikaa tai tyttö ja poika niin ne on usein itelle vaan niin ne, ettei täydellisempää oliskaan (vaikka on sit niitäkin, joita se sukupuoli harmittaa ihan itkuks asti). Mä näin itseni kahden pojan äitinä, mut jos ultrassa oiskin näkyny tyttö niin luultavasti oma mielikuva ois muuttunu sillä sekunnilla tai ainakin sen päivän aikana. :)

   Poista
 9. No jopas on ollut kommentteja. :/ Älä niistä välitä, vaan nauti raskaudestasi ja perheestäsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti nautin! Meidän perhe kun on täydellinen just näin. <3

   Poista
 10. Meillä tulin just synnäriltä pojan kanssa ja anopin tullessa käymään hän ensimmäisenä sano että 'kyllä teidän nyt pitää tyttö tehdä seuraavaksi, siitä on sulle paljon enemmän seuraa kun pojasta'. Olin aika kauan viileissä väleissä anopin kanssa. Ja edelleenkin hän jaksaa mainita silloin tällöin että olisiko aika jo tehdä toinen lapsi, se tyttö. :( ja tuo meidän minimies on juuri se oikea lapsi meidän perheeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No apua. :O Ois vielä kamalampaa kuulla joltain läheiseltä tollasta! Mun anopilla on kuus lastenlasta (tai siis tästä tulee kuudes) ja viis näistä nyt poikia... :D Eipä oo silti sen enempää tyttöjen perään ainakaan ääneen haikaillu enkä usko, että ees mielessään, kunnei oo yhtään sen tyyppinen ihminen.

   Poista
 11. meillä oli kaks tyttöä ja kun aloin odottaa kolmatta lähes kaikki kysy/totes/toivo että joko työ myt sen pojan teette/jospa tää ois poika... joo, poika tuli, mutta eihän siihen ois ees voinu ite vaikuttaa niin kommentit oli aika ikäviä kuunnella... nyt neljäs tulossa, saas nähä kumpi, tää raskaus ei oo saanu ees onnitteluja, lähinnä "taasko" kommentteja :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :( Musta toiki on inhottavaa, et joillekin toisten lapsiluku on ns. liikaa, vaikkei sillä pitäis olla mitään vaikutusta! Tiiän näitä tapauksia monta..

   Poista
  2. Ja isot onnitelut neljännestä! :)

   Poista
 12. Minäkin törmäsin odotusaikana tuohon samaan ilmiöön: porukka kysyy innoissaan sukupuolta ja kun he saavat kuulla että se on poika, innostus jotenkin laimenee ja sieltä tulee sellainen "no voi kun...öö, kiva juttu"-tyylinen kommentti.

  Itse mietin silloin voisiko kyse olla sellaisesta että poikalapsien ihannointi nähdään jotenkin vanhanaikaisena – ei haluta sortua siihen takavuosien ajatusmalliin että vain pojat ovat arvokkaita. Siinä mielessä pikkuprinsessan hehkuttaminen on ehkä helpompaa, ei tule konservatiivista leimaa otsaan :D

  Mutta täältä joka tapauksessa sydämelliset onnittelut toisesta pojasta! Pojat on ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tuntuu olevan hirveen yleistä, vaikkakin ihan yhtä outoa silti! Ois kyllä kiva päästä hetkeks jonkun pään sisälle, jos saatais kysymyksiin vastaus. :P

   Iso kiitos, Mi! Niin ne on. <3 Sydän sulaa jo ajatuksesta.

   Poista
 13. Kaks poikaa, kuinka parasta :D mikähän toi tyttöjuttu edes on? Että "pitäisi" saada edes yksi tyttö. Vähän ohi aiheen, mutta tän tyyppiset kuvat jotenkin inhottaa mua:
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/c7/7b/b8/c77bb84729724531872a371ed48cfed9.jpg
  Niinkuin tyttö olisi se "chosen one" ja pojat jotain ylimääräisiä kappaleita, kun yritettiin tehdä tyttöä...

  Joka tapauksessa, onnea poikalupauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mietipä vaan mihin kahden pojan kanssa vielä joutuu! Montakohan sotaa täällä tulee olemaan pystyssä... :D

   Kiitos!

   Poista
 14. Meillä on kaksi tyttöä ja saatiin myös kuulla, että "seuraava on sitten poika". Ensinnäkin, kolmatta lasta ei tule ja toiseksi, me toivottiin toista tyttöä. Poika olis ollut yhtä rakas ja ihanin ja toivottu, tietysti, mutta en ikinä ole nähnyt itseäni pojan äitinä. Kai sitä ihmiset automaattisesti ajattelee, että kaikki toivoo saavansa tytön ja pojan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näitä kommentteja lukiessa tulee kyllä olo, et joillain pyörii yhä vaan käsitys siitä, miten pitäis olla tyttö, poika, kultanennoutaja ja farmariauto omakotitalon pihassa. Harmi nyt, et mekin rikotaan kiiltokuva ja omistetaan vaan sen farkku.

   Poista
 15. Meille myös moni kommentoi rakenneultran jälkeen: kyllä teidän vielä se kolmas täytyy tehdä ettäpojan saatte...Ihmiset ei paljon taida ajatella mitä suustaan päästää, lapsi on ihan yhtä rakas oli jalkavälissä sitten upotettu tai ulkoistettu malli :) sitä paitsi täähän on ihan suunniteltu juttu, teillä on nyt kaks sulhoa meidän kahdelle morsmaikulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No möh möh! Ei todellakaan tunnu ajattelevan. Ja siis nimenomaan - oottakaas vaan tytöt kunhan päästään treffeille. ;)

   Poista
 16. Tyttö tai poika, kunhan lapsi on terve ja hänellä on kaikki kunnossa! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä just! <3 Ei se rakkauden määrä oo kiinni siitä, mitä jalkojen välistä löytyy. :)

   Poista
 17. Tosi kurjaa saada tuollaisia kommentteja kun kertoo vauvan sukupuolen.. Varmasti ihanan pojan saatte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoveljeensä ku tulee niin ihan varmasti. :P

   Poista