8.5.2015

POIKANI PINKKI PRINSESSALINNA

Jo jokin aika sitten (joitain kuukausia? postauskin on kirjoitettu jo maaliskuun puolella ja silloin tässä luki joitain viikkoja kysymysmerkillä..) törmäsin tähän artikkeliin, josta en ymmärtänyt sanaakaan, mutta jonka idea kävi kyllä kuvienkin perusteella varsin selväksi. Me ollaan Aleksin kanssa puhuttu aiheesta useammankin kerran jo esikoista odottaessa ja myös tämän synnyttyä. Tuntuu turhauttavalta ajatella sinisen olevan poikien väri ja vaaleanpunaisen tyttöjen väri. Tuntuu järjettömältä, että pojat leikkisivät vain autoilla ja tytöt keskittyisivät hoitamaan nukkeja. 

Viimeksi taidettiin puhua aiheesta, kun huomattiin, että mun, siis äidin, joka on ollut kuin ollutkin joskus pieni tyttö, Mega Bloks -linnani kyljessä on vain tyttöjä prinsessamekoineen ja kruunuineen leikkimässä. J makaa usein lattialla tuijotellen boksin kylkeä ja hokee "Tyttö. Tyttö!". Niin, miksi ei poika? Linna sisältää prinssin sekä prinsessan, hevosen kärryineen, pöydän, tuolit, sekä palikoita vihreässä, sinisessä, keltaisessa ja vaaleanpunaisessa värissä. Ja sitten herää se kysymys: Miksi pakkauksessa annetaan ymmärtää sen kuuluvan tytöille? Pakkauksen ulkonäöstä viis, se on nyt poikani pinkki prinsessalinna ja musta olisi hullua ajatella, etteikö J voisi leikkiä näillä ihan kuten itse leikin pienenä. 

Pääsiäisenä oltiin häissä, jossa leikkipaikalla oli nukenrattaat ja J rakastui niihin. Toinen työnteli rattaita leveä hymy kasvoillaan ja hymy nousi omille huulillenikin. Kotona J:n lempileikkeihin on kuulunut pehmolelujen syöttäminen leikkiastioilla ja musta on söpöä, kuinka tämä muutenkin hoivaa niitä. Mä olen päättänyt kesän aikana kaivaa vanhan Baby Bornini tavaroineen esille ja antaa sen J:n leikkeihin välittämättä siitä, tuleeko meille pikkusisko vai pikkuveli. Mistäpä sitä tietää, vaikka pojat joskus kinastelisivat siitä, kumpi saa leikkiä nukella. Ei sillä, että se olisi ehdoton. Jos nukke ei kiinnosta niin se ei kiinnosta, mutta tahdon antaa kiinnostukselle kuitenkin mahdollisuuden. Jos meille tuleekin tyttö, en laita vastaan autoleikeille, joista J:kin on kovin kiinnostunut. 


Vaatteiden suhteen ollaan molemmat vähän tarkempia. Kaikki överipinkki ja glitter jätetään suosiolla kauppaan, mutta oikeastaan poikkeuksetta tsekkaan edes vilkaisten tyttöjenkin puolen. J:ltä löytyy parit leggingsit sekä "tyttöjen" tähtijumpsuit. Jumpsuit löytyi tyttöjen puolelta ilmeisestikin syystä, koska hupun sisäpinta on vaaleanpunaista kangasta ja vetoketjusta löytyi pinkki "pehmike". Me ei siltikään nähty syytä jättää haalaria ostamatta vaan bongattuani sen netistä, etsimällä etsittiin liikkeistä, kunnes se ilmestyi. Sukkahousut pojilla jakaa varmasti mielipiteitä vähintään tuplaten enemmän kuin postauksessa mainitut muut asiat. Meillä sukkahousut koettiin talvella todella hyödyllisiksi eikä kertaakaan jouduttu valittelemaan, kuinka kalsarien lahkeet eivät pysyneet sukissa. Jos ne kuitenkin tuntuvat epämiellyttävältä (kuten musta...) niin ne ovat epämiellyttävät eikä niitä aleta väkipakolla kenenkään kinttuihin pujottamaan.

Meillä ei ainakaan toistaiseksi välitetä siitä, vaihtaako lusikka väriä liilasta vaaleanpunaiseen vai vihreästä keltaiseen. On myös yhdentekevää, onko lautasessa Mymmeli vaaleanpunaisella pohjalla vai Muumipeikko sinisellä pohjalla. On vain Muumilautaset ja nehän on ihan hirvittävän hienot (mitä nyt alunperin ostettu kissalle ja koiralle).

Haluaa J sitten joskus tuoda poikaystävänsä kotiin, mennä tyttöystävänsä kanssa naimisiin ja tehdä lapsia, tai olla jotain, jota ei nyt ole, on se mulle fine. Meillä ei ole kehyksiä, jonka sisällä kasvaa. Meillä saa kasvaa suuntaan, joka tuntuu itsestä oikealta.

(Postaus saattaa vaikuttaa siltä, että mulla olisi pakkomielle muokata J:tä jonkinlaiseen "tyttömuottiin" ja näinhän ei tietenkään ole - "tyttö"juttuja vaan satuttiin tuomaan enemmän esille, koska se oli ideana. Me ollaan myös puhuttu pippeleistä ja siitä, miksi J on poika ja äiti tyttö.)

12 kommenttia

 1. Anonyymi8/5/15 21:29

  mitä mielt oot mamas diary blogin "En minä toivo, että poikani pukeutuisi jonain päivänä mekkoon." kommentist

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko päivä ollu taas yhtä hälinää, joten tsekkasin postauksen vasta nyt. Riippuu varmaan miten asian ajattelee. Omaan korvaan se kuulostaa siltä, ettei Julia tahdo M:n pukeutuvan mekkoon _koskaan_, vaikka M aikuisena saattaiski tahtoa. En kuitenkaan usko, et siinä ois tarkotettu sitä lainkaan. :) Huomauttanu vaan, ettei toivo tän olevan mitään muuta, vaikka "tyttö"juttuihin kannustaaki..

   Poista
 2. Itse olen lapsena leikkinyt autoleikkejä ja brätkähiiret oli kova juttu! On hyvä että olla niiin tarkkoja sukupuolesta :) tosin en itsekkään pojalle ostaisi pinkki glitteri prinsessa paitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jossain menee munkin raja, vaikka vaaleenpunanen pojilla on jossakin määrin ok - onhan se miehilläki! Lapsena mulla oli 7 serkkua (myöhemmin tuli lisää, siks sana oli), joista iskän puolelta viis ja kaikki poikia. :D Mä oon taatusti leikkiny niitten kanssa autoilla ja muistan miten ne leikki mun kanssa Tehotyttöjä eikä siinä sillonkaan 90-luvun lopulla ollu mitään outoa. :) Musta tuntuu, et tää luokittelu on nykyään paljon tarkempaa..

   Poista
 3. Anonyymi8/5/15 23:57

  tosi kiva postaus ja kivat kuvat:)

  VastaaPoista
 4. Meillä on kotona Mega Blockseista se maatila. Siinä on mun muistaakseni taas vaan poikien kuvia mutta hyvin me tytöt sillä leikittiin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cooooool! Ihan pakko googlettaa. :D Mäki haluun sellasen!

   Poista
 5. mulla on pikkusisko joka oli pienenä hulluna formuloihin. sai kouluun formula repun, ei minun tietääkseni kiusattu ikinä. pikkusisko on vieläkin aikamoinen poikatyttö ja oon kateellinen kun uskaltaa olla sitä mitä haluaa olla. ei käytä farkkuja, aina jotku lökäpöksyt collarit tai vastaavat päällä ja miesten huppari :) ja moottori urheilu laitetaan aina poikien harrastukseksi. sanoinki miehelle, että jos tämä vauva on tyttö ja joskus haluaa ajaa mönkijällä tai kelkalla tai ihan millä vaan mikä liikkuu bensalla, se saa sitä tehdä. niin olen saanut tehdä minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kans puhuttu siitä, et Juuso haluaa alottaa vaikka kaunoluistelun niin siinäpähän alottaa. Ei oo pakko olla se ainanen jalkapallo, jos joku muu kiinnostaa. :)

   Poista
 6. Mä en henk.kohtasesti enää jaksa näitä postauksia kun jokainen kirjoittaa jokaiseen blogiin. Joo tytöt leikkivät autoilla ja pojat nukeilla, mikä siinä on niin hurjaa? Miksi siitä on tehtävä myös numero blogissa että valtaosa ihmisistä ajattelisi sen olevan kamalaa? (En tosin tätä kuvaa just sulta saanut). Kuitenkin, musta tää "mitä tytöt ja pojat ei/saa tehdä" on jo niin puhuttu. Mäkin ostan junia tytölleni mutten ala sitä blogissa mainostamaan koska pidän sitä normaalina enkä koe tarvetta alkaa selittämään näistä asioista.
  Viestini kuulostaa jotenkin negatiiviselta, anteeksi siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en osaa tietenkään muista sanoa enkä edes tiedä mitä blogeissa käydään tällä hetkellä läpi, kun lukulistalta löytyy alle kymmenen blogia. En siis kirjoita tarkotuksellisesti aiheista, jotka on pinnalla somessa vaan aiheista, jotka on pinnalla just meidän perheessä. :) Tää on yks niistä ja ilmeisesti samat jutut sattuu pyörimään muuallakin.

   Poista