24.5.2015

NO SE NEUVOLA

Oikea neuvola, kun aiempi kerta ei mennyt ihan putkeen. Vähän epäröiden, mutta reippaasti J otti kädestä kiinni, kun lähdettiin kävelemään neuvolan pientä käytävää pitkin, josta poika ei ikinä tykkää. J:n leikkiessä juttelin ensin lääkärin kanssa J:stä ja muutama sana raskaudestakin. Kyseessä oli 1,5-vuotisneuvolalääkäri, joten kuulumisten jälkeen tarvittiin pöydän viereen myös J tekemään pari tehtävää. Mä olin alkuun aivan varma, ettei J suostu tekemään mitään tai keskittymään mihinkään muuhun kuin palloon, mutta narussa olevat helmet kuitenkin muistuttivat niin paljon palloja, että ne veivätkin huomion nopeasti. J jopa hienosti kertoi ison olevan isi, keskikokoisen olevan äiti ja pienimmän helmen olevan itse Ungo. Lääkäri kaivoi puiset palikat laatikosta ja laittoi muutaman kasaan. Ennen kuin tämä ehti kunnolla edes kehottaa J:tä rakentamaan tornia, oli J jo palikoiden kimpussa. Päälimmäiseksi J päätti itse laittaa ne kolme helmeä ja näytti hoksaavaisuutensakin, kun huomasi yhden palikan jääneen tornista ja ymmärsi ottaa helmet pois, jotta sai kaikki palikat kasaan ja asetti helmet uudelleen niiden päälle. J potki palloa omasta tahdostaan ympäri huonetta vauhdin kanssa ja ilman, mutta pallon potkaiseminen kaatumatta on kuulemma vasta 2-vuotiaan osattavien listassa. Vaikka J oppi kävelemään suht myöhään (n. 1v 2kk), palloa on potkittu ihan niistä viikoista asti. 

Käytiin pari viikkoa sitten lääkärissä J:n sairastelun vuoksi ja siellä tuli itku heti lääkärin asettaessa stetoskooppi iholle. Neuvolassa tietenkin ollaan totuttu lapsiin ja tällä kertaa homma sujui loistavasti, kun J sai olla mukana hommassa ja asettaa koopin itse napansa viereen. J sai kehuja siitä, miten hienosti lyhyessä ajassa tuli ymmärrettäviä sanoja, kuinka tämä osasi auttaa riisumisessa/pukemisessa ja kasvukin oli nyt todella hyvää. Oltiin saman lääkärin juttusilla syksyllä, kun J:n paino oli laskussa, joten lääkärikin oli totta kai tyytyväinen kasvuun eikä laittanut edes pahakseen, vaikka paljastin meidän käyttävän kananmunaa mm. makaronilaatikossa allergiasta huolimatta. Mittoihin kirjattiin seuraavat.

1 vuotta 6 kuukautta (1 vuotta 2 kuukautta).
10 310 grammaa (9 090 grammaa).
78,8 senttiä (76 senttiä).
48 senttiä (47 senttiä).

Seuraava neuvola onkin vasta 2-vuotiaana ja sen jälkeen vuoden välein, mutta onneksi mä pääsen käymään tuolla masuni kanssa ja sitten myöhemmin vauvan kanssa sen kerran kuussa! Ne aiemmasta neuvolareissusta johtuvat kivut ja ajoittaiset supistukset on täällä muuten yhä. Ei jatkuvasti, mutta laittaessa housuja jalkaan, nostaessa J:tä tai kumarrellessa. Sen lisäksi tunnen selkeää kiristystä toisinaan myös levossa ja kovemmat kivut alkavat esimerkiksi ruokakaupassa käydessä. Huomenna käynnistyy 20. raskausviikko ja meidän rakenneultraan on kaksi viikkoa aikaa. En usko, että tämän hetken kivut tekevät mitään, joten en näillä tuntemuksilla lähde sairaalaan asti, mutten kyllä laittaisi pahakseni, jos ultraa olisi mahdollista siirtää ja saatan soitella asiasta huomenna neuvolaan. Mulla on kyllä epäilykseni niiden mielipiteestä varsinkin nyt, kun meidän ylimukava neuvolatäti vaihtui, mutta yrittänyttä ei kai laiteta. Saapa nähdä.

2 kommenttia

  1. Eikö siulla alkanu viimekskin supistukset aikaisin ? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo viime kerralla alko 20+1, Ruisrockin jälkeisenä aamuna.

      Poista